Caute kocky ktorym potravinam sa mam vyhnut aby som nepriberala ? mam pocit ze furt len priberam ... :(
staci ked sa vyhnes mastnemu a sladkemu (vratane toho peciva a chlebu, aj tam je cukor a vratane sladkeho ovocia)
Nejedz biely jed- muka a cukor
Ako lahko sa to pise, kurnik...... 😒
Najlepšie je podľa mňa jesť všetko, ale s mierou a viac sa hýbať.
Koľko kalórií príjmeš, toľko treba aj vydať..... ľahká matika, ale niekto má proste taký metabolizmus, že priberá.... vtedy sa je asi treba vyhnúť mastnému a sladkému
zemiaky, ryža, biela múka, výrobky z bielej múky, alkohol, cestoviny, sladké a mastné. Pokiaľ by si chcela robiť niečo so svojou váhou a životným štýlom, rada pomôžem.
ahojte, mne tiež doki povedal, že si musím dávať pozor na váhu a do konca tehotenstva zhodiť 2 kg....pribrala som už 15kg a som v 29 tt (teda maly tomu zodpoveda)....len teraz zacnem naberat na vahe, tak mam uplny des z toho ako mam zhodit 2 kg...takze budem tiez vdacna za akukolvek dobru radu 🙂
@luciannka83 mozes pomoct aj mne? 😉 a ked vylucim zemiaky, ryzu a cestoviny, tak to mi z toho vychadza len delena strava, avsak teraz v zime ta zelenina vobec nie je lakava....
Praveze ryza je na chudnutie ako stvorena,vzdy som po nej rychlo schudla.Ryza zbavuje tela vody teda ho odvodnuje.Ja teraz jem kazdy den varenu ryzu,tuniaka na vlasnej stave a hrasok z konzervy.Kazdy den dve tri plne taniere a kila mi idu rychlo dole.Moj priatel si vsimol ,ze som neuveritelne schudla posledny tyzden dva.
Preboha ved to nie je naozajstny cukor ale prirodny sacharid.To chces tvrdit ,ze si budes cely zivot odopierat sacharidy,ved potom budes chodit ako telo bez duse.Mne to pomohlo a schudla som uz 15 kg.Toto jedlo je tak neuveritelne lahke a stravitelne ,ze moj zaludok ma normalne za to miluje!
@sunnyhoney v tehotenstve moc chudnutim nevymyslaj, podla mna ste sa s doktorom zle pochopili ... staci ked nebudes jest blbosti (=sladkosti, tucne veci). Ryzu, zemiaky a cestoviny nevylucuju zo stravy - ved co by si jedla? Ak velmi chces, tak si kupuj len celozrnne pecivo, chleby, naturalnu ryzu a celozrnne cestoviny. Zelenina je teraz nic moc, preto je najlepsie jest sezonnu (mrkva, korenova zelenina, kapusta). A podla moznosti sa mozes aj viac hybat - pomale prechadzky, najlepsie nie sama ale s niekym. To priberanie je dost individualne, niektore zeny priberu vela a potom im to rychlo zmizne .. pokial budes mat zdravu stravu a jest normalne mnozstva, tak to netreba velmi riesit.
Ja by som na tú stravu šla z druhej strany. Nebála by som sa, že priberiem, ale bála by som sa či prijímam dostatok živín pre seba i pre dieťa 😉
Ja som nahradila bielu múku celozrnnou, do všetkého! Polievky zahusťujem červenou šošovicou, príp. zemiakom, ryžovou múkou atď. Sladím si ovocným cukrom alebo hroznovým cukrom, namiesto bieleho používam trstinový nerafinovaný cukor, z mliečnych výrobkov jem jogurty, kefír a tvrdý syr. Vyhýbam sa údeninám, šunkám (šunky zriedka) a také niečo ako párky, klobásy či paštéty, to nejem nikdy 😝
Jem čo najviac ovocia a zeleniny, jedlo pripravujem výlučne na pare, mäso namarinujem, dám upariť a z vývaru spravím omáčku. Prílohy či zeleninové alebo zemiakové si uparím spolu s mäskom, aj ryžu, aj cestoviny.
Raňajkujem: jogurt, nakrájané ovocie a všemožné druhy vločiek: ražné, pšeničné, ovsené, jačmenné, pohánkové, ryžové, pšeničné otruby, ovsené otruby, pšeničné klíčky, atď. aj oriešky.
Nie je dôležitá kvantita, ale kvalita! 🙂 to by malo byť heslo každej tehuľky 🙂
ludia ktori jedia tucne su vo vseobecnosti tucnejsi ako ludia ktori jedia sladke. ja obmedzujem zivocisne tuky a maso, plnotucne jogurty, mlieko a maslo si doprajem, podla mna su zdravsie ako nizkotucne, z rastlinnych tukov pouzivam olivovy a kokosovy, nic ine, rastlinny a slnecnicvy olj nie su bohvie co a margarin uz vobec nie, ani rastlinne masla, to je umela hmota. jedz vela ovocia a zeleniny a malo tucneho a pi vela vody a mas to. a ZO SLADKEHO OVOCIA SA NEPRIBERA - su to karbohydraty ktore telo behom par hodin spotrebuje, kludne sa natlac bananmi, lepsie ako chlebom,
treba jest vsetko s mierou.. samozrejme sladke a tucne, vyprazane iba raz za cas.. tym ze vylucis chleba zemiaky nic nedocielis. to ako uz nikdy do seba nevopchas zemiak??.ked sa k nim vratis a budes jest znova vsetko, priberes, a znova dokola.. neviem,ci je to zrovna super cesta.. 😖
@ssisska Áno, ryža je fajn, kedď chceš schudnúť ale,...
nutričné hodnoty varenej ryže v 100gramoch: 26g sacharidov a 2g bielkovín, to znamená, že keď si nasadíš ryžovú diétu sa odvodníš a chudneš zo svalov. Na to, aby si schudla z tukov a nechudla zo svalov musíš prijať denne 1g bielkovín na 1kg tvojej hmotnosti. Tzn. že pri ryžovej diéte, človek ktorý má 70 kg by musel zjesť 3,5kg varenej ryže, aby prijal požadovaný počet bielkovín. Takže ryžovú diétu neodporúčam. Narobí sa viac zla ako dobra!
@dredy JA som pekne schudla jedneho casu takou "mojou delenou stravou", cize nedodrziavala som uplne, ale vynechala som chlieb, zemiaky, cestoviny a ryzu, cize prilohy, jedla som len maso, syry, vajicka, zeleninu a ovocie a pomedzi to som si obcas dala pohar odtucneneho mlieka, alebo malo zrely banan. Hladna som nebola nikdy, to ja nedokazem, odpadla by som
@alka221 zemiaky, ryža, biele pečivo, cestoviny, tučné maso, tučné syry, sladkosti, káva a alkohol spôsobujú prekyslenie organizmu. Málo kto vie, ale prekyslenie organizmu je dnes jednou z najnebezpečnejších civilizačných ochorení, ktoré spôsobuje množstvo zdravotných problémov, medzi ktoré patrí aj nadváha a obezita. Vo fáze redukovania hmotnosti sa tieto potraviny redukujú na minimum. Keď dosiahneš želaný efekt, tak ich môžeš znova zaradiť do svojho jedálnička s mierou, ale všetci dobre vieme, že diéty z dlhodobého hľadiska nemajú význam. Dôležitá je celková zmena životosprávy!
A ryžu vieš nahradiť napr. ryžou natural, biele pečivo celozrnným, bielu múku napr. pohánkovou alebo špaletovou. Zemiaky si môžeš dať, ale so zeleninou, nie v kombinácií s bielkovinami atd. Je to celá veda 🙂
@luciannka83 vsetky diety su u mna na odpis..treba pridat do jedalnicka zeleninu, vela pit, a hlavne vela cvicit,, iba tak sa kazda moze zmenit... a nemusi toto nahradzat..
@alka221 áno, máš pravdu, ale ja som nehovorila len o znižovaní telesnej hmotnosti, ale o správnej životospráve. Dá sa schudnúť aj nesprávnou životosprávou, ale schudneš esteticky, čo vačšina z nás chce, ale neschudneš z tuku, ktorý je okolo vnútorných orgánov a je mnoho násobne škodlivejší ako vonkajší tuk.
@dredy
V prvom rade, treba zabezpečiť pravidelný pitný režim. Na 10kg vány 390ml vody. Najlepšia je čistá voda s citrónom. Citrón je zásada, čiže neutralizuje kyslé prostredie. Preto citrón. Tým, že budeš veľa piť, tak sa ti vyplavia z tela škodlivé látky a organizmus detoxikuješ.
Vynechať bielu múku, biele pečivo, cestovinu, ryžu, zemiaky, kávu, alkohol, tučné syry, bravčové maso, sladkosti a alkohol. Tým organizmus budeš postupne odkyslovať. Keď je prekyslený organizmus, tak sa ťažko chudne, vznika veľa nebezpečných civilizačných chorôb.
Treba jesť: strukoviny, pšeno, pohanku, sojové produkty, tofu, kukuricu, ovsené vločky, ovsené klíčky, otruby, tvaroh, jogurt, vajcia, ryby, kuracia a morčacie maso, zeleninu a ovocie, celozrné pečivo a chlieb, špaldové cestoviny, ryža natural.
Stravovať sa 6x denne.
R: 1ks pečiva s niečim / raňajky si dopraj podľa chuti/ aspoň ja to tak robím
D:ovocie
O: polievky bez tuku a múky
zelenina ako sa dá len spracovať, alebo zelenina s masom
O: najideálnejšie bielkovinový, čiže jogur, tvaroh, cottage, zeleninové šaláty, môže byť aj 1ks pečiva
V: výhradne len bielkoviny, môže byť toto čo na obed, žiadne ovocie, čiže zeleniny a maso
2V: keď ťa pohytí vlčí hlad, tak nejaká zeleninka na chrumkanie
Mne na chutnutie veľmi pomohlo vacu well, cvičí sa na bežiacom páse pod tlakom. Prekrvujú sa miesta, ktoré sú menej zásobované cievami ako je brucho, zadok, stehná.
Taktiež sa k tomu chudnutiu dajú jesť aj rôzne doplnky výživy. Ja som si teraz objednávala jeden balíček, ktorý obsahuje:
COLOSTRUM, ktoré pomáha udržiavať konštantnú hladinu inzulínu a cukru v krvi, čím nedochádza k výkyvom a tlmí chuť do jedla. Taktiež má vysoko imunologický účinok, obsahuje vitamíny, minerály a stopové prvky.
pH Pro Balance, ktoré vyrovnáva ph, rýchlejšie odkyslí organizmus
Silveru- na detoxikáciu a regeneráciu cievného systému
a Figu Activ čaj, ktorý potláča chuť k jedlu, podporuje detoxikáciu, posilňuje imunitu a zvyšuje funkciu pečene a ľadvín.
@slady Musim ta upozornit, ze mas zlu informaciu ohladne sladkeho a tucneho.
Kazdy clovek potrebuje jest tuky...bez nich sa neda zit....proste musis nejake tuky prijmat.
ALe cukor nepotrebujes vobec.....keby si nejedla nic sladke, tak to aj tak prijmas v podobe sacharidov.
Ja som si precitala asi tisic publikacii, clankov, pocuvala som relacie, teraz pred par dnami som sa bavila s mojim kamoskami (lekarkami) a cukor je skutocne najhorsia vec, ktoru mozes dat do tela....
Uz bolo urobenych vela studii o tom, ze cukor skodi ludskemu organizmu najviac zo vsetkeho.... skutocne najlepsia vec, aku clovek moze urobit pre svoej ZDRAVIE je zbavit sa cukru nadobro....
Ale to sa v dnesnom zivote da velmi tazko....
Ja sama to nedokazem.....viem, ake je to nezdrave....ale nedokazem to...
Samozrejme vsetci, co pisu "vsetko s mierou" maju tiez pravdu....... Ak uz sladke, tak radsej s mierou...
(aby sme sa pochopili nepisala som o prirodnom cukri- ovocie, zelenina a pod)
@digysa blbost. jasne ze jednoduchy rafinovany cukor tak ako ho chapes ty je uplne zbytocny a skodi, ale nie je cukor ako cukor. cukor, resp. karbohydraty clovek potrebuje rovnako ako tuky, z coho ineho chces cerpat energiu? ked telo cerpa energiu z tukov alebo z proteinov musi ich najskor rozlozit, karbohydrat je najprirodzenejsi zdroj energie pre ludsky organizmus a prirodzene karbohydraty resp. cukry tak ako sa nachadzaju v ovoci napriklad su pre ludsky organizmus prospesne, pretoze telu dodavaju najlahsie energiu, ktora zaroven vydrzi (narozdiel od jednoducheho rafinovaneho cukru). ja som nepovedala ze sladkosti su okej, iba ze sa od nich pridbera menej ako od tucneho, ale vaha nie je jedinym ukazovatelom zdravia. tuky su zivotne dolezite ale zase nie je tuk ako tuk. napriklad omega 6 mastne kyseliny su na chuja (kukurica, soja, slnecnica) ale omega 3 su prospesne (olivovy olej, kokosovy olej, mandlovy olej, avokado, orechy), cize bravcova snicka vysmazena na slnecnicovom oleji a cokoladova pena nie je to iste ako bio kurca na olivovom oleji a dezert z avokada, orechov a bananov.
@slady este som chcela dodat ze pri cerpani energie z tukov je organizmus spomaleny/zatazeny kedze ich musi najskor rozlozit. preto ked sa natlacis tucneho jedla mas potom chut na sladke - organizmus si pyta cukor aby mal energiu rozlozit tuky. cize tucne jedlo bez cukrov ta viac zatazi ako doda energiu.
@luciannka83 super rady 😉 vdaka za informacie.... mam este jednu otazku.... ak mi mozes odpovedat 😉
ako je to s kojenim? malu kojim rano, naobed, vecer. da si par glgov, uz toho nie je vela... mozem pri tom chudnut? lebo som citala, ze ked zacnes chudnut, zacnu sa uvolnovat toxiny a tie prechadzaju do mlieka...
mam pockat, kym ju neodstavim? da sa obmedzit stravu a cvicit a sucasne kojit?
vdaka za odpoved!
@luciannka83 super tak dakujem velmi za tie rady ale obcas neviem co vymysliet na obed a tak nieco zdrave .. a neuskodi to babatku ze vynecham niektore veci napriklad teraz moj drobce ma nedostatok zeleza
@paris3 toto nie je diéta pri ktorej budeš hladovať. ješ cca každé 2-3 hodiny ale zdravšie potraviny. Ja tiež malého ešte kojím tak ako ty a nemyslím si, že by to škodilo.
@dredy listová zelenina ako hlávkový šalát, špenát, rukola, čakanka, poľný šalát obsahujú veľa železa. Určite je viacej železa v zelenine ako v zemiakoch a ryži.
Dôležité je nekombinovať sacharidy a bielkoviny a stravovať sa podľa krvnej skupiny, osobne doporučujem stravu podľa pani Mačingovej, schudla som zo 44 na 38 veľkosť po dvoch deťoch, varím podľa jej receptúr pre celú rodinu a je to šmak :D
Samozrejme viem ze cukor a pecivo