Kto sa zmieril sám so sebou a zostal spokojný pri vyšsej váhe?

3. jan 2025

Ahojte,
je tu niekto, kto sa zmieril sám so sebou a zostal spokojný až pri vyšsej váhe? Ja som vždy bola tučné dieťa, terč posmechu a šikany, a preto som cca od roku 2010 neustále bola na najrôznejších diétach a v špirále chudnutia a stráženia sa a nezdravého cvičenia niekedy aj 2x denne. Posledný rok sa však liečim kvôli psychickým problémom a pribrala som takmer 10kg. Paradoxne sa cítim oveľa lepšie, 1x v živote mi chodí pravidelne menštruácia a narástli mi prsia, ktoré som kvôli chudnutiu nikdy nemala, prestali mi padať vlasy, lámať sa nechty… Prišiel však nový rok a cítim hrozný tlak, pretože každý v mojom okolí začal chudnúť a dokonca aj môj vlastný muž mi začal naznačovať, že ma spoznal v inom stave a mohla by som začať so sebou niečo robiť a moja spokojnosť sama so sebou hneď zmizla. Neviem, či mám zase podľahnúť tlaku a začať sa zase strážiť alebo jednoducho pretrpieť tieto prvé dva mesiace, kým to všetkých prejde a byť spokojná ako doteraz…

jozeffezoj
3. jan 2025

Nepíšeš základné údaje. Možno ani vyššiu váhu nemáš len máš ten pocit.

luteam
3. jan 2025

Ahoj ja si myslim ze tvoja spokojnost je dolezitejsia ako nazory okolia ale chapem aky je ten tlak okolia zvlast ked je clovek v tejto oblasti dlhodobo neisty. Skus sa mozno porozpravat s manzelom a vysvetlit mu ako sa citis snad ta podpori

koniarova
3. jan 2025

Prečo nechceš chudnúť zdravo a postupne? Nie radikálne dietovaním, ale len zmeniť jedálniček a pridať pohyb? Ja by som sa s tým nevedela zmieriť. Je pre mňa dôležité vyzerať a cítiť sa dobre.

belasy_motylik
3. jan 2025

Otázne je čo je podľa teba vyššia váha, je rozdiel keď niekto priberie na 70kg a na 120. Podiel na tvojom pocite môže mať aj liečba psych. problémov, ale je pochopiteľné, že pokiaľ si predtým mala nedostatok živín, vitamínov a pod. v dôsledku nevyváženej stravy tak teraz to telo vníma ako pozitívny prísun v zmysle doplnenia chýbajúcich látok.

zazrak1991
3. jan 2025

Ja som sa už v živote nadietovala ajaaaaj. Tiež sa mi ako školáčke spolužiaci smiali , keď sa pozriem na fotky z toho obdobia vôbec nechápem prečo ,nebola som tučná 🤷‍♀️ po pôrodoch som sa hrozne vyjedla a pribrala na 89kg , vtedy som sa necítila vôbec dobre , ale som si povedala že diéta už neexistuje . Začala som s prerušovaným postom a schudla na 68 a zistila som že najlepšie sa cítim keď mám pod 70 . Teraz mám 72 a už zase sa zle cítim takže idem do toho . Mne práve muž zvykne vyčítať že vkuse chcem chudnúť aj keď podľa neho netreba 😁 ale to mi povedal aj keď som mala skoro tých 90 😁 nepíšeš koľko je u teba tá vyššia váha . Ja som sa nezmierila s mojou váhou ,ale moja sestra napríklad je odo mňa väčšia ,aj váži blízko k 80 a je so sebou spokojná , ja to hrozne obdivujem lebo niesom spokojná so sebou ani teraz a to som pribrala "len" pár kíl . Takže všetko záleží na tebe

ssimusska
3. jan 2025

Nebola by som nikdy so sebou spokojná keby mám viac kg a nič by som s tým nerobila. A nebola by som spokojná s priateľom keby priberie a nič nebude s tým robiť. 😄 Nepíšeš ale ako si vysoká, koľko máš kg, vek..

annamivo
3. jan 2025

Ja... Nie som tučná, mám cca o 10 kg viac ako pred 3 tehotenstvami a cítim sa ok. Ja to mám že vždy takto na zimu mi cca 2-3 kg pribudne a v lete zhodim aj 5-6 , necvicim pravidelne ale vďaka deťom a gazdovstvu mám pohyb aj silové cvičenia až až. Trošku mi vadí vypuklé bruško, ale to máme všetky sestry - zjavne genetika.

luciaruz
3. jan 2025

@annamivo ja som si tomu myslela, ze brucho mame v rodine. Napokon to bola laktozova intolerancia v rodine😆😆😆 a čáry máry brucho zmizlo

luciaruz
3. jan 2025

Skus si na fb pozriet ze TripleF cvicenie. Schudla som aj keď som žrala ako prasa 😆😆😆 trva iba pol hodinu a je zamerane na fyzio, ziadne tupé nudné dvihanie ciniek.

biba_18
3. jan 2025

@luciaruz to tupé nudné dvíhanie činiek je dôležité pre svaly…

luciaruz
3. jan 2025

@biba_18 nesuhlasim. Ja mam cvicenie, ktore je zamerane na vnutorne, aj vonkajsie, bez dvihania ciniek.

januska12323
3. jan 2025

Nenapísala si výšku a váhu ale z tvojho popisu tipujem, že máš normálnu váhu a tučná sa vidíš len sama.
"Paradoxne sa cítim oveľa lepšie, 1x v živote mi chodí pravidelne menštruácia a narástli mi prsia, ktoré som kvôli chudnutiu nikdy nemala, prestali mi padať vlasy, lámať sa nechty…"
Tvoje telo konečne dostáva výživu akú potrebuje.

0silvia0
3. jan 2025

@luciaruz a co ked ty mas fyzio cvicenie zamerane na vnutorne a vonkajsie svaly? Niekoho bavi k cviceniu pridat aj tupe cinky. Ja mam tiez fyzio cviky na vnutorne a vonkajsie svaly, ale 2x tyzdenne dam aj tupe cinky, aj cvicenie na stroji, aj sm system.

rude_baby
3. jan 2025

Podľa mňa sa s tým zmieriť nedá... Je toľko známych žien, kt boli pevnejšie a boli (vyzerali byť) spokojné samé so sebou a nakoniec tak či tak schudli ...

taktotedanie
3. jan 2025

Mozes byt stastna a spokojna a mat o 10kg menej
Preco dieta, nemusis dietovat, vies schudnut a hlavne spevnit postavu aj inak

cimage
3. jan 2025

Tlak z okolia, lebo vsetci po Novom roku chudnu? A kolko im to vydrzi? Ja som chodila pravidelne na cvicenie 2x do tyzdna. Po Novom roku bolo tak narvane, ze sme sa ledva hybali. Dalsie cvicenie to bola polovica a dalsie cvicenie sme uz boli stara zostava. Tieto zbytocne predsavzatia by ta nemali rozhodit. Dolezite je, ze ty si stastna a spokojna. Tvoje telo teraz funguje ako ma. Pokial ta vaha neobmedzuje, tak by som aj priatelovi povedala, ze konecne si to ty. Samozrejme pohyb a dobra strava nie su na skodu.

taktotedanie
3. jan 2025

Inak tieto novorocne chudnutie je blbost, bud to clovek chce alebo nie drviva vacsina to vzda po mesiaci
Ja som si jeden obycajny den povedala dost a za 4mes som schudla 17kg
Ja by som sa skor zamerala na spevnenie tela nie chudnutie
To by sa pacilo mozno potom aj tebe a vo ditku sa aspon zacnes visc socializovat tam nikto na nikoho nepozera

lucia13022023
3. jan 2025

Ja to opakujem stále, ale zdravá strava a pohyb je dôležitý a nie len kvoli chudnutiu, to je len čerešnička na torte. Tvoje telo pre teba robí strašne veľa, tak ho odmen zdravou stravou a pohybom. A ten pohyb môže byť rôzny. Nikto nehovorí, že musíš ísť do fitka, či behať... Je toľko druhov pohybu... Ja som začala box, v živote som to nerobila ale strašne ma to začalo baviť. A je toho tolko co som nevyskusala... Určite je jeden druh pohybu co by ta bavil. Kvôli telu. Do toho zdravé jedlo, mierny deficit a kg pôjdu dole.
Ale, poznám ženy co ozaj vyzerali lepšie plnšie a aj to tak sami chceli. Vo fitku som sa takto dala do reči s jednou kockou, určite mala nadváhu ale ona tie kila vedela nosiť, aj mi ukazovala fotky keď bola chudá a vravela, že to proste nebola ona. Ze jej vadilo keď jej trcala každá kosť, takto sa cíti lepšie. Čiže je to o tvojom pocite, nemusíš za každú cenu chudnúť, no ten pohyb a zdravu stravu odporúčam každému jednému človeku.

zuzubb007
3. jan 2025

Nepíšeš ani váhu ani výšku to je dosť podstatná info na posúdenie

biba_18
3. jan 2025

@luciaruz neviem koľko máš rokov, ani ako si cvičila predtým, ale ostatným radim tie činky, hlavne vo vyššom veku…

autor
3. jan 2025

@zuzubb007
Mám 32 rokov, 165 cm a mala som 50kg (vrch XS/S, spodok S) a teraz mám 60kg (vrch S, spodok S/M). Predtým som bola závislá na kalorických tabuľkách, niekoľko rokov som zapisovala každý deň každé jedlo a vo fitku som sa s každým porovnávala a v hlave tajne pretekala a docvičila ešte druhý x doma, 50kg bolo pre mňa inak trvalo neudržateľných… teraz nezapisujem, jedávam intuitívne a nechodievam cvičiť, ale chodím pešo do práce a z práce každý deň (40min), na prechádzky, turistiku, bicyklujem, plávam, ale hrozne mi robí zle vedomé cvičenie (fitko).

lucia13022023
3. jan 2025

No tak na tom vôbec nie si zle autorka. Skôr je problém inde. Nemusíš vôbec chodiť do fitka ani zapisovať do tabuliek. Mala som x klientok ktoré mali presne to co ty, ale dostali sa z toho po malých krokoch.
Prestali jedlo vidieť ako čísla a nasli si cestu k cvičeniu.

jaroe
3. jan 2025

Podľa mňa si teraz spokojná úplne oprávnene. Podľa veľkosti, S/M si stále štihla a keď sa ti aj zlepšilo zdravie, nie je o čom. Váha 50kg bola zjavne u teba príliš nízka. Resp. nezdravo nízka.

biba_18
3. jan 2025

ja mám 164 cm a keď som mala pod 58 kíl, bola to jedna hrôza - vyzerala som choro, veci na mne viseli - najlepšie sa cítim keď som na viac ako 58 ... a teraz nehovorím keď som mala 18 - ale riadne dospelá ženská so všetkým čo má mať dospelá ženská ... takže podľa mňa na tvojom mieste nechcem schudnúť - ale váhu udržať a už nepribrať ...

januska12323
3. jan 2025

Tak ako vravím, máš konečne normálnu váhu potrebuješ si to len urovnať v hlave.

petracandle
3. jan 2025

Z nadpisu som si myslela, že si 120 kilová almara, ktorá z lenivosti rezignovala a je akože spokojná. Ale preboha 60 kilová žena píše o zmierení sa s vyššou váhou? 😃 aj podľa popisu "konečne mám menštruáciu, prsia..." značí, že je to ideálna váha. Evidentne máš poruchy príjmu potravy a muža si možno zle pochopila.

vler
3. jan 2025

Samozrejme ze sa citis lepsie. Ved si vysla z pasma podvahy do zdravej vahy

luteam
3. jan 2025

Tak zjavne mas psychicky problem prepac nemyslim to v zlom teraz musis vyzerat urcite dobre a to ze sa citis lepsie hovori samo za seba

natalia912
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annamivo
Včera o 20:15

@luciaruz tó u nás nie je... Milujeme mlieko a mliečne výrobky 😋 u nás je to genetika . Z 9 súrodencov iba 2 nemajú bruško, inak štíhle ruky, nohy