Mám 14 rokov a chcela by som schudnúť

andrea606
22. feb 2019

Ahoj. Som dievča za par mesiacov mi bude 14 a moja váha je dosť vysoká. Meriam 165cm a vážim 90kg. Ja som už skúšala chudnúť , ale vždy sa mi tá váha vrátila naspäť. Mam proste rada sladké a slané. Som už zúfalá. Chodila som aj na futbal ale mám nábeh na astmu tak som skončila. Zo 3 - krát som bola aj v kúpeloch na chudnutie ale tam som schudla iba zo 2kg ale potom sa mi to vratilo naspäť. Ďakujem za vaše rady.

martinka13
22. feb 2019

Vitabox..... U mňa to funguje. Ale je to viac menej celozivotna cesta. Cez týždeň vitabox, cez víkend si doprajem.....

148terka148
22. feb 2019

to je celozivotny ciel. Musis počas dna viac sportovat a tak sportovat, ze aby si to spalila. Napriklad jest tablicku cokolady..budes musiet behat.. Musis sledovat svoj organizmus ze kedy priberas..napriklad ked sa vecer viacej najest. Zalezi aj ako sa doma stravujete.
Mam jednu dietu ktoru som dost teraz pomaly schudla, ak chces viem ti ju poslat. Ale hlavne musis si davat pozor co zjest a kedy..

vektricka16
22. feb 2019

@martinka13 co je to vitabox?🙂

jatva
22. feb 2019

Mas 14? Takze toto by mali riesit tvoji rodicia s lekarmi. Ty sa sama do ziadnych diet nepustaj.

vivien16
22. feb 2019

@vektricka16 strava v krabickach, ktorú ti dovezú.

anna1950
22. feb 2019

Presne tak ako napísala @jatva Na diety ani nepomysli. Porozprávaj sa o tom doma s rodičmi. Musíš iba zmeniť jedálniček a pôjde to. Raňajky si daj sladké aby si mala energiu do školy. Jedz veľa ovocia a zeleniny. Snaž sa už 3 hodiny pred spaním nič nechrumkať. Keď budeš mať pri učení neodolateľnú chuť na sladké, tak si hoď o pusy pár orechov a pôjde to. Ak si mala problém pri futbale tak skús doma aspoň pár drepov, brušákov alebo čo budeš vládať, prípadne skús behnúť s kamoškami niekde na zumbu. Držím ti moc palce.

h_petra
22. feb 2019

@anna1950 to vážne? Sladké raňajky aby mala energiu? 🙊🙊🙊
A zumba? Fakt?

Ach boze... radsej neradit, ako taketo nezmysly

joujou444
22. feb 2019

skus si mozno nieco precitat nieco o veganstve, mozno by ti to sadlo. A samozrejme dobra sprava, budes moct jest aj sladke. Mozno by sa ti poriesila aj ta astma. Ak by nesadlo, tak by som mozno odporucila knihu "Najedzte sa do stihlosti". Dolezite je podla mna, aby si nepojedala medzi max. troma jedlami denne, nepila nic okrem vody a par nesladenych napojov denne, bez akychkolvek polotovarov a aby si nedrzala ziadne drasticke diety, ale rozhodla sa pre nejaky podobny druh stravy ako spominam vyssie a drzala sa toho najmenej tri mesiace. V tom pripade by si mohla vidiet okrem ubytku vahy aj nejaky zdravotny efekt.. Podla mna sa to so ziadnym vyzivovym doplnkom dosiahnut neda... Je normalne, ze chut na sladke vyvolava este vacsiu chut na sladke a telo to potom potrebujem kompenzovat niecim poriadne slanym, pikantym a zivocisnym - a je z toho bludny kruh. V kazdom pripade v tomto tvojom behu na dlhe trate Ti zelam vela zdaru 🙂 Viem z vlastnej skusenosti, ze neuspechy su bezne, ale urcite sa to postupom casu podari.

st44
22. feb 2019

@h_petra co je zle na zumbe? Ved je to fajn pobybova aktivita

jatva
22. feb 2019

@st44 je tam vela skakania a dievca ma nadvahu, Zdemoluje si klby

st44
22. feb 2019

@jatva tak potom plavanie by bolo ok.

jatva
22. feb 2019

@joujou444 je to dieta. Bude sa stravovat tak ako jej rodicia umoznia. Ci myslis, ze si 14 rocna bude sama varit a nakupovat potraviny? Tu v prvom rade musia rodicia zasiahnut a asi zmenit zivotny styl.

jatva
22. feb 2019

@st44 to uz ano

tinaba
22. feb 2019

Zmena stravovania viac krát za deň a menšie porcie veľa tekutín ale nie sladké a začať sa hýbať zo začiatku stačia prechádzky každý deň postupne pridávať cviky každý deň si doma zacvičiť

tehotna85
23. feb 2019

@jatva aj ja si myslim..telo este vela potrebuje.....

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lostris151
23. feb 2019

@andrea606 suhlasim, treba to prebrat z rodicmi a lekarkou. Mimo to mne pomohla Keto dieta spojena s prerusovanym postom. Dieta je vhodna pre ludi so sedavym zamestnanim a co sa nemozu moc hybat, ale nekupuj zidane prasky ani hluposti co ja SVK reklamuju. Je to normalna strava, jes o 10 ranajky o 14 obed a o 18 veceru. Ak by si bola velmi hladna tak o 12 a o 16 mozes nieco velmi male. Jes tam maso, ryby, vajcia, syry, zdrave Tuky a oleje ako napr avokado a olivovy olej, mesladka zelenina hlavne zelena a listova zelenina ale mozes aj paradajky a mrkvu ale v malom mnozstve, z ovocia mozes bobule a citron. Nesmies ziadny cukor, uhlohydraty, nic z muky (len z kokosovej alebo mandlovej), mlieko ( mozes len vysokotucne vyrobky ako smotana, alebo vysokotucny grecky jogurt v malom mnozstve a nahtadit mandlovym alebo sojovym ale pozor citat etikety z coho to je, nesmie byt cukor ani kadejake hovadiny) cielom diety je aby sa telo naucilo palit tuk namiesto cukru pre energiu. Je obmedzujuca ale moze sa napr pouzivat stevia a z toho robit kadejake dezerty aj kolace, chia alebo avokadove pudingy, kolace z mandlovej muky etc. Pohyb lahky ako napr prechzdzky alebo nejaka lahka zataz. Dieta sa nema drzat viac ako pol roka vkuse tebe by som odporucila max 3 mesiace na zaciatok. Ja som potom nabehla na system pondelok uplny vodny den( len voda sa pije, caj, mineralka) utorok - sobota bol hore uvedeny system s keto jedlami a v nedelu som mala den ked som mohla vsetko co som chcela - ale neviem vzhladom na vek ci by toto bolo vhodne musela by si konzultovat s lekarom. Podarilo sa mi schudnut 12 kil za 3 mesiace potom som to drzala a trosku si prihodila ovocia a kde tu chleba a viac tych vsetkojedoacich dni ale drzim vahu, cez vianoce som trochu pribrala ale hodila som so rezim na 2 tyzdne a som zase tam kde pres tym. Nechces chudnut viac ako max 0.5 az 1kg za tyzden lebo je to nezdrave a potom ked je to.viac dochadza k jojo. Na nete si mozes pozret recepty kadejake mam aj dobrr stranky len vacsinou anglicke, vyhladavaj keto breakfast, keto lunch, dinner alebo keto desserts. Napis ak mas zaujem vediet viac. Ja som skusala kadeco a len toto mi nakoniec pomohlo, ale kazdy clovek je iny a funguje nieco ine len treba najst ze co. Drzim palce!

martinka13
23. feb 2019

@vektricka16 presne vážená strava v krabickach.

amieima
23. feb 2019

@andrea606 ahoj,vyskúšaj najskôr upraviť jedálniček (ale žiadne diéty!,chce to naučiť sa stravovať tak,aby sa z toho stal zdravý životný štýl). Pozri sa na jedlo tak,že vďaka nemu dostávas do tela vitamíny,energiu. Začni sa mať rada a dopraj si veci,ktoré tvojmu telu pomáhajú.vyluc sladené nápoje (Cola a podobne),obmedz rôzne keksíky,čipsy a podobne (náhrad ich napríklad horkou čokoládou,syrom). A skus sa porozprávať s rodičmi,či by si nemohla dva krát dl týždňa navštevovať nejakú posilňovňu v okolí (zo začiatku pod dohľadom trénera/fyzioterapeut,s ktorým si zastavíte plán vhodný pre teba).veľmi držím palce 🙂

andrea606
autor
23. feb 2019

Ďakujem Vám za rady

andrea606
autor
23. feb 2019

@148terka148 mohli by ste mi poslať chcem si to pozrieť. Ďakujem.

maj2011
8. mar 2019

Ja som teraz pomocou detoxu zhodila 7 kg. Kamoška mi doporučila detox na 3 mesiace, ide to pomalšie ale išlo.. Co je hlavne.