Ahoj chcem začať chudnúť lebo už sa na seba nemôžem pozerať, vážila som 60 kg keď som sa vydávala a teraz mam už 105 kg. Hnusim sa sama sebe. Ako sa mam stravovať? Co vlastne jest? Čomu sa vyhýbať? Viem ze aj pohyb musím mať.
Zmena jedalnicka - nie dieta ale zdrava strava a osobny trener, pitny rezim s takou vahou 3l vody (cistej alebo nesladeny zeleny caj, kava sladene napoje, polievky, mlieko sa nerata) v pohode by si mohla dat lebo inak telo si zbytocne vela vody odklada. A ziadne kardio a skoky len silove cviky. A neskor samozrejme aj kardio len teraz by si si znicila klby.
Hlavne never žiadnym tabletkám a detoxom na chudnutie. Ženy hore ti dobre radia, viac vydať, menej prijať
stiahni si kaloricke tabulky. poskytnu ti obraz o tom, kolko jes. je fajn,keby si si zapisala co si napr, jedla vcera, lebo akonahle si zacnes zapisovat to, co jes v aktualny den, urcite budes uberat a nebudes uplne vediet, kde robis chybu.
v TV som pocula, ze priemerny clovek spali denne 2000-2500kcal. uberat treba okolo 500kcal. ja som uberala aj viac, obcas mam dni, ked to neviem. keby sa hybes - cvicis aspon 1 hod denne, tak spotrebujes skor okolo tych 2500kcal.
niekde som citala, ze pri chudnuti je dobre zjest 1600-1900kcal. teda toto by aj sedelo a zavisi to od aktivity. ja sa teraz nijak extra nehybem, len bezne doma, v praci, chodim do prace peso. ked sa da, vsade chodim peso. a teda teraz mam krizu - aj stres,a j hormony a aj som v obdobi, kedy sa casto dieta porusuje a chudne sa menej.
zacala som uz minuly rok v januari s hm. skoro 95kg. minuly rok som schudla bez kal, tabuliek 13kg, na sviatky to slo o nieco hore a nevedela som sa do toho opat dostat. potom som si povedala ze vsak skusim tyzden a uvidim, co to spravi ( je lepsie mat po ms, lebo pred ms sa tazko odolava jedlu, ale ak je silna motivacia, aj pred ms sa da ). jedla som malo,e ste som pridavala jedlo,a by som si doplnila napr, bielkoviny a pod. a podarilo sa, opat som sa nastartovala. teraz je to skoro - 10kg. dokopy mi to robi skoro -20kg, len sa neviem odvazt, lebo v teple mam opuchy a zadrziava sa mi voda a navyse po tom nespravnom stravovani par dni dozadu som taka preplnena.
Znamy drzal krabickovu dietu. Vozili mu to. Krasne schudol za 2-3 tyzdne. Pohyb nema ziaden, je IT a robi z domu.
@oli18 standardny blud, tahac €€€ z penazenky. Kvalitne chudnutie trva niekolko mesiacov. Uz to, ze schudol za 2-3 tyzdne je zabadzajuce, je to taky primarny efekt, ako vyssie spominali, ktory ke klamlivy. Bez pohybu je to uplne zle. Podstata kvalitneho chudnutia je budovanie svalovej hmoty u zien aj muzov. Svaly maju vysoku energeticku spotrebu, cize viac svalov dovoli aj viac kalorii prijat. A nie, zena s kvalitnou svalovou hmotou na miestach kde je to zenske je fajn.
@lucia851 ako spominaju vyssie, vydaj vyssii ako prijem, cvicit (silovo na budovanie svalstva) a podstatne Sebazaprenie, nepodvadzanie.
@lucia851 veď napíš čo za deň zjes a vychytame chyby🙂žiadne vianočky, Pribinaky, omáčky syrové s cestovinami...skôr mäso k tomu dusenú zeleninu, šaláty,....pečivo vymen za grahamove ražný celozrnný chlieb veľa zeleniny, vajíčka, šunku...tuniak, raz za čas rybu....pôjde to len vyluc koláče, kekse, slané, aj ovocie skôr doobeda ...
Dôležita je pre teba aj informácia prečo si tak pribrala, či máš aj zdravotné problémy atď. Ak sa naochava človek a nehýbe, tak je to jasné, ale sú aj iné dôvody. Ja by som odporučila postupne... Najskôr jedálniček svoj sledovať chvíľu co zješ, vypijes a koľko sa hybes. Potom vieš kde máš medzery a začneš uberať na strave a pridávať na pohybe. Dobra voľba je nejaký odborník co ti poradí, ale ja osobne ani neviem kde takého hľadať.. 😂
@luccija ja som napr na krabicovéj neschudla ani gram a ešte ma to aj rozculovalo neskutočne lebo v čase doručovania som. Musela byt doma 😁
Ja som sa tiež vyžrala...až mi zistili cukrovku,, diabetologička povedala obmedziť ryžu, zemiaky, cestoviny, vylúčiť sladké, ja som sa okamžite nastavila na zdravšie stravovanie a zatiaľ mám dole od marca 10 kg, pre niekoho možno málo, ale pre mňa úspech, pri mojej váhe sa športovať veľmi nedá, tak aspon čo najviac peši chodím, akurát cholesterol sa mi nejak nedarí znížiť
na krabičkovú diétu tiež neverím, kolegyňa jedla kadejaké práškové veci, nevyzeralo to vábne, schudla síce ale potom keď sa vrátila k pôvodnému stravovaniu tak to nabrala naspäť
zaplat si vyzivoveho poradcu a trenera. Ak ti nesadne, tak zmen. Ked si stratena tak je lepsie s odbornikom. Poradi, pomoze, podpori. Alebo si najdi kamosku na chudnutie. To moze byt tiez fajn. Mozete sa podporovat navzajom.
Baby, on chudol do plaviek a podarilo sa mu to. Čo bude ďalej mňa nezaujíma.
najtazsie je zacat, osobne by som zacala prechadzkami, urobit nejake male zmeny v strave napriklad, mne pomohlo zbavit sa cukru do kavy, sladkym malinoviek, zobkania len tak pri telke a ono sa ta vaha zacala hybat 🙂
Ahoj, určite je dôležité zistiť z akého dôvodu si pribrala toľko, ak si po zdravotnej stránke v poriadku...ja odporúčam produkty od Valentusu. Ja a aj moje okolie sme veľmi spokojní s produktami..sú prírodného zloženia, žiadna nahrada jedla len 1 alebo 2 nápoje denne...samozrejme nsschudnes za mesiac 10kg..ale ako pomocník je to super. Nie som taká hladná ako inokedy, zjem menšie porcie a hlavne dodržiavam pitný režim čo je veľmi dôležité pri chudnuti 😊
@lucia851 ja som začala chudnúť a váhou 115kg, dala som 25kg dolu za pomaly 6mes, vynechala som sladké a pečivo. Chodila som pomaly každý deň do fitka na 1h.
@lucia851 osobny trener a jedalnicek na mieru a vysledok zaruceny. Pri hentakej vahe to pojde rychlo dolu.