Mám 160 cm a vážim 75 kg. Ako sa mám cítiť dobre?

7. apr 2021

Ahojte...mám 18 rokov, som pomerne nízka, a celkom guľatá...meriam cca 160cm a vážim cca 75kg...krátke vlasy, zničené farbením...na tvári čierne bodky a akné...rada papám...necítim sa vo svojom tele dobre, ale neviem ako ďalej, nemám pevnú vôľu a neviem ako ju získať...
Necítim sa byť pekná...
Vie mi niekto poradiť ako sa cítiť lepšie, byť krajšia, začať chudnúť, prípadne ake produkty začať používať ,atď? Niekto kto je na tom podobne?

anjelicek26
7. apr 2021

Vela 18 rocnych tu nebeha, vacsina tu mame deti...kazdopadne v tvojom veku schudnes raz dva, len to chce motivaciu a to musis najst sama v sebe... pri 160cm je ta vaha fakt vysoka a treba to dat dole. Pevna vola nie je nic, co "ziskas", ale musis si ju vybudovat...musis chciet. Porozpravaj sa s rodicmi, nekupujte sladkosti, nepi sladke vody, zmensi porcie, zacni sa viac hybat. Je mi jasne, ze vela ludi pocas corony doma "hnilo" a jedlo najlepsia zabava...ale sama vies, ze si nerobis dobre. Akne zminu casom, plet sa precisti, ked sa zacnes lepsie stravovat. Vlasy su len otazka casu a kadernika. Proste dnes je den D a menis sa, takto treba zacat. V tvojom veku sa este koza stiahne pekne nazad aj chudnutie nie je take zlozite, ako ked ma zena 35+...

asia83
7. apr 2021

Začať sa mať rada. Všetko pôjde ako po masle. Prirodzená farba vlasov, vhodný účes, ísť na čistenie pleti (neviem ako sa to presne volá, ale kozmetický salón to bude vedieť), upraviť stravu, jesť menej, častejšie, minimum sladkého, mastneho, slaného, menej príloh, viac bielkovín. Vylúčiť biele pečivo. Pridať viac pohybu. No ono sa to všetko začína v hlave, vo vašej hlave. No tú hlavu máte vy, nie my. Držím palce.

kiwi3
7. apr 2021

zmena sameho seba zalezi len na tom, ako velmi chces. to je cele. pravdepodobne ti stale viac vyhovuje napchavat sa doma pred pocitacom/ telkou ako zacat sa zdravo stravovat a cvicit.
v kazdom pripade si treba najst nieco (druh pohybu), co ta naozaj bude bavit (nebudes to vnimat, ze sa nutis do cvicenia) a jedla, ktore ti naozaj budu chutit, lebo nakoniec sa vratis na zaciatok.

danka808
7. apr 2021

Chce to silnu volu a motivaciu, okial sa chces citit pekna, treba sa v prvom rade mat rada taka aka si. Tie bodky a vlasy kadernicka a kozmeticka, no musis zacat od seba. Nikto ta nedonuti so sebou nieco robit, pokial to sama nechces

vendulka80
7. apr 2021

Prestan v prvom rade rada papat. Ziadne diéty typu keto, japonska, alzirska a podobne hovadiny. Uplne vyradiť sladke, jest 5x denne v malom množstve, pit cistu vodu. A kupit bicykel. Ti garantujem, ze do leta schudnes. Ked otvoria kaderníctva, poradit sa co s vlasmi, podotýkam nie u kaderníčky co ma 2 mesačný kurz. Navštíviť kozmetičku. Nikto ti nic nové neporadí. Vsetky diéty, pitie kadejakych kolagenov, proteínových s prepacenim s*ačiek je strata peňazí. Plati iba jedna účinne pravidlo. Menej jest a viac sa hýbať.

elizabet173
7. apr 2021

s vlasmi a pleťou počkaj, kým sa otvoria kaderníctva a kozmetické sal=ony, čo sa týka postavy, je to o disciplíne, s rezňom v jednej a krémešom v druhej ruke pred telkou to nepôjde. Hlavne neskúšaj žiadne diéty, stiahni si aplikáciu kalorické tabuľky, pripravuj si jedlo sama a do leta môžeš mať bez týrania hladom 68 kg,. možno aj menej. V mladom veku to spaľuje super. A keď pridáš denne polhodinovú, hodinovú prechádzku v rýchlom tempe,. neskôr pár km na bicykli, ani nehovorím.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaja23
7. apr 2021

Ja ti napíšem z mojej strany... Keď som bola v tvojom veku, nosila som silné okuliare, vystrihana na hrniec. Minule som mužovi ukazovala fotky a on mi vraví, že to som ešte dobre dopadla.. On je taky srandista 😁 prosím ta viem, že sú v tvojom veku dievčatá, ktoré sú štíhle, pekne sa obliekajú a pôsobia dokonale. Ale to nemôžeme byť také všetki..v tvojom veku som nemala ani financie na to, aby som vyzerala inak. Kupovala som veci po sekacoch.. Čo teda nehovorím, že sa tam nedá nakúpiť dobre..
Začalo sa to meniť, keď som si začala na výške privyrabat na brigádach. Dala som si operovať oči, dala som si melír...
Možno ti to nepomôže, ale hlavne sú iné veci. Výzor nie je všetko.. Držím palce..
Inak pohyb nie je len o chudnuti...skus behať alebo čosi... Niečo, čo ťa bude baviť.. 👍

baboobchod
7. apr 2021

Fuh no ja mám rovnaku výšku ako ty, ale o 20 rokov viac a 30 kíl menej 😁. Myslím, že keď porovnám dnesnu dobu s mojou mladosťou, máš obrovské možnosti v podobe inernetu... milión informácií o zdravých potravinách, videá ako sa líčiť, videá s cvičeniami... všetko zadarmo, stačí len prekonať lenivosť. Všetko je v tvojej hlave, v tvojich rukách. Nik iný za teba neschudne, ani neopeknie, musíš sama chcieť 🤷🏼‍♀️

lopka1313
7. apr 2021

Mam 163cm a 75kg a o 12 rokov viac. A presne, vsetko je v hlave. Citim sa skvelo a krasne a vzdy si tak pripadam 🙂 nosim oblecenie, ktore mi sedi a dodava mi sebavedomie (nekupim ho sice v v modnych obchodoch, lebo tam velkost 46 nedostat) a vlasy si farbim tak raz rocne, lebo chcem. Chod ku kozmeticke vycistit plet. Vlasy si nechaj ostrihat pod usi napr, proste pekny sviezi kratsi zostrih, aby sa spamatali. Ak rada papas, klude papaj dalej, ale zmensi porcie a sprav v nich pravidelnost (napr kazde 2-3 hodiny si daj mensiu davku niecoho, pozor jedlo su aj cukriky, keksik ci cokolada, kt je po ruke). Ak sa Ti chce, maluj sa, ale ziadne omietky (to skor ludi odpudi), ale ak Ta to ma len znervoznovat, kludne bud nenamalovana 🙂 ja sa nemalujem, max korektor... len sa proste nastav na to, ze si krasna! Lebo kazda zena je krasna 🙂

autor
7. apr 2021

@lopka1313 wau! Ste dokonalá žena 😊 noo, ja mám cca 160cm a 75kg ..3kg/cm hore dolu, nosím veľkosť M aj nohavice aj tričká, len moja váha sa mi zdá vysoká na moju výšku

autor
7. apr 2021

@zazvorka87 typ postavy - nosím M aj hore aj dole, pomerne úzky pás,B prsia ,širšie boky a väčšie stehná oproti pásu

lopka1313
7. apr 2021

Ak nosis M, tak to je uplne super 🙂 a ak mas postavu ako pises, tak ta vaha nic neznamena 🙂 ja man hlavne brucho, ale cela som taka vacsia (a dokonola rozhodne nie som, len kaslem na to, ze ideal je kost a koza)

simca06022011
7. apr 2021

Inak ked schudnes a budes menej papat nezdrave jedla tak aj tie vlasy a plet sa ti daju do poriadku. Zacni chodit na prechadzky, behat,c vicit a pojde to samo. A garantujem ti, ze ti prestane aj tolko chutit jest, vacsinu totiz pojeme z nudy

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
7. apr 2021

Podľa veľkosti oblečenia to nemôže byť zle možno máš taky pevnejší typ postavy.Ty vieš či máš šunky na bruchu😊o plet sa staraj a vlasy ku kadernícke a bude to dobre.Mojs kamarátka je štíhla na pohľad a pritom má 72 kg nikdy by som jej to netipovala

leskovael
7. apr 2021

"papať " stále môžeš, dokonca veľmi chutne... Zo začiatku to chce vydržať a zvyknúť si, potom to ide prirodzene... Ja mam 28r/164cm/44kg a je to pre mňa najvyhovujucejsia váha v ktorej sa cítim dobre. Ale neboj, ked sa pozriem na fotky ked som mala 18...och😅 Dnes je to trochu iné, lebo ja som zažila ešte dobu bez instagramu a toho čo nám denno denne podsuva, verím ze dnešné dievčatá to majú náročnejšie mať sa rady aké sú ale na druhu stranu dokážeš v tomto veku najjednoduchšie zmeniť postavu.. každou tvojou malou umeniu sa bude pomaly meniť aj nastavenie v hlave až sa dostaneš do bodu, kedy si nájdeš to svoje kedy sa budeš cítiť super a je jedno ci to bude 45,55,alebo 65kg.. Treba len začať a na zvyšok existujú služby, ktoré niesu také drahé kaderníčka a kozmetička nieje tak vysoka položka.. Neplanuj ako začneš so zmenou od zajtra, od pondelka, od prvého.... Začni hneď teraz, dnes - rovno s večerou a pokračuj... Extra cvičiť nemusíš, uprav stravu a začni sa len predchádzať aspoň 6-8km a uvidíš za aký krátky čas uvidíš zmenu

autor
7. apr 2021

@leskovael čo sa týka chôdze a behu, tak chôdze nemôžem veľa, a beh vôbec (problémy s kolenami)

leskovael
7. apr 2021

Treba počúvať telo a robiť to, čo môžeš, ale základ je aj tak strava a myslím si že preventívna prechádzka aspoň 2km denne by ti nijako neuškodila, hlavne je dobrá aj pre zdravie.. Keď beháš s kamoškami po vonku, alebo ideš do mesta či nákupného centra, tak nabeháš oveľa viac. Takže treba začať toľko koľko môžeš, ak chceš niečo robiť so sebou.

elizabet173
7. apr 2021

skús nordic walking, nemusíš 10 km denne a keď sa upokojí situácia, tak plávanie. Základ je ale aj tak v strave, je to okolo 80% úspechu. Kolená zaťažuje aj tvoja váha, ako pôjdu kg dolu, tak budeš môcť pridávať km.

ema926
9. apr 2021

Ahoj som na tom podobne, hľadám niekoho kto to má tak ako ja.. ak môžeš napíš mi do chatu. Chcela by som schudnúť no budem mať väčšiu motiváciu keď to bude s niekym pretože sa budeme podporovať a tak.. prosím nápis mi sem do chatu a ja ti dám fb.❤️ Tiež mám 18 len som vyššia ale váha je podobná🥺