Ktorý spalovač tukov máte overený?

haanovajana
21. máj 2020

Chcela by som si kúpiť,spalovač tukov.Mate niekto odskúšaný?

amelia000
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
haanovajana
autor
21. máj 2020

@amelia000 nechodím pravidelne cvičiť,len bicyklovať ale chcem aj cvičiť.Nadvahu mám.

amelia000
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelia000
21. máj 2020

@viestta tak kaslat na pernamentku do fitka po porode, zahradu si kupim! 😄

haanovajana
autor
21. máj 2020

@viestta
Chodím aj bicyklovať aj sa hýbem,záhradu nemám.Teraz som dosť pribrala a nič nechce ísť dole. Je pravda že ľúbim aj sladké a neviem to obmedziť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelia000
21. máj 2020

@viestta joj ani nepis, ja fakt velmi chcem zahradu..ale tie palky co si teraz zan pytaju tak nato nemam 😬

jessicai
22. máj 2020

@viestta nefunguje ani motyka a rýľ kto robí takú robotu častejšie. Treba pohyb na ktorý nieje telo zvyknuté. Vlastná skúsenosť. 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankkaa73
25. máj 2020

@haanovajana ja ich mam za posledne 4 roky odskusanych vela ale jeden mi naozaj poomohol ak tak sprava

matejtrener
25. máj 2020

@haanovajana ahoj, už som to tu raz dával:

ODPORÚČAM:
kofeín- zrýchľuje metabolizmus a zvyšuje lipolýzu atď.
Synefrín- zvyšuje termogenézu a taktiež zvyšuje lipolýzu
Zelený čaj- podporuje termický efekt potravy a zvyšuje oxidáciu tukov

NEODPORÚČAM:
všetky ostatné "zaručené" veci, ako napríklad l-karnitín, káva na chudnutie a pod. Funkčnosť l-karnitín bola už vedecky vyvrátená, teda nepomáha chudnúť. Kávy na chudnutie a ostatné zaručené lektvary sú len o 2 veciach: buď tým elixírom máš nahradiť nejaké jedlo, teda v podstate len znížiš kalorický príjem (čo má za následok chudnutie) alebo tvoje chudnutie len pripisuješ tomuto výrobku, ale reálne ti pomáha niečo úplne iné- teda toto je len placebo. 🙂

Trom vyššie spomenutým verím, že fungujú. Samozrejme, určite by som sa len na doplnky výživy nespoliehal. Suplementácia doplnkov výživy je len zlomok úspechu a reálne vedia pomôcť k dosiahnutiu cieľa tak 2-5 %. 🙂

haanovajana
autor
25. máj 2020

@jankkaa73 napíšte ktorý pomohol.

sense
25. máj 2020

Presso bez mlieka a cukru polhodinu predcvicenim....

jankkaa73
31. máj 2020

@haanovajana mne pomohol spalovac od foreveru therm možem ti potom napisam viac info ak budes chieť

sim_sis14
2. jún 2020

@haanovajana ja mam zatiaľ odskúšaný od Lizard Nutrition(nasla som to cez jednu známu nie sú moc populárny ale celkom lacný) alebo potom trosku drahšie je Lady Lab alebo Biotech akurát, že tam často nemajú to co chcem. Ja mam doma BCAA no je tam aj L-Karnitin a kombinujem to odtiaľ s CLA tabletami tuším Dream Burner sa to vola neviem presne , cez tieto dva mesiace som prestala cvičiť, brat všetky spaľovace a takto čiže je jasne ze som pribrala lebo som len papala a nič nerobila 🤪😂. Teraz som začala chodiť do práce, tak si hovorím ved neuškodí mi si občas dat si spaľovač a dobre som urobila! Mam veľmi veľa aktivity v tej práci takže kombinácia BCAA s karnitinom a CLA je skvelá keď mám výdaj - len to podporí. Akurát ze teraz sa stále potim z toho. Ale samozrejme každý je iný a na každého niečo iné zaberá 👍 držím palce

matejtrener
2. jún 2020

@sim_sis14 CLA a L-karnitín je totálny nezmysel... Je vedecky dokázané, že nefungujú. Tieto spaľovače fungujú iba ako placebo...

haanovajana
autor
2. jún 2020

@matejtrener a tento máte vyskusany

matejtrener
2. jún 2020

@haanovajana akýkoľvek l-karnitín nefunguje. Ani po 30 rokoch vedeckého výskumu karnitínu sa nepodarilo preukázať jeho deklarované účinky na spaľovanie tuku.

Zdroj: Villani et al., 2000; Heinonen et al., 1996

Vedecké štúdie účinky CLA na chudnutie naozaj potvrdili, ale výhradne u laboratórnych zvierat. U ľudí sú výsledky nekonzistentné a efekt CLA len veľmi nízky na hranici klinickej účinnosti.

Zdroj: Onakpoya et al., 2012

haanovajana
autor
2. jún 2020

@matejtrener máte vyskúšané?

sim_sis14
2. jún 2020

@matejtrener tak ja mam toho odskúšaného môžem povedať už veľa, keďže moja cesta bola ťažká a dokázala som schudnúť 20 kg, čo sa týka L-karnitinu, skúste pozrieť web tých doplnkov nie je to čistý karnitin, je v kombinácii s viacerí mi vitamínmi - pre mňa je určená dávka na nádobe úplne postačujúca a keď mám aktivitu cítim, že sa viac potim a pracuje mi telo viac - mierne zvýšená teplota a pod. Keďže cvičím už dlhšie viem a poznám si kedy moje telo naozaj pracuje a "spaľuje" Takisto pijem s nim aj kolagén ešte s inými zložkami. Tie CLA takisto nie sú samostatná zložka nachádzajú sa tam aj iné. Lenže vedecké štúdie raz povedia tak raz tak. Ja mam zatiaľ toto všetko odskúšané - skúšala som rôzne práškové spalovace synefrin hocičo. Jedine co mi pomohlo bola táto kombinácia. Ale pozor aby ste si nemysleli že som blbec. Je jasné, že človek ktorý nič nerobí a bude užívať L-karnitin tak mu to nepomôže ani len trochu. Treba sa hýbať, celkovo. A samozrejme strava a pohyb. Ja píšem co mi naozaj dopomohlo ako 5% celého úspechu. Verím, že mne pomohli samozrejme aj iné veci s touto kombináciou - Maca, vitamín C, b-complex, spirulima a psylium. A ešte k tomu ze nepomohlo k spaľovaniu tuku - tento výraz je veľmi zavádzajúci, pretože karnitin je skôr ako pomoc, zintenzivnenie premeny tukov - nie tak úplne spaľovanie. A telo ho produkuje aj samo. Hovorím každý vedec ti povie inak. Ja mam zatiaľ odskúšané toto s pohybom. Ale každý je iný a každé telo je iné už som to napísala raz.

matejtrener
3. jún 2020

@sim_sis14 súhlasím, že každé telo je iné, ale karnitín je vždy rovnaký a funguje iba ako placebo. Správna poznámka bola, že doplnky sú iba 5% úspechu, to hovorím stále aj ja.

Dôležitú vec si spomenula teraz, že s karnitínom je tam tých zložiek viac, a keby si to napísala aj v prvom príspevku, tak by som reagoval inak ako som reagoval. Pretože l-karnitín určite neopomáha ako spaľovač, a to nehovorím na základe 1 štúdie. L-karnitín sa testuje už desaťročia a nerobí ich 1 vedecký tím, ale rôzne laboratóriá naprieč krajinami nezávisle. Povedať, že každý vedec povie niečo iné, sa ako argument dá použiť na nové produkty, ktoré vznikli nedávno, ale karnitín poznáme (a testujeme) už extrémne dlho na to, aby boli štúdie spochybniteľné.

nikola_nikola
24. jún 2020

Čo sa týka L-Carnitínu nejedná sa o placebo. Napomáha chudnutiu zvýšením úrovne hladiny energie, čo následne podporuje väčšie množstvo fyzickej aktivity. CLA taktiež nieje placebo, naopak zabraňuje ukladaniu tukov a zvyšuje ich využitie ako zdroj energie. Všetko tieto účinky sú pekné, no ako spomenul @matejtrener doplnky sú len 5% úspechu. Pokiaľ si človek nevyrieši stravu doplnkami nič nedosiahne, a taktiež by som neodporúčala doplnky pri nie náročných cvičeniach/aktivitách. Doplnky sú navrhnuté hlavne pre ľudí, ktorý majú v dôsledku výrazne zvýšenej/tažkej fyzickej aktivity vyššie nároky na niektoré látky. Pre ľudí cvičiacich 15 minút v pohodlí videa z YouTube budú úplne nefunkčné. Výraznejšie účinky všetky tieto látky naozaj dosiahnú, len pri ľuďoch s výrazne zvýšenou fyzickou aktivitou, kde napríklad komplexné spaľovače tukov napomáhajú spaľovaniu/odbúravaniu. Opäť sa opakujem no bez fyzickej aktivity niesu účinné a ani zázračné lebo len napomáhajú a nie priamo spaľujú. Preto žienky by som zamierila najskôr do kuchyne, hľadala zdravšie alternatívy, vyskúšala počítanie makier a kalórií kým človek nezíska prehľad. Nakoniec by som odporúčala zvýšiť úroveň aktivity, nebáť sa váh a nerobiť len kardio. ❤️

simca06022011
24. jún 2020

@amelia000 este sa v tej zahrade aj opalis :D

andreablabla
24. jún 2020

@haanovajana Mne vzdy velmi pomohol zeleny caj. Listkovy, sypany. Nie sackovy. Urobit si do flase aj 1,5 litra s medom a citronom a pocas celeho dna popijat. Vzdy zacnem chudnut. V kombinacii s miernym cvicenim.

matejtrener
24. jún 2020

@nikola_nikola ohľadne placebo efektu l-karnitínu som si to nevycucal z prsta, je to fakt, ktorý som doložil vedeckými štúdiami. Naopak, budem veľmi rád, ak ma presvedčíš o svojej pravde doložením dôveryhodných štúdií, ktoré láme doterajšie (niekoľkoročné) výsledky výskumov.

nikola_nikola
24. jún 2020

@matejtrener jednalo sa o štúdiu od Wall et al. z roku 2011, a pokiaľ si správne pamätám zvýšenie bolo o 10 alebo 11% na pol hodinu fixne, zvyšok času záležal od jedinca ku jedincovi

matejtrener
24. jún 2020

@nikola_nikola prešiel som si tú štúdiu a uznávam, že máš pravdu. Zvýšenie energie vo svaloch bolo naozaj až o 11% na pol hodinu fixne, ako uvádzaš, avšak je nutné poukázať za akých okolností...

1. toto zvýšenie nastalo až po 24 týždňoch od začiatku užívania
2. v kombinácii s karbohydrátmi v pomere 94 g CHO + 3 g karnitín
3. hmotnosť testovaných osôb sa nezmenila ani po 12 a ani po 24 týždňoch

Takže, zhrnul by som to tak, že l-karnitín je z dlhodobého hľadiska dobrý ako "energeťák" čo bude mať v konečnom dôsledku, v kombinácii s vhodnou stravou aj "tuk spaľujúci efekt", ale považovať ho primárne za spaľovač tukov určite aj naďalej nebudem. Verím, že sa zhodneme. 🙂

nikola_nikola
24. jún 2020

@matejtrener na tom sa samozrejme zhodneme, a ako som spomenula prvotná je strava a pohyb.🙂 Všetko ostatne je bez toho zbytočné, a nechápem prečo sa stále hľadajú skratky keď je to take jednoduché 🤷‍♀️