Ahojte, mám 18, 164 cm a vážim 49 kg. Je to podľa vás veľa? Necítim sa vo svojom tele dobre. Chcela by som schudnúť aspoň 4-5 kg, snažím sa o to už mesiace, ale bezvýsledne. Stále sa točím v kruhu hladovania a večerného jedenia a neviem ako z toho von. Budem vďačná za každú radu.
Jedz normalne a nie ze nejes a potom sa prejes. Mimochodom, tlsta niesi vobec.
Ja som v 19tich mala mentalnu anorexiu a slo to dalej..nakoniec som sla sama od seba na liecenie
Mozno mas rovnaky problem
Tučná si len vo svojej hlave …..Čím skôr hľadaj psychológa
1. snažíš sa zaujať
2. snažíš sa machrovať
3. máš mentálnu anorexiu https://chutzit.sk/mentalna-anorexia-priznaky-a...
vyber si
5kg dole z tejto vahy, to uz moze byt na stratu menstruacie. Cim skor psycholog.
@10zabka dost nevhodny komentar
@vanilkovazmrzka vec názoru. Na fórum píšu mnohé, ktoré si tému vymyslia, pretože chcú zaujať. Netvrdím, že toto je ten prípad. Práve preto je tam bod 3 s linkom.
Tá nespokojnosť podľa mňa spočíva v inom aspekte tvojho života. Anorexia je často o tom, že človek cíti, že nedokáže ovládať isté aspekty svojho života, tak sa snaží ovládať aspoň svoju váhu.
Nie zlatko, nie si tučná, ver mi, mala som tvoju váhu pri 163 cm. Ani nevymyslaj s chudnutim, či chorobným prejedanim sa, nechceš mať poruchu príjmu potravy. Jedz a ži normálne, ok? 🙂
Si chuda, nerob blbosti, lebo si dokašleš zdravie!
uz teraz mas podla bmi podvahu, chces byt ako kostra?
@ivik4
@jenny224 nejde ani o prejedanie, problém je v tom, že nedokážem jesť na verejnosti, v škole…
Prvýkrát jem okolo 16:30 - jablko/actimel + piškóty, o 18:30 večera - tvaroh, šunka, zelenina alebo jogurt s ovocím a potom ešte večer kým idem spať slané tyčinky. Niekedy sa mi stane aj uprostred noci, že sa zobudím hladná a nezaspím, kým si niečo nedám. Nedokážem ale zjesť varené jedlo.
A kedy ješ teplé jedlo?
prečítala si si link o mentálnej anorexii? Musíš začať u seba. Najprv si prosím uvedom, že to naozaj nie je v poriadku. Bez odbornej pomoci to sama nedáš, to určite podľa toho, čo si napísala, vieš. Nie je hanbou ísť k psychatričke a vyrozprávať sa. Treba si nájsť takú, ktorej budeš dôverovať. Nezabudni, že všetko je v hlave. Tam musíš začať. Najprv uver samej sebe, že to naozaj chceš.
Máš normálnu váhu. Podľa toho čo píšeš to vyzerá že máš nábeh na anorexiu. Musíš navštíviť odborníka čím skôr. Tvoje stravovacie návyky sú veľmi zlé. Nejesť do 16:30 nie je vôbec v poriadku, môže sa stať, že tvoje telo nebude mať dostatok energie a príde ti zle a odpadneš. Najhoršia kombinácia je keď málo ješ a málo spíš.
Toto, co pises, je na psychiatra, tu je uz psycholog malo.
Mam o 12 cm menej ako Ty, ked som mala 49 kg, vyzerala som vyborne. Pri 43 kg a vyske 152 cm mi endokrinologicka hovorila, ze mam pribrat, lebo poruchy menstruacie, co mam, budu len horsie. Takze, ciste objektivne hladisko tu mas, ale asi to vobec nevnimas, preto Ti radim uz rovno psychiatra, mas poruchu prijmu potravy.
Smer psychológ, aby tento Tvoj pocit neprerástol do niečoho vážneho. A nie, nie si tučná...
Je to málo. Ja mám mám bohužial menej a celé roky sa snažím pribrať ale nejde to. Vyzerá to hrozne .
msm tvoju vysku s roky som mala tuto vahu, des, unsva, vycerpanost, podvysiva. ked sa mi podarilo pribrat par kg zistila som ze viac dokaze. takze mas problem ale nie s nadvahou ale psychicky ak si vazis sama seba smer spychiater
Zjavne nejaky problem uz mas ☹ prosim zdover sa mame. Daj jej moznost nech ti s tym pomoze. Tucna istotne nie si. Minimalne podla cisel vahy a vysky mozes ist minimalne 5kg hore. A nie dole.
Daj sa prosim do pohody. Neries ziadnu dietu. Raz som to skusila a moj zaludok a travenie si to pamata do teraz. A to uz preslo 17 rokov.
Dievča ty už máš anorexiu. Baby ti radia dobre rieš to s psychológom a začni jesť normálne.
Keď ješ v mladosti málo, tvoje telo si povie že je hladomor a začne fungovať na veľmi malom množstve jedla. Čím si staršia tým potrebuješ jest menej. Ak teraz nevyruesis anorexiu tak o tu 30 rokov už nebudes alebo tú nadváhu budeš mať naozaj.
Ale varene jedlo je alfou a omegou, zahfeje telo, organy, harmonizuje. Nechapem ako mozes mat taketo zbedacene stravovanie. Tvoje telo velmi trpi a je len tvoja hlupost ze sa nevies zapriet a troska sa uvedomit. Clankov je milion, treba sa troska zvedomit a pracovat so sebou
A čo na to rodičia? Veď to je choré, nejesť nič varené. Alebo keď máš problém jesť na verejnosti, zober z domu do obedara a zjedz niekde v triede sama.
Hlavne jedz pravidelne. Jablko actimel a piškóty ťa nezachránia.
Kriste ved ja mam 163cm a 52kg, pri 49 vyzeram uz velmi vychrtlo. Hlavne nic vacsie nedvihnem. Takze bud sa uvedom, najdi poriadneho milenca, alebo psycholog
ked som mala 15, tiez som takto blbla, a pri rovnakej vyske som z 58kg schudla na 48kg behom kratkej doby, a bolo to cele zle...bola som velmi vychudnuta, samozrejme som na tusim 2 roky stratila menstruaciu...a tym som si zrejme sposobila problem ktory bolo nutne o dalsi rok riesit operacne....ale nastastie som hned v 19tich dostala rozum a uz nikdy som sa na tuto sialenene nizku vahu nedostala....pri 53kg sa citim super a aj tak mi vsetci hovoria ze som chuda :D ale uz mozem zjest hocico a moje telo si tu vahu drzi niekolko x rokov
Tvoja mama, rodina to nevidia, ze nejes? Ved urcite sa vari doma. Ked nejes v skole, tak rano doma do seba natlac nieco, aspon kakao s vianockou. Dojdi domov a normalne teply obed a vecer mozes uz lahsie jedlo.
mam uz sice o 20 rokov viac ako ty, ale v 17r. pri vyske 162cm som vazila 47kg. Uplne to bolo ideal, ked som kvoli cyste v krku a operacii schudla v nemocnici na 45kg, zacali ma podozrievat z anorexie a chceli si ma tam nechat. Rodicia ma vzali domov. Znovu som sa dostala na 47kg. Pri brani antikoncepcie v 18r. som sa dostala na 54kg a pripadala som si ako gula, tak som ju vysadila a podarilo sa mi ist na 49kg. To bolo tiez v pohode. Po porode som ostala na vahe cca 53- 55kg. Cize teraz v 38 rokoch mam pri vyske 162cm 55kg ale osobne mi viac vyhovovala vaha 53kg. Cize ty uplne kludne okolo 50kg a ani nespekuluj! A hlavne zalezi aky mas typ postavy 🙂 Normalne jedz, hyb sa a bude to ok
@autorka problem uz je to, ze odmietas klasicke jedlo a podla toho co si pisala zjes za cely den jogurt/piskoty/tycinky/tvaroh/sunku - to je jedlo tak pre dvojrocne dieta. vyhladaj odbornu pomoc, kym nie je neskoro, neviem, v com/z coho tkvie tvoj problem odmietania jedla, ale cim skor to zacnes riesit, tym lepsie. drzim palce!
Je zjavné že trpíš poruchou príjmu potravi ..začni s tým niečo robiť, lebo toto čo robíš nie je dobrá cesta ..telo potrebuje varené jedlo ,zeleninu ,ovocie ..myslím že váhovo aj výškovo si na tom dobre. Ja mam 158cm a vždy som mala 50kg. Ak sa ti nepáči tvoja postava ,najprv začni normálne jest a potom si postavu vyformuj cvičením. A budeš spokojná. Veľa šťastia .
Vyhľadaj psychológa ... máš parádne našľapnuté na anorexiu.