Koľko, za akú dobu a ako ste schudli?

angelana
19. feb 2016

Zakladám túto tému, pre podporu tých, ktorí chcú schudnúť, alebo chudnú, a aj pre tých, ktorí už schudli. Prosím napíšte svoje skúsenosti ako sa Vám podarilo schudnúť, čo ste robili, či už strava alebo cvičenie a za akú dlhú dobu sa Vám to podarilo. Tak asi začnem ja. Po rokoch neúspechoch a zlyhaniach som sa vypracovala na 93.6 kg to už to bolo tak na "zabijačkový preukaz". Viete ja patrím k tým, ktorí pri stresoch priberajú...a tých mám neúrekom. Od januára tohto roku som si povedala dosť a začala som. Vynechala som komplet múku a chleba, sladkosti a zaradila som do jedálnička viac ovocia a zeleniny, mäso a ryby, začala som piť veľa tekutín. Posledný týždeň som začala aj cvičit po 30m každý deň, nič extra ale také light cardio z youtube. Do dnešného dňa sa mi podarilo schudnúť na 87,3 kg. Nie je to jednoduché, ale Vaše skúsenosti budú určite motivovať aj mňa a aj ostatných. Prosím podeĺte sa o ne. 🙂

valentinkaa
19. feb 2016
Používateľ valentinkaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valentinkaa.

podstatne je zacat 🙂

qidko
19. feb 2016

@angelana drzim palce.....ja som pred prvym the.54kg pri 2teh 89 kg a pred porodom 119 kg rok ziadna muka cukor ale nedarilo sa mi schudnut☹....... potom som nastupila do prace a behom roka som schudla........teras 68 kg/180 cm......drzim palce nech sa dari🙂

misel0806
19. feb 2016

@pred tehotenstvom som sa pohybovala na vahe od 70-80kg pri vyske 182cm. Nakolko som dost vysoka a mam strasne tazke kosti. Ked som isla rodit vazila som 105 kg. Po porode som zacala drzat dietu a za cely rok som schudla rovnych 30 kg cim som sa vratila do starych kolaji. Zacinala sim delenou stravou. 5krat denne som jedla v malich mnozstvach. Sladke malinovky nahradila mineralkami pila som viacej zeleneho caju nesladeneho. Dalej menej bieleho pevica, viacej som jedla salaty ryby vela ovocia , sladkosti som vynechala uplne tak isto aj mastne jedla. Posledne jedlo sim mavala v ustach o 17:00 hod. Vydrzala som az do rana. Samizrejme spociatku to bolo tazke obmedzovat sa ale chce to len pevnu volu a ochotu chciet schudnut. Pekne sa mi zmensili boky zadok ramena a hlavne prsia neraz mi manzel povedal uz nedrz dietu uz sa tym netrap vies ze ja ta milujem taku aka si..vies ze pre mna chudnut nemusis. Tieto slova boli ako balzam pre moju dusu. Ja som nechudla pre muza ale hlavne kvoli sebe samej.. Vsetky babenky moletky oplati sa schudnut da sa to ale v prvom rade to musite chciet vy.. Drzim palce😀😀 nech sa kila roztapaju

matomarek
19. feb 2016

@misel0806 ahoj a nejaky tip na tyzdenny jedalnicek by si sem mohla pridat?dakujeme 🙂

zonjushe
19. feb 2016

13kg za 3 mesiace..chodila som na Jumping 3x do tyzdna..teraz po druhom porode mam cca 10kg navyse, tak som minuly tyzden opat zacala s jumpingom 🙂

martinka13
19. feb 2016

28 kg pi pôrode za 10 mesiacov. Prvých 6 mesiacov som nerobila nič, potom krabičkova dieta. Jem to dodnes, lebo mi vyhovuje, že nemusím variť 🙂. Inak žiadny šport ani pohyb, žiaľ. Ešte váha pred tehu 68. Po pôrode skoro 90. Teraz 62.

ragulca
19. feb 2016

27 kg za 4 mesiace

zzuzulinka
19. feb 2016

@ragulca waaw to ako sa ti podarilo? ja tiez dzim dietu 90dnovu.za mesiac som dala dole 4,5 ale teraz som ochorela a nechuti mi ani jest a byva mi zle. zeleninu a ovocie ja velmi nejem mne to proste nechuti.

laurika25
19. feb 2016

Po porode 30kg za 2 mesiace.

angelana
autor
19. feb 2016

@ragulca wau to ako? Z koľkych kg si išla dole? Čo si robila? Inak úžasný úspech....klobuk dole 🙂

angelana
autor
19. feb 2016

@qidko to je viac ako 50 kíl, je to krása... a ďakujem 🙂

angelana
autor
19. feb 2016

@misel0806 ďakujem 🙂 máš pravdu, že každý by mal začať chudnúť kvôli sebe, nie kvoli iným. Preto som aj ja začala....aby som sa za seba nehanbila...najhoršie bolo keď som šla nakupovať , nič mi nebolo dobré a videla som sa v zrkadle v skúšobnej kabínke tak som mala chuť plakať, tie zrkadlá sú nemilosrdné, ale ukazujú krutú realitu....

majdalenka23
19. feb 2016

v tehu som pribrala 23 kg, zo 8 išlo dolu pri pôrode a z ostatných kíl mi zostalo 5kg..no, ale cm išli dolu viac ako pred tehu, zmestím sa do nohavíc a komplet oblečenia pred tehu (syn má 19 mes.)...obmedzila som sladkosti a cvičila som zo začiatku každý druhý deň s Jillian Michaels len vrelo odporúčam..nabrala som svaly a schudla slaninku...ja len chcem podotknúť, že chlieb a bielu múku som v žiadnom prípade neprestala jesť..ide o to, že keď prestanete jesť sacharidy tak telo začne odbúravať vodu čím sa cítime ľahšie a kilá na váhe tiež... a postupom času sa všetko čo prijmeš začne meniť na tuk... Ženy nebudte hlúpe a jedzte všetko s mierou...jasné prefabrikáty, kupované sladkosti a rôzne náhražky jedla trebna vylúčiť...A HLAVNE VEĽA POHYBU v každom počasí ísť s deckami von...samozrejme ak sa dá... 🙂

angelana
autor
19. feb 2016

@laurika25 a to ako? Čo si robila? Z koĺkých kg? 🙂

kotatko1232
19. feb 2016

Ja za 2 tyzdne 3kg 😀

ragulca
19. feb 2016

@angelana zmena stravy, minimum cvičenia, išla som z 93 kg, skončila som na 66 a ešte plánujem v najbližšej dobe nejaké to kg dole :D

ragulca
19. feb 2016

@zzuzulinka mne najviac vyhovuje bielkovinová, nemám veľmi rada zeleninu a ovocie a ani obmedzenie, čo sa týka času jedenia :D

tajka1986
19. feb 2016

@ragulca krasny uspech,gratulujem. Mozes mi prosim rozpisat jeden den priklad jedalnicka? Ja som zatial za 3tyzdne iba zmenou stravy dala dole 7kg tiez z 93,5kg na 86 a planujem na nejakyh 70. Na moju vysku to bude akurat 🙂

ragulca
19. feb 2016

@tajka1986 raňajky: šunka, vajce, paradajka, uhorka , obed: pečené kurča, trocha brokolice, večera: hemendex alebo klobása :D

tajka1986
19. feb 2016

@ragulca dakujem 🙂 ta klobasa je top ;-D a celozrnne pecivo alebo teda nejake pecivo ryzu zemiaky nejes vobec?

misel0806
19. feb 2016

@matomarek jedalnicek moj tyzdenny no ja som sa neriadila nijakou konkretnou dietou. Ak mozem poradit v jeden tyzden bol skor ovocny druhy zaza zelenina na pare mäso kuracie len vo vode uvarene ziadne tlste masne. Robievala som si nastruhanu mrkvu pokvapkanu s citronom. Pila som stavu s kyslej kapusti po troskach lebo naraz vipit sa to neda. Jablcny ocot zriedeny s vodou. S ovocia najlepsi na tuky je cerveny grep alebo pomaranc. Proste vselijake kombinacie som vymyslala. Hlavne som vela cvicila drepy beh byciklovanie.. Ja som teda niekedy az tak drasticky drzala ze niekedy som za den zjedla dve jablka a vodu. Prvych 15 kg sa rostopilo jak nic cca do dvoch mesiacov. Nikdy som neskusala lieky na chudnutie je to blbost jojo efekt ti vrati kila naspet. Najlepsie chudnutie je stravou nie liekmi je to iba marketingovy tah a zbytocne vyhodene peniaze. Ak clovek chce vsetko sa da a ak sa pomali zacne stahovat zaludok je to na dobrej ceste menej chuti jest😀

ragulca
19. feb 2016

@tajka1986 nie, žiadne pečivo, žiadne zemiaky, ryža, cestoviny, nič. Ale môžeš akékoľvek mäso, klobásy, či slaninu :D

kristinkahugo
19. feb 2016

Az ma mam strach napisat ze dcéru som rodila na 31 rokov a mala som 59 -60 kg ked som rodila , a syna na 37 a mala som 65 kg a to som ja cítila ako veľryba 😝😝😝

misel0806
19. feb 2016

@angelana neboj u mna to nebolo inak. Vzdy sa mi tlacili slzy do oci ked som isla kupovat veci na seba a nemohla som ich kupit lebo som sa do nich nezmestila. Ale povedala som si dost nebudem plakat po nociach do vankusa ze som tlsta ale jedneho dna budem plakat preto ze som to dokazala😊☺😁

lussinka19
19. feb 2016
matomarek
19. feb 2016

@misel0806 dakujem 🙂

vejula
19. feb 2016

@angelana nieje dobré chudnuť velmi narazovo. LEpšie je pomaličky a nechavať si rezervy.... TEda aby bolo vždy čo ubrať s prijmu a čo pridať do výdaju.... TEda pomaličky znižovať príjem, nie isť hned na hranicu, neraz pod hranicu bazalneho metabolizmu, trebars na nejakých 5000KJ.... Telo sa velmi rýchlo adaptuje na novu situaciu a po čase prestane chudnuť... a potom čo? Pôjdeš ešte nižšie? A z čoho ako telo bude fungovať? Takže uplne naujzdravšie je pomaličke racionalne chudnutie. Držím palec

vejula
19. feb 2016

joj - z príjmu oprava

laurika25
19. feb 2016

@angelana trapila som sa lebo som si myslela,ze dcerka bude mat zdrav.problemy..pri synovi som pribrala tiez 30kg a zhodila behom 4 mesiacov kedze som kojila,tak moja strava bola trosku obmedzena a hlavne som pila velaa cistej vody,zasytila ma a nebola som casto hladna.Teraz mam uz dlhsie 57kg ale obmedzujem lepok kedze manzel je celiatik,tak nekupujeme pecivo..zato sladkosti znoznujeeem.

majdalenka23
19. feb 2016

@ragulca chcem sa opýtať či nepociťujete podráždenosť kvôli sacharidom, ktoré nekonzumujete? 🙂