Čo si myslite o lieku ozempic? Počula som že veľa celebrít ho používa na chudnutie. Myslite že to pomôže alebo to je zasa nejaký blud.
Moj otec si ho bal pichnut lebo sposobuje zrazanie krvi (je po 2 infarktoch). Nakoniec mu to kardiolog povolil. Tie vedlajsie ucinky, ktore su v prilohe popisane su sialene. Nie ja sama by som si to nepichla kvoli 5 kg.
Nie len celebrity. Liek pomáha a schudneš, mám pár báb v okolí, čo sú ba tejto "kúre".
Ja sama by som si ju zaslúžila, ale.. Telo a zdravie mám len jedno, tak si to radšej oddrem.
Inak ten liek mení dosť psychický stav človeka. Teda viac sú melancholické a akoby depresívne.
Tiež som zvedavá ako rýchlo sa im váha po vysadení vráti.
Myslím si o ňom to, že je to liek na lekársky predpis určený na liečbu cukrovky v preskripčnom obmedzení diabetológa a že by patričné úrady mali konečne riešiť to, ako sa k nemu niektorí, ktorí ho nepotrebujú dostanú a tí, ktorí ho potrebujú, ho nezoženú.
Čo si myslím o lieku ozepic,že žiadna aj ta najkrajšia postava nestojí za zničenie zdravia. Naviacked sa ku postave dokážeš dopracovať aj inak,nie nebude ro ľahšie a "bezbolesne" zato zdravšie a udrzatelnejsie
Môjmu manželovi, ktorý je totálny adept na tento liek, ho obezitologička odmietla predpísať, lebo, citujem “ho nechce mať na svedomí…”, takže, ak ho už ani 200kg človeku nechcú predpísať, tak to bude naozaj dryák. Nečítala som príbalový, ale bude tam zrejme dosť vedľajších účinkov. Ja viem len o depresii
Ja som užívala ale iné
Pracujem v oblasti liekov a teda nikdy by som si ho nedala keby mi ide iba o chudnutie. Neexistuje ze clovek co bude vyvazene jest a hybat sa neschudne aj prirodzene….
@zz134 môžem sa spýtať kto na vám ho dal?
Moc to dramatizujete. Tie vedľajšie účinky vôbec nie sú také strašne, prosím pozrite si príbalový leták ibuprofénu a mozme porovnať 😉. A vlastne si myslím že je to gamechanger, ľudstvo je obézne, rozpočty štátov trpia liečbou chorôb vyplívajúcich z obezity. Čiže toto veľmi pomôže. A ruku na srdce schnudnut je príšerne ťažké, preto ma 60 percent Slovákov nadváhu.
@bubuska tu to baba dobre rozobrala.
a
Ja aj priateľ bojujeme s váhou odmalička, ja osobne som bola na liečeniach, liečim sa na štítnu žľazu - na endokrinológii, cukrovka 2. typu z obezity - na diabetológii. Od 7 rokov chodím na endo. Keď sme s priateľom mesiac dozadu začali s injeckiami Saxenda mala som o 5kg viac. A to ešte niesme na úplnej poslednej dávke, ktorá sa má pichať. Áno, stojí to 160€ ale povedali sme si že za skúšku človek nič nedá. Mne ako diabetičke 2. typu, to veľmi pomohlo, zmenila sa mi celkovo hodnota cukru v krvi aj iné hodnoty, čo nalačno som mávala 9-10, teraz mávam 5. Plus tá váha už nejaká za ten mesiac išla dole. Vidím to zatiaľ na tých číslach keďže ešte mesiac dozadu som mala 108kg/109kg. Momentálne mám 104kg. Takže áno aj telo sa odvodní, no nato že sme si nijak neupravili stravu, a pohyb mám ja momentálne menej ako priateľ tak si myslím že tá Saxenda pomáha. Vedľajšie účinky sú podľa mňa tiež úplne individuálne u každého, priateľovi nebolo ani nieje nič, ja som mala 1. týždeň taký rozdráždenejší žalúdok ale inak nič. A účinok toho že to potlačuje chuť do jedla je tam obrovský. Keby ste vedeli čo sme my pojedli dakedy s priateľom len tak, alebo šli na McDonald's a dali si 2x veľké menu, veľká cola, veľké hranolky + ešte daky cheesburger navyše, a to každý takto samostatne. Ja som bola schopná zjesť fakt 3 burgre a teraz? Naberiem si na tanier, oveľa menšiu porciu ako sme jedávali predtým a mám dosť. A zvykla som predtým robiť to, že aj keď už som nevládala dojesť to nasilu som to do seba napchala, teraz keď nevládzem odložím tanier nabok a už nedojedám, lebo hlava vie že mám dosť. Myslím si že je to veľký rozdiel. Čiže všetci čo tu píšu a neodskúšali to najprv na sebe, ale píšu recenzie niekoho iného, myslím si že by si to mali najprv skúsiť. 😊
@deninka233 Ja aj priateľ bojujeme s váhou odmalička, ja osobne som bola na liečeniach, liečim sa na štítnu žľazu - na endokrinológii, cukrovka 2. typu z obezity - na diabetológii. Od 7 rokov chodím na endo. Keď sme s priateľom mesiac dozadu začali s injeckiami Saxenda mala som o 5kg viac. A to ešte niesme na úplnej poslednej dávke, ktorá sa má pichať. Áno, stojí to 160€ ale povedali sme si že za skúšku človek nič nedá. Mne ako diabetičke 2. typu, to veľmi pomohlo, zmenila sa mi celkovo hodnota cukru v krvi aj iné hodnoty, čo nalačno som mávala 9-10, teraz mávam 5. Plus tá váha už nejaká za ten mesiac išla dole. Vidím to zatiaľ na tých číslach keďže ešte mesiac dozadu som mala 108kg/109kg. Momentálne mám 104kg. Takže áno aj telo sa odvodní, no nato že sme si nijak neupravili stravu, a pohyb mám ja momentálne menej ako priateľ tak si myslím že tá Saxenda pomáha. Vedľajšie účinky sú podľa mňa tiež úplne individuálne u každého, priateľovi nebolo ani nieje nič, ja som mala 1. týždeň taký rozdráždenejší žalúdok ale inak nič. A účinok toho že to potlačuje chuť do jedla je tam obrovský. Keby ste vedeli čo sme my pojedli dakedy s priateľom len tak, alebo šli na McDonald's a dali si 2x veľké menu, veľká cola, veľké hranolky + ešte daky cheesburger navyše, a to každý takto samostatne. Ja som bola schopná zjesť fakt 3 burgre a teraz? Naberiem si na tanier, oveľa menšiu porciu ako sme jedávali predtým a mám dosť. A zvykla som predtým robiť to, že aj keď už som nevládala dojesť to nasilu som to do seba napchala, teraz keď nevládzem odložím tanier nabok a už nedojedám, lebo hlava vie že mám dosť. Myslím si že je to veľký rozdiel. Čiže všetci čo tu píšu a neodskúšali to najprv na sebe, ale píšu recenzie niekoho iného, myslím si že by si to mali najprv skúsiť. 😊
@barborka1482 aké prosím? A pomohlo na chudnutie?
Velmi nebezpečné. Je to liek pre Diabetikov. Chudnutie je len vedlajsia zalezitost.