Ktoré sladkosti sú najdiétnejšie?

lylyjana
21. feb 2023

Chcem jest menej sladkosti, ale nechcem sa ich uplne vzdat. Nahrady typu oriesky, lyzicka medu a podobne zdrave alternativy u mna nepochodia, lebo ked raz chcem keksik, tak chcem keksik a nie vlaske oriesky 😅 potom to konci tak, ze zjem vsetkv orieajy a aj tak si pojdem dat tu cokoladu.
Viete mi preto poradit, ktore sladkosti su najmenej kaloricke? Ze nech si vyberam aspon to mensie zlo z nich. Ze napr si nedam keksik Mila ale Tatranku (netusim ci je to tak, len ako priklad). Resp aku hodnotu mam pozerat na obale?

lucka_ke
21. feb 2023

sacharidy a tuky

zuzubb007
21. feb 2023

Takato moznost nahrady nieje bohuzial

magdalenal
21. feb 2023

@lylyjana ahoj, okrem doma vyrobenych a z nejekych eko obchodov poradit neviem, ale mne pomohlo obmedzit ked sme s detmi v skole ratali kolko kociek cukru je v nasich oblubenych sladkostiach

anicka176
21. feb 2023

@lylyjana skús pozrieť na powerlogy alebo z my proteín 😊

beata_k
21. feb 2023

@magdalenal Margot je ciste zlo. Som ani neverila, ze ma tolko cukru. A ona ho fakt ma.

tanyan
21. feb 2023

Ak ti ide naozaj iba o cukor, tak môžeš skúsiť dia výrobky... Sú tam rôzne náhrady, ktoré však nie každý dokáže dobre spracovať...
https://zelenyobchodik.sk/kat/specialna-strava/...
Niektoré majú aj v jednote, tescu...

gejb
21. feb 2023

@magdalenal s tou Margotkou si snad robíte srandu 😵 mam doma dve v sufliku...aj ma presla chut

oliviakatka
21. feb 2023

Neobmedzovať potraviny, ale ich množstvo. Stiahnuť kalorické tabuľky a balansovať s makrami. Včera som dosiahla 1000 kcal plnohodnotnou vyváženou stravou a cca 300kcal mi ostalo na niečo fajné 😌🤌🏻 dala som si schokobons, aj keksík 🤷🏼‍♀️ ak máš v raňajkách dostatok bielkovín, aj chuť na sladké bude menšia.

baska_nice
21. feb 2023

margotka je brutal :D v tomto momente to asi prestavat jest :D akoze vedela som, ze obsahuje vela cukru, ale toto ma zabilo uplne :D

221girl
21. feb 2023

Ked mas chut na sladke daj si kocku vysokopercentnej cokolady. Ja kupujem 70% malinovu, mandlovu v lidl za 1,49 🙂 zabera to, nebdues mat chut na sladke. Alebo potom odporucam tvaroh, do neho nastruhane orechy, lyzica domaceho dzemu/javoroveho sirupu, susene jablcka... naco mas chut 🙂 aj to dost pomaha. Ak by si chcela napady este nejake kludne napis 🙂 ja zijem takto dlhodobejsie. Viem ti poradit aj nejake pecene veci fakt zdrave a bez cukru/muky

lujziana44
21. feb 2023

Podľa mňa žiadna sladkosť nie je "diétna" :D Mne sa podarilo schudnúť, keď som sladké vyradila zo svojho jedálnička úplne. Tu nefungujú žiadne kompromisy "dám si len toto". Proste to treba obmedziť úplne a hotovo.

nataly420
21. feb 2023

Ovocie ! Aj to s mierou

rodinka20
21. feb 2023

Koľko cukru 😱😱 ja sa snažím obmedziť Kofolu ale neviem to nejako😪 tá bez cukru mi tak nechutí ako normálna... Prosím vás a čo banánovy koktejl práve soom sa chystala spraviť si, asi to tiez nebude dobrý nápad 🤦🤷

anita6666
21. feb 2023

Môžeš si dať aj 3 ks MILA, ale potom už nič ine=žiadne iné jedlo prijaté dolu krkom

kitycat
21. feb 2023

Good bye, my Margot 😭

Este ze tak zdrazela. Ostavva horka coko

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barborachors
21. feb 2023

@lylyjana dia keksy. najdes v kazdych vacsich potravinách a chutia rovnako ako kavenky ci mila alebo horalka. Dalej ovocné nanuky a potom horka cokolada alebo raw kolace. A gumené cukríky su ok. Ja kupujem toto a som stihla (55 kil celý život) a zerem sladké od rana do vecera. Ale dam si polku keksu nie celý. Alebo ráno a to si dam aj masny zakusok. Alebo banan s grankom a šľahačkou ked mam chut a nechce sa mi do cukrarne. Alebo susene ovocie ked uz citim zahu od sladkého.

elviku11
21. feb 2023

@lylyjana keď mám chuť na sladké, dám si zopár gumených cukríkov. Také tri - štyri. Sú už aj všelijaké vitamínové s ovocnou šťavou. Neviem koľko majú cukru ani kalórií, ale tým, že sú také malé, sa mu zdá, že to nebude až také hrozne :D

narianka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
missviolet
21. feb 2023

ja si idem presne takto a snazim sa sladkost okolo 150 kalorii - napriklad Rumba alebo Deva Orange, to su moje.... uz mam dole 26 kg tak :D

vafinka
21. feb 2023

@lylyjana ja zas milujem milu,a tá má iba 4 kocky cukru😁😁🤭

jamimo
21. feb 2023

@magdalenal ďakujem za super foto dokumentáciu. Ja si myslím, že "zdravá" skadkosť je fakt len kocka kvalitnej čokolády, a ovocie v sezóne s mierou. Minule so bola u známej, oni pečú koláče aj 3x do týždňa, zdal sa mi akýsi sladký Ona, že do cesta ide pol kila cukru. Pol kila? Skoro ma vyvrátilo zo stoličky 🤭 A áno súhlasím, na obaloch treba sledovať tuky a z toho nasýtené mastné kyseliny=prozápalové faktory.

missviolet
21. feb 2023

@lujziana44 preco, ja som schudla 26 kg, z velkosti 48 na 40 a furt to zo mna pada v tomto bode uz aj bez snahy, na jar bude uz 38 a sladkost mam kazdy den. len je rozdiel zozrat milku celu a zjest rumbu co ma 150 kalorii. kym je niekto v deficite, bude veru chudnut aj na cokolade, tomu ver. staci mi nastavit si jedálniček tak,ze sa mi tych 150 kalorii rumby zmesti do deficitu a hotovo

heln
21. feb 2023

@lylyjana na obale sladkosti najdes informaciu o mnozstve kalorii, moje byvale kolegyne kupovali len kinder bueno, lebo vycitali, ze ma najmenej kalorii.

danka808
21. feb 2023

Ja ked mam na nieco chut, tak si dam to na co mam chut, skusala som nahrady, kadejako to oklamat, vyspekulovat, ale aj tak nakoniec som podlahla. Takze ked mam na nieco echt chut tak si dam. Napriklad Milu mam tak rada, ale si ju dam na polovicu a zjem len polku a mam klud. Chut som utisila a nemam take vycitky. A raz za cas ma to teda nezabije.

pralinka25
21. feb 2023

takto. zdrave sladkosti su len mozno zdravsie ale NIE dietne. lyzica medu je zdravsia ale kaloricka hodnota sa od cukru moc nelisi. musli tycinka mozno zdravsia ako deli ale nie dietnejsia atd.
dalsia obrovska mylka je ze sladkosti bez cukru su automaticky menej kaloricke. dia a a ine mozu mat rovnako a niekedy aj viac kalorii ako bezny keksik.
ak sa nechces vzdat sladkeho a napr cvicis skus skyr idealne nesladeny a dochutit ovocim alebo jogurt biely s normalnym ovocim.
ak chces keksik zarad ho ako jedlo nie jedlo navyse. maj ho ako olovrant alebo desiatu alebo ranajky. skratka ako jedno z jedal. a citaj vzadu hodnoty a nech ta nematie niekedy cislo. mnoho vyrobkov to ma len na 100g a keks ma trebars len 50g preratavaj, citaj a tie kaloricke tabulky su super. lebo tam zistis kolko zdravych potravin su sice zdrave ale brutalne kaloricke. nauci ta to si vyberat

ebaja
21. feb 2023

@magdalenal Fuu😲,tak ďakujem.Toto budem mať pred očami asi stále.Neverila by som,že je to až toľko.

nevenka
21. feb 2023

@beata_k to uz ani neviem zjest, je to uz az moc sladke...

petamich
21. feb 2023

treba riesit celkovy kaloricky prijem 🙂 mozes si dat aj zopar miliek, ak si potom odbehnes polmaraton ;) kazdopadne, ked tak bud specializovane obchody, kde maju lowcarb/keto alebo napr. my protein ma malosacharidove tycinky alebo napr. barebells proteinove tycinky su chutne a maju menej sacharidov, dostat ich v DM, v Lidli som teraz nasla low carb cokoladu a je aj chutna (len nie celu tablicku)

lylyjana
autor
21. feb 2023

@magdalenal waaau super dakujem, presne take nieco som mala na mysli, ze nedam s margotku, ale radsej fidorku 😁