Chcem schudnut zo 105 kg. Skusam tabulky, neviem nijako naplnit hlavne vlákninu, ani do polovice. Zatial mam cez tyky, sacharidy,bilkoviny tiez problem, ale mam viac ako vlakninu.
Poradili by ste mi skade ju zozeniem z eshopu, alebo z obchodu, ci ako to robíte?
Oplati sa doplatit si cukor a sol? Dakujem.
Vláknina je nepovinný údaj takže je pravdepodobne ze jej prijímaš viac ako je uvedené v tabuľkách, viac by ma trápili tie bielkoviny
Vláknina je zo zeleniny a ovocia, v menšej miere zo strukovín a celozrnných obilnín.
A pridaj hlavne bielkoviny, pri tukoch a cukroch neschudnes aj keď kalorie sedia.
vlaknina sa naplna tazko. pri mnozstve kalorii, ktore neikedy KT vpocitaju sa to tazko splni.
kludne dopln vlakninu aj z niecoho ineho, je aj v tbl v lekarni, z DM som mala tiez take zuvacie tbl s vlakninou. no musis si to tam vlast zapisat,a k to tam chces mat.
a tiez sa da aj Psyllium, ale nie kazdemu chuti.
mne osobne sa vlemi zapacil cakankovy sirup, no samozrjeme s vlakninou zacinaj opatrne. moze ta z nej naduvat, ci prehanat, dokonca niekto ma aj zapchu. ten cakankovy sirup je dost sladky, no ma malo kalorii. da sa pouzit do greckeho bieleho jogurtu. staci asi 1 cajova lyzica, co moze robit 5-6g. tiez si to mozes dat na lyczicku a len tak zjest. hoci aj 3x denne ako doplnok. to je napr 15g a mas tam 10g vlakniny.
cakankovy sirup maju aj v Lidli, pripadne aj v DM. ja som objednavala z netu a objednala som aj Cakankovy topping, maju s roznymi prichutami.mala som cucoriedkovy a teraz malinovy, alebo jahodovy. ani neviem.
tu mas udaje zo sirupu z davky 15g
Knackebrot má podľa tabuliek veľa vlákniny.
a ozaj, tie instantne kase nei su uplne idealne, ale ak zjes jednu a dokazes sa udrzat na uzde, nezjest viac, je Ryzova kasa fit banan a cokolada a ta cela obsahuje 16g vlakniny.
ja som si miesala viacere instantne kase dokopy + pohankove vlocky+chia semienka, daju sa pridat aj ovsene vlocky, cize je aj moznost, urobit si nieco ine, pridat len trosku tej kase na doplnenie vlakniny, zamiesat ju do toho, aby sa povodna kasa nejedla cela.
ono sacharidy vo velkej miere obsahuje aj ovsena kasa - domaca z vlociek. no obsahuje sacharidov menej, ale ak si pridas nejake ovocie, tak sa to aj vyrovna. podstatne je, ze obsahuje iny a zdravsi tp sacharidov,a ko tie hotove kase.
cize ja som sice tu instantu kasu pocas chundutia jedla, pomiesala som ju s inymi - hladala som take tie proteinove, s nizkym obsahom sacharidov, ale jedla som ju koli vlaknine.
strukoviny, ovsenné vločky, otruby, chia semiačka.....
teraz som skusila dat 30g ovesnych vlociek a jeden banan 100g a sacharidy vyskocili na skoro 39g ( inak neviem kde nabrali v KT ze bezny kus ma 90g, lebo ja mavam banany stredne velke, dokonca su aj mensie a su 90-100g, velke aj 120g ), aj ked takejto kase je ovela via,c ako tej istantnej. vlakniny je v nej.
a s mliekom este viac. instatne robim bez mlieka, niekedy dam do nich grecky joigust koli bielkovine.
Daj si psylium a budeš mat naplnenú vlákninu raz dva
Tiež som mala problém dosiahnuť správne množstvo vlákniny a často aj bielkovín. Kúpila som si psyllium v lekárni a proteín v DM. Ale jedno aj druhé zozenieš aj cez internet.
Cukor a soľ som v tabuľkách neriešila.
Psyllium ti je akurát fakt tak na zazelenanie koliečok inak je zbytočné... Potrebuješ hlavne nerozpustnú vlákninu a ta sa získava iba z jedla
treba obe vlakniny. pri mslom prijme kalorii je tazke prijat dostatocne mnozstvo vlakniny, lebo mnohe potraviny s obsahom vlakniny maju aj celkom dost kalorii, cize nesmie sa vo velkych mnozstvach. doplnok vlakniny ci uz v podobe psyllia a pod nepokryje vlakninu na 100%, ale tak maximalne na 30%, tak si nemyslim, ze by to nebolo vhodne takto doplnat.
na nete najdes aj jedla s vysokym obsahom vlakniny. v
ja inak kupujem aj celozrnny chlieb v Tescu. aj Tesco ma, ale ja kupujem taky iny. tento https://world.openfoodfacts.org/product/4007931...
v KT je tiez,a le zial nema zapisanu vlakninu na obale. chlieb s podobnym zlozenim ma 7,5g vlakniny na 100g, tak ak sa mi chce, tak si nahadzujem vlakninu zvlast. da sa to.
ked si ides zapisat jedlo, tuknes na plusko, potom na bodky a das si zapisat hodnoty, podoplnas. vlaknina moze mat udajne nejaku kaloricku hodnotu a nevieme ci je zaratana v jedle,a lebo nie, tak zial tuto info nemas, tak das len 0kcal, tuknes na vlastne nutrienty a doplnis vlakninu. na 2 krajce toho chleba i to vychadza 5,5g.
Ďakujem vám veľmi pekne za veľmi cenné rady Prajem všetko najlepšie
@majamat Ďakujem
ja vlakninu doplnam z lekarne :D niekto psylium a pod. vlakniny. Ja mam Optifibre.
Inak primerane, zo stravy od obilnin, zeleniny, ovocia, semienka, ryža. Vsetko ma dost vlakniny.
Inak aj hned prvy clanok v google a mas to tam aj porovnane kaloricky, tak si pridaj z toho.
https://www.protein.sk/vlaknina-ktore-zdroje-su...
@simca06022011 dakujem, kupila som si inulin, neskor si zozeniem jablcnu vlakninu, mam obmedzene moznosti v stravovani, ale precitam si to, ďakujem. Pekné sviatky prajem.
Zelenina a ovocie
Na ranajky som si dala ovsenu kasu, na desiatu som si vzdy dala polievkovu misku nakrajaneho
ovocia, zelenina k obedu, salat na veceru (samozrejme s niecim) a vlakninu som mala vzdy cez 100%