Dobrý deň, mám 16 rokov, výšku cca 168cm a mám váhu 62/60 kg vždy mi to nejako skáče. Ale vôbec nie som rada za to jak vyzeram viem že je to blbé si pýtať ale ja vôbec nie som športový typ človeka ale snažím sa hýbať len nejako že každý deň cvičiť pamelu či ako sa vola to by som nedala. Skúšala som jesť zdravo ale to taktiež mi moc nejde. Tak som sa vás chcela spýtať či neviete nejaký zdravý spôsob ako schudnúť. Ďakujem 🫶🏻
@rybiatko123 rozmýšľala som o nejakom krúžku ten by ma viac motivoval ale to tiež si neviem poriadni nájsť 😂 a chcem schudnúť pretože ostatne baby v mojom veku vyzerajú úplne inak a aj tie čísla u nich sú nižšie…
Plávanie je super, je zdravé a budeš mať peknú postavu, trochu svalnatú.
autorka - prečo sa riadiť druhými? V prvom rade si polož otázku, či si spokojná sama so sebou.
A nie porovnávať čísla a tým sa riadiť.
Z tohto mi je tak smutno 🥺 mladé baby si vedia uškodiť porovnávaním sa s kamoškami alebo retusovanymi fotkami na instagrame. Treba si uvedomiť, že kamarátky majú možno inú stavbu tela, nedá sa vyzerať ako ony. Skús sa prestať porovnávať a začni si na sebe všímať veci, ktoré sa ti páčia a máš ich rada. 😊 a k tomu pridaj vyváženú stravu a nejaký pohyb, určite sa niečo najde. Vo fitkach ponúkajú aj skupinové cvičenia, možno to môžeš skúsiť.
@ibatanecnica práveže nie som veľké stehná mi ani moc nevadia ale tie ruky a bruško no hrôza
aerobic, alebo zumba by sa ti nepáčila? Bežne sa cvičia v mestách...
dobrý je aj turistika, rýchla chôdza...
diéta 8/16 ? neskúšala si ?
podľa mňa 2-3 kg dole aj to je max. - to len aby si sa dobre cítila....
na instagrame sú rôzne cvičenia na brucho a pod....
@deti95060810 čo je to tá dieta
autorka- nájdi si na youtube cviky na tie partie tela ale najlepšie je športovať - zameriavať sa na celé telo a nájsť si šport, nie kvôli postave ale kvôli zdraviu a životnému štýlu, keďže pohyb potrebujeme. Nájdi si niečo, čo ťa bude baviť a keď sa budeš pravidelne hýbať, telo spevnie a aj brucho sa zmenší.
A diety určite nie. zamotáš sa, zblbneš telo a si v tom až po uši. Potom sa ťažko dáva dokopy organizmus. Stravuj sa vyvážene, obmedz sladké, sacharidy. žiadne drobnosti medzi hlavnými jedlami
Cisla mas stale v norme. Ako pises. Najdi si nieco,co ta bude bavit... Nic viac nemusis ;) Ja som zacala v 17tich do fitka a vela som behavala. Strasne ma to bavilo. Doteraz rada behavam. Iny zas bicykel. Tanec. Kolektivny sport... Plavanie..
Máš úplne normálnu váhu!
@januska12323 váhu možno ale postavu vôbec
veď preto si nájdi šport, ktorý ťa bude baviť a keď ho budeš robiť pravidlne, zmení sa aj tvoja postava. Aby si sa dietami nedostala do bludného kruhu chudnutia a priberania
tak ti treba cvicit, s nejakou kamoskou napriklad. Plavanie, najskor rychla chodza, potom mozes behat zacat. Alebo klasicke fitko, alebo joga kurzy.. vsetko podla tvojich moznosti. Cvicenie si najdes aj online. A treba to robit cely zivot, pravidelne, cize si vyber nieco co a bude bavit, poskusaj, a potom len vydrzat...
@ibatanecnica budem sa snažiť niečo nájsť ale fakt nemám rada cvičenie ale keď mi to pomôže skúsim
autorka a čo tanec?
@ibatanecnica skúšala som ho ako menšia vzdala som to ale teraz by ma možno aj bavil
autorka - odkiaľ si? Pozri si rôzne skupinové cvičenia tance - ako zumba a pod.
@ibatanecnica bývam na dedine a je take v neďalekom meste lenže pracuje tam moja spolužiačka a zevraj tam chodia len tety
Nájdi dobrú kamarátku, skupinku na niečo aktívne (korčule, bajky, dlhé rýchle prechádzky do prírody, ale kľudne aj po meste mimo hlavný ruch, turistika, nordic walking, tanec, aerobik...), čo Vás bude baviť oboch (alebo viacerých) a pravidelne sa navzájom "vyduríte" nebyť doma. Malo by Vás to baviť, tešiť. Diéty nerieš, ich výsledky sú najčastejšie silno krátkodobé. Stačí nejesť veľa sladkého a pečiva. Raňajkuj normálne, nevynechávaj raňajky.
autorka - aké tety? Čo ty máš 10 rokov? Veď ideš tam kvôli pohybu a nie kamarátstvam. Tak buď idem alebo sa budem len sťažovať. A keď to zvládnu aj ,,tety,, tak to musíš aj ty
@ibatanecnica lenže keď ma to ma bavit bolo by fajn mat svoju vekovú kategóriu vyskúšam nejakú kamarátku na niečo presvedčiť
autorka - nie,či ťa niečo baví alebo nie, nezáleží od vekovej kategorie, ktorá tam chodí. Do fitka tiež chodia rôzne vekové skupiny , pretože ich to baví . Keby sa týmto oháňal každý tak tam nechodí pomaly nikto.
Buď niečo chceš, tak zisti čo ťa baví a choď si za tým. Keď budeš stále niekoho hľadať , čakať na niečo, tak to nemusí ani prísť
Chod na zumbu s nejakými kamoškami. Aj sa zabavíte, zasmejeme, aj poriadne vyskáčete. Nikoho nebaví chudnúť. Urob si z toho zábavu a radosť.
Zdravy sposob si uz vyskusala, tak sa k nemu vrat. Nic ine ako rozumna strava a pohyb nepomoze.
mimochodom - skúšala si zdravo jesť? Čo to znamená? Prečo ti to nešlo? Čo je na tom ťažké jesť normálne ľahšie, zdravšie jedlá a nie mastné, polotovary,vysmážané, pizzu, mekáč...
V 16 mas super metabolizmus. Zacni po troche behavat, obmedz sladkosti. Kila zhodis bleskovo
@ibatanecnica islo mi to len som nechudla
bože, v 16 sa naozaj týmto netrap a užívaj si život 🥺 tvoja váha vôbec nie je vysoká preboha. ak sa chceš citit dobre, tak obmedz sladké, fast foody , sladené nápoje, ale nie kvôli chudnutiu ale zdraviu. A raz 2x tyzdenne nejaký pohyb, ten nikdy nie je na škodu. Napríklad plávanie, jóga, pilates (super aj na chrbticu), alebo ísť do fitka len na pas, schody.