Ľahké jedlá na raňajky a na desiatu

29. jún 2022

Poraďte mi prosím nejake ľahké jedlá na ranajky a na desiatu. Na ranajky to je asi jedno. Nieco z coho veľa nepriberiem, alternatíva rozku. A na desiatu okolo 12 nieco co sa dá zakúpiť v obchode. Nic take mi nenapadá. Prípadne mi poraďte kde robím chybu.

O 6 rano vstanem. približne 6:20 ranajkujem rozok, niekedy len pol rozku s džemom alebo so sunkou.
Desiatu mam cca 11:30-12 buchtu, prip. cistu šunku alebo čistý syr. Potom okolo 15:30 obedujem a vacsinou si za tym dam kavu a niečo sladké (brumik,ruska zmrzlina, puding, ovocie). Tazko sa mi toho vzdáva. Ak idem von, tak si dám kávu aj tam. Vzdy s mliekom. Neskor na veceru okolo 19-20 si davam obcas vajicka alebo melon alebo mensiu porciu obedu.

luccija
29. jún 2022

Zo sladkych ranajok som hned hladna, potom mas buchtu zase hladne jedlo, kusok syra ..na obed by som obedovala a normalne ranajkovala a nebudes cely den hladna.na desiatu misku ovocia, jogurt, syr, sunku, paradajky mozarellu, vecer tuniakovy salat, omeletu, maso...

viestta
29. jún 2022

Jogurt s ovocím na raňajky, na desiatu zelenina a syr. Keď sa ti chce, môžeš si spraviť salat so syrom, ale stačí nakrajat

luccija
29. jún 2022

Daj si rano celozrnny ten hutny chlieb sunku, vela zeleniny...a zbav sa tych sladkosti z toho si hned hladna.Aleb9 na desiatu fit tvaroh s ovocim co predavaju

evica17
29. jún 2022

No máš riadn časové okna. J byt tebou tak o 6:20 normálne raňajky, dva rožky a pomazánka,zelenina,syr,šunka....
Desiata o cca 9-10, daj si ovocie,jogurt , o 12-13 ďalšie predjedlo,napr cottage, potom o tej 15teej obed (normálny obed,polievka,druhé, kľudne aj mláku za tým) a večera zas dačo nromalne,vajíčka,omeleta alebo čo
Úprimne by som nevydržala byť medzi 6-12 bez jedla po takých slabých ranajkach

autor
29. jún 2022

@evica17 To sa mi zda nejak vela nie? Predjedlo, jedlo a pod.

autor
29. jún 2022

@luccija Ja z nich nie som nejako extra hladna. Vzdy tak az okolo tej 11 citim, ze zacinam byt hladna. Niekedy ani to. Ale zjem nieco, aby som zas nevyhladla veľmi do takeho stavu, ze potom rychli vyjem vsetko jedlo naraz.

sickynickyobsadene
29. jún 2022

Autorka, keby som jedla ako ti tak by som bola chodiaca mŕtvola...ja nechápem ako môžu ľudia takto žiť...teda prežiť z tak mála.

autor
29. jún 2022

@viestta To je celkom fajn napad. Jogurt na ranajky ale nie je tučný? Ja schvalne nejem jogurty ako sladkosť, lebo mi to prišlo také, ze z toho proberiem. A uz mam 6 kil navyše od toho co by som podla internetu mala mat.

autor
29. jún 2022

@luccija Fit tvaroh je rovno baleny s ovocim? To by som mohla skúsiť.

autor
29. jún 2022

@sickynickyobsadene Tak v tejto horucave mi ani nejako extra viac jest nechuti. Tiez mi to nepride, že vela zjem ale aj tak som pribrala za posledný polrok 3kg a to som chcela schudnúť. :( Potom sa karam za každu kavu s mliekom alebo sladkosť, co zjem, ze som si to mohla odpustiť.

bimbambom
29. jún 2022

Keďže som makrobio tak každé ráno mám polievku - len zelenina , soľ medzi prsty a miso pasta . Varím ju kým sa pripravujem na odchod z domu . Potom šup do termosky a v práci zjem - chodím skôr 🙂
Cítim sa vynikajúco 🙂

gondyo
29. jún 2022

Na raňajky by som možno skúsila kašu,pšenovú,pohánkovú podľa chuti...s ovocím,banán, čučorieky,jahody,to nevadí,že sladké,počas dňa tú energiu vydáš...na desiatu melón,napr...ľahký obed...hlavne rožky by som vynechala...syr je slaný..takisto šunka...raz za čas sa dá...nie každý deň...a nie spolu šunka syr..

simsalabim
29. jún 2022

Rano si mozes uvarit aj ovsenu kasu s ovocim. Ta zasyti.

heidy222
29. jún 2022

Uplne tam chyba zelenina a strukoviny. Ako Snack mozes skusit hummus so zeleninou (Paprika/ mrkva/kalerab/ uhorka) alebo tvrdy syr s touto zeleninou

gondyo
29. jún 2022

Aj tá polievočka sa dá...pomixovaná zeleninka...

viestta
29. jún 2022

Normálny jogurt, biely smotanový. Nízko tučný ma viac kalórií ako smotanový, ovocný je samy cukor. Biely smotanový je najlepsia alternativa

luccija
29. jún 2022

Ani sa necudujem, ze z tohto priberas🙂velmi malo jes rano a doobeda..za jogurt sa karhas a potom plno blbosti.Ano su tvarohy s ovocim, mrkvou...tusim Rajo to ma, alebo si daj do misky biely jogurt ovocie na kusky, vlocky den predtym namocene trocha orechov a zober zo sebou na desiatu, olovrant...ak si dam rano ovsenu kasu velmi zasyti ja si struham do toho jablka, skoricu, alebo banan..cucoriedky...
Ale najradsej mam slane ranajky vajce na tvrdo, syry, psradajku, papriku...pomazanku bryndzovu, sunku...

autor
29. jún 2022

Takže mam jest viacej aby som schudla? To sa mi zda ako krásna predstava, ale nezda sa mi to nejak.😄

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ja_mama
29. jún 2022

O zdravom jedalnicku sa da toho vela vyguglit....mne na tom tvojom najviac vadia tie casy. Ranajky o 6 daco a obed az 15:30? To je riadne neskoro....skus si upravit okrem tych sladkosti najma tie hodiny (desiatu na desiatu, obed na obed, olovrant a vecera), popri tom dostatocne pit. Pokial sa toho sladkeho nevies vzdat, musis sa viac hybat nech to telo spali inak to naozaj nepojde...vydaj kalorii musi byt jednoducho vacsi ako prijem...inak tie tvarohy pokial necvicis neviem ci su prave najlepsi napad, skor z nich mozno priberies, hlavne ked su aj sladene (tie kupne zrejme budu)

luccija
29. jún 2022

Myslim si, ze si tak hladna, ze Ta chyti ta chut na sladke.Zajtra Ti dfotim co mi dali jedalnicek, ked som chudla.Tiez som sa bala, ze ked budem tolko jest este priberiem za 4 m som schudla 8 kg

luliu
29. jún 2022

Ty si vtipná, z jogurtu myslis, že priberies, ale z buchty a dzemoveho rožku nie?

autor
29. jún 2022

@elizabet173 Bojim sa aj toho pudingu a brumika, ale to si uz nemôžem pomôcť. Skusala som si dať sladké aj pred obedom, aby som po obede uz nechcela, ale nefunguje to nijak na mna. Mne skor pride, ze proste jak pridem po tej 15 z roboty taa som taka, ze konecne mam pokoj pustim si telku dam si obed, kávu, sladkosť. U mna to patri k tej pohode. No bohuzial sa z toho stal rituál/ zvyk. Jedine sa to mozem pevnou volou asi odnaucit, lebo ja nemám taky ten pocit hladu, ze musím mat sladke. Skor sa cítim uzskostne, ze si nedoprajem pohodu. 😄 Ked mam den, ze nie som doma a som pripravena, ze tu pohodu pred telkou nemam, tak ani sladke mi nejak nechyba. S tymi tvarohmi mám tiež ten pocit ako píšeš. Bojim sa, ze to by som skôr bola do mesiaca gulka. Nemam az tak fyzicky narocnu pracu a ku veceru cvicim, ale malo co. Tak 15 min max.

autor
29. jún 2022

@luccija To by bola fajn inspiracia. 😇

marca12
29. jún 2022

Ty vydrzis od 6.20 do 11.30 bez jedla? Ja ranajkujem medzi 7-7.30 bud jogurt s vlockami,lanovou mukou,roznymi semiackami. A o 9.30-10 uz zase vyhryzam bud ovocie alebo uhorku teraz v lete. Obed okolo 12 a zase oko 15 nieco chrumem,ovocie alebo nieco slane. Podla mna aj malo jes a obedujes neskoro.

autor
29. jún 2022

@luliu Nevyznam sa az tak do toho. Len to na mna tak pôsobí, kedze som to mala vstepovane v detstve, ze nejedz tolko jogurty a cestoviny lebo budes tučná.😄

autor
29. jún 2022

@marca12 Ano vydrzim lebo v podstate musím kvôli práci a po case som si zvykla, ze uz ani nie som hladná. Asi si telo zvyklo.

marca12
29. jún 2022

S tymi jogurtami je to pravda,vyberaj si nizkotucne a pozor na cukor v jogurte. Najlepsi je biely a pridas si tam,co mas rada. Ja davam cajovu lyzicku lanovej muky,rozne semienka alebo domaci lekvar. Obcas zhresim aj klasickym tucnym jogurtom.

marca12
29. jún 2022

Jaaaj tak to ano.

autor
29. jún 2022

@marca12 Vyssie zas pisala viesta, ze skor smotanový ako nízkotučný. 😄