Ahojte, Mám 153 cm a 51 kg. No moje telo vyzerá na oveľa viac. Najviac mi robí problém brucho. V škole sa mi aj za moje telo vysmievajú. To je jeden z dôvodov prečo by som chcela schudnúť. Ak máte nejaké rady, kľudne napíšte, budem len rada.
Ďakujem
@hanik335 neblazni 🤦♀️ Si akuratna, navyse vo vyvoji. Dufam, ze sa neporovnavas s photoshopovanymi kraskami na Instagrame alebo zastankynami “ zdravej” vyzivy, co denne zjedia 1 slivku, 2 mandle a salatovy list... Asi to nechces pocut, ale stastie nenajdes iba v plochom bruchu.
No skus nejest sladkosti a ine pochutiny a viac sa hybat a jest najma zeleninu.osvojis si dobre zvyky uz v detstve
zopár kg dolu by sa zišlo to je pravda.... a čo keby si sa na zač. sk. roka prihlásila na nejaký šport v škole? to by ti celkom pekne pomohlo, tréning každý týždeň nie je na zahodenie.... 😉
aj vzdať sa sladkosti, sladkých vôd a čipsov by bolo super....🙂
Do Vianoc máš postavu ako lusk....👍🙂
dobre je mat pravidelny pohyb, ty sa tym nejako netrap este vyrasties 🙂
@deti95060810 no ja chodím už dva roky na Hiphop a stále nič
radsej pracuj na svojom sebavedomi 😉
@hanik335 a čo robíš počas dňa? resp. čo si už vyskúšala? ako sa stravuješ? teraz, cez prázdniny, cez koronu? moja dcéra má 13, 155cm a 45kg.. každý deň ide na bicykel, doma si len tak tancuje, hopsá pred zrkadlom, urobí pár brušákov, drepov - pohyb ju baví, chodieva aj behať, keď sa stretnú spolužiačky, občas zájdeme na bazén..
V 13tich sa fakt netráp este s postavou...ona sa ešte dosť zmení.
Hlavne je pre teba dôležité mať správne stravovacie návyky a telo zvyknuté na pohyb
(to by som odkázala svojmu 13 ročnému ja, keby som mohla)
Ja som bola v 13tich dosť tučná a do 18tky som vyzerala super. Ale hlúpymi.navykmi na vysokej škole (sladké jedlo ako hlavné jedlo, sacharidova strava- pečivo, cestoviny, koláče, knedliky...) a hormonálnou liečbou som sa zasa dostala tam kde som nechcela byť...
Vôbec sa netráp postavou 51kg nieje vôbec veľa aj moja 13r sestra váži toľko je kúsok vyššia od teba no ma úžasnú postavu👌. Postava sa ti teraz mení , rastieš. Deti ktoré sa ti v škole smejú neber vážne, teraz sa ti smejú, že vraj vážiš veľa a keď schudneš pár kíl budú sa ti smiať že si vychrtla a nazývať ťa anorektičkou. To sú teenegeri no celkovo ľuďom nikdy nevyhovieš. Takže dôležité je len to či sa cítiš dobre TY. Nikto iný . V tvojom veku by som sa však chudnutím nezaoberala a už vôbec nádrž diéty ktorými si len pokazíš metabolizmus . V tvojom veku Stačí len pravidelne jesť a hýbať sa (napr. prechádzka , občasný šport , plávanie, bicyklovanie , tanec atď.)
A ešte na záver keď budeš mať raz deti a pár kg. Navyše potom sa len zasmeješ nad tým ako si mala 51kg a chcela si schudnúť🙂
@hanik335 neboj sa, výsledky sa isto dostanú.... Ale skús obmedziť lsladkosti a cocové nápoje - to má tiež hodne kalórii....
@hanik335 ak mas moznost chodte spolu na dlhe prechadzky v partii miesto sytenych napojov dat si sodu s matou ci medovkou a citronom...pripadne sa previezt na bicykli, najst si moznost pocvicit si doma skrz videa isto najdes videa na zaklade ktorych si vies precvicit zostavy. Ti, ktori ta kritizuju neries, ak by boli priatelia tak ta podporia a nedeptaju. Si vo vyvoji, vsetko sa moze utriast sle vpadnut do poruchy prijmu potravy je tak jednoduche ale potom sa z toho vymanit je nesmierne tazke. To co mozes je nahradit sladke ovocim, minimalizovat sladene napoje a viac sa hybat. O chvilu zacne skolsky rok s bez ohladu na corona opatrenie kolotoc povinnosti skus privitat plna pozitivneho nadsenia, pohyb moze priniest pozitivne emocie a viac sebavedomia.
Netreba si mýliť zdravú stravu s diétami a je probléme..nedietuj!! Ale jedz zdravo... Zdravá strava dá tvojmu telu pozitívneho a okrem iného, po čase zmizne aj to brucho ;) nečakat samozrejme behom mesiaca neviem akú úžasnú zmenu. Nastaviť si stravu tak, aby si mala všetkého dostatok a prospievalo to tvojmu telu.
@hanik335 Ahoj. Nemusis chudnut, pokial nie si spokojna s postavou, tak pri tvojej vyske a vahe ti skor pomoze cvicit, posilovat trochu, nielen kardio. Spevni to postavu a hned sa budes citit lepsie. To robi velmi vela, aj mne to pomohlo, az som sa divila.
Jedno slovo, neblázni !!!!
Pri týchto údajoch si štíhla a kto vraví inak, tak je idiot.