Ahojte mám 13 rokov, meriam 168cm a vážim 59 kg a neviem ako mám schudnúť.
zo 5 kg by sa ti zišlo dať dole...skús behávať 2-3 km každý deň....
@sabinkaaaaaa v tvojom veku nevymyslaj este rasties a tvoje telo sa meni
@deti95060810 preboha sibe ti ved je to este dieta
@vamajka šibe možno tebe....
@sabinkaaaaaa skús povedať mamke, nech ti začne variť zdravšie jedlo 🙂 ale si ešte malá/mladá, neobmedzuj sa v ničom, telo ešte potrebuje rasť 🙂
@sabinkaaaaaa ešte sa vyvíjaš, takže stačí ak nebudeš piť sladené nápoje, ale čistú vodu, minerálku alebo nesladený čaj, budeš sa vyhýbať sladkostiam, popros maminu, aby mäso nevysmážala, ak to robí, ale piekla alebo dusila a ak pridáš pohyb, tak bude z teba kočka.
Chudnúť nepotrebujes, ale začni aspoň športovať, bicykel, korčule, dlhsie prechádzky,, niečo co ta bude baviť.. Spevnis postavu, vytvoríš si dobre navyky a budeš sa cítiť lepšie, ale váhu nerieš, na to mas dosť času
Choď po schodoch miesto výťahu. Choď peši. Hraj badminton, tenis, volejbal, bicykluj čokoľvek ťa baví a rob to každý deň s radosťou. Nájdi si kamošku kamoša čo takto aktívne trávi čas.
@sabinkaaaaaa Mas BMI 20.9, co je v spodnej hranici normalneho BMI. Tvoja vaha je uplne v poriadku, nepotrebujes chudnut. Ak chces mat peknu postavu a byt zdrava, urcite je dobre mat dostatok pohybu a vybudovat trosku svaly, lebo po 30tke ti budu uz len ubudat a trebars taka osteoporoza s tym suvisi. Urcite je tiez dobre obmedzit cukry .. v tvojom pripade staci ked nezozeres kazdy vecer celu cokoladu na posednie a nebudes sa od rana do vecera nalievat sladenymi napojmi a zajedat to mcdonaldom ... vsetko ostatne je uplne ok aj kolac u babicky, chipsy na oslave aj zmrzlina s kamoskami 🙂
Máš dokonalú váhu.
Nejedz sladkosti a udeniny,nie su zdrave v ziadnom veku
@lenuliatko84 udeniny a mäso tak ci tak nejem ono mi to nikdy nechutilo a sladkosti som obmdzeli
@sabinkaaaaaa to je zaklad,a hlavne vela zeleniny a zdravych tukov
@sabinkaaaaaa a čo jes namiesto mäsa ake obedy?lebo také cestoviny s omáčkou Ti nič extra nedajú mäso by bolo fajn zaradiť do jedálnička
Ak vyradis sladkosti, sladké nápoje budeš jesť hlavne pravidelne nebudeš jesť biele rožky, vianočku s džemom pôjde to😀máš už menzes?veď skús napísať čo v jeden deň zjes...a určite nejedz cereálie s mliekom na raňajky
Váha v tomto veku skáče raz podrasties potom sa zase trocha zagulatis
@eliska13 na raňajky mi mama robí smoothi a potom na obed jem len polievku a to je potom vsetko a niekedy poobede zjem tie cherry paradajky a sladkosti mi mama nikdy nedavala to som si vzdy kupovala v skole sama v bufete
@sabinkaaaaaa tak to ješ strašne málo.Potom len niečo zjes a telo si to uloží.Ved si normálne daj ráno rožok paradajku, vajce...čo máš rada jasné, že nie nejaký párok, slaninu...biely jogurt do toho ovocie jahody, čučoriedky...omeletu...obed mäso ryžu šalát, večeru si môžeš dať mozzarellu a tie paradajky ...mám rovnako starého syna😀musíš jesť viac polievku na obed jedia ročné deti.
Ani sa nedivím ze priberás však nič dokopy nejes... Tak si telo uklada zásoby. Musíš začať jesť pravidelne 3 alebo 5 krát denne to už ako chceš ale normálne zaradiť bielkoviny a trochu tukov do jedal. A pit veľa vody a nesladenych nápojov. Pozri si stránku chudnutie-ako.sk tam si precitaj základy 🙂 ale celkovo tvoja vaha nie je zla ale keď chceš vyzerať lepšie tak určite začať jesť normálne a trochu začať športovať
@zuzkapap športujem a ja som ako už schudla 2 kg som mala 61 kg ale ide to strašne pomaly
Bože... keď 13 ročnemu dieťaťu ktore možno ešte ani menstruaciu nemaniekto napiše aby schudla 5 kil tak to už chce ozaj poriadnu davku stupidity....
Ani sa nečudujem že mlade baby sa dopracuju k anorexii a bulimii keď takyto ludia chodia po svete a RADIA ostatnym!!!
Za prve za chvilu zteba bude žena a žena ma byť žena ne palica, tvoja vaha je idealna s vyškou. Ak by si mala 150cm nepoviem nic, ale si vysoka.
Prihlas sa na nejaku tanečnu v škole alebo ide leto, chod sa korculovat byciklovat kazdy den budes sa lepsie citit psychicky ze nieco robis pre svoje telo a nebudes si vobec pripadat ze potrebujes chudnut...
@sabinkaaaaaa keď budeš v takomto stravovaní pokračovať, tak budeš celoživotne riešiť diéty. Tvoje telo potrebuje živiny a ty mu ich nedodávaš. Mame sa tvoje stravovanie zdá v poriadku? Tým, že budeš jesť málo a v jedle takmer nebudú bielkoviny, neschudneš, alebo len spočiatku, ale si rozhádžeš totálne organizmus.
@sabinkaaaaaa vôbec to nerieš váha aj tak nič nepovie možno si pevný typ.60 kg môžu mať 2 ženy a každá vyzerá úplne inaksie vizuálne môžu vyzerať, že je medzi nimi 10 kg rozdiel.ale určite Ti chyba večera olovrant a normálne raňajky.Napis čo obedujes normálne, keď nejes polievku?ja som jeden čas chodila cvičiť do chudnuceho centra nikdy som nezvykla olovrantovat a tam ma to naučili a potom som nebola večer hladná.Okolo 17 kúsok grahamoveho rohlika zeleninu, šunku...apelovala som, že nie som ešte po obede hladná a, že jem nasilu mala som jesť každé 3 hod...nič extra som nezmenila iba 2x týždenne pohyb a pravidelná strava a schudla som 8 kg
Nie je to žiadna dieta len úprava stravy.
Môžem Ti neskôr napísať cca čo mi radili jesť a kedy...
@sabinkaaaaaa nechci rýchlo chudnúť vrátia sa Ti kilá a vždy aj niečo navyše. Pokazíš si metabolizmus a dostaneš sa do bludneho kruhu. Buď spokojná so svojou postavou a čo najviac sa pohybuj. Sladké len sem tam do 14.00hodiny a budeš celý život s váhou v pohode.
@sabinkaaaaaa Keď budeš takto máličko jesť, budeš priberať... telo je vyhladované a potom keď niečo zješ, hneď to premení na tuky, aby si vytvorilo zásoby... jedz normálne, primerane často, nevynechávaj hlavne obedy a večere, športuj a budeš mať krásnu postavu 🙂 ale na to, aby si mala svaly a pevnú ženskú postavu, musíš jesť 🙂
Pomer výšky a váhy je úplne poriadku. Ak chceš niečo pre seba spraviť a vyzerať lepšie treba jesť ako ti radili vyššie a hýbať sa. Dávaj ale pozor, môže sa stať, že schudneš a zároveň stratíš menštruáciu. Kamarátke sa to takto stalo, bola nízka a mala normálnu postavu, ani veľa tuku, ani málo. Chcela schudnúť, podarilo sa to a stratila menštruáciu. Gynekologička jej ju nevedela nijako privolať lebo nedostala ani ovuláciu. Niekoľko mesiacov sa nič nedialo a až potom, ked znova nabrala do svojej pôvodnej hmotnosti, tak sa jej menštruácie spustila. Treba poslúchať svoje telo.
Trosku budem tvrda mozno, ale su veci ktore ja nepochopim (ano, teraz ked uz ma clovek nejkae tie skusenosti)... ide ti to pomaly lebo nejes, tvoja mama by si s prepacenim zasluzila jednu, lebo ona by mala byt schopna ti poradit a povedat, co ano a co nie... TY musis normalne zacat jest bohatu, pestru stravu, dievca a potom cvicit podla stavby tela. Pridat kardio, alebo ine cvicenia na spevnenie tela. A metabolizmus nastartovat. Bohuzial vidim v tom uplne svoju minulost a ekd sa nepreberies, budes si to niest so sebou dalej do dospelosti. Tiez sme ledva jedavali doma a nikdy som ani z daleka nebola chuda ako moje vsezrave spoluziacky :D
preco chces schudnut?
@eliska13 ja jem raňajky a obed a niekedu poobede niake ovocie alebo zleneninu
@sabinkaaaaaa je to strašne málo a smoothie nie sú raňajky.Polievka nie je obed.Musis jesť plnohodnotne kvôli kostiam, chrbtica, zuby....nejes výživne kde sú nejaké bielkoviny, železo...aspoň, keby si si vajcovu omeletu so zeleninou spravila podvecer, tuniakovy šalát niečo hutnejsie
Takú váhu a výšku je úplne v pohode mat v tvojom veku. Začínaš sa meniť na ženu, telo ti bude ukladať tuk kvôli zaobleniu. Stravu máš veľmi nedostatocnu, čudujem sa tvojej mame, neviem si predstaviť, robiť svojmu dieťatu na, raňajky smotthie a na obed nech vydrží s polievkou,vecer paradajka, omg.🙈Náhodou nemáš od nej tie veci, že musíš schudnúť? Telo sa ti bude snažiť udržať váhu za každú cenu, aby si buď nestratila menzes, ak už máš, alebo aby vôbec nastúpil. Ráno normálne raňajky, pečivo, zelenina, nejaká nátierka, alebo vajíčko, desiata tiež,aspoň ovocie, tvrdý syr, plátky šunky, obed klasika mäsko, ryza, šalát, a podobne, na olovrant tiež dačo aspoň si daj, večera cottage, biely jogurt s ovocím, pohár mlieka, ty potrebuješ všetky živiny, nie úplne vylúčiť tuky, cukry, bielkoviny. Tak si akurát poriadne problémy vyrobís na neskor
A načo chces schudnúť? Máš predsa výšku a tvoja váha je ok. Postava sa ti práve žensky začína zaoblovat, čo je normálne. Neopovaz sa držať žiadne diéty, si akurát v puberte, akurát by sa ti rozhadzal metabolizmus