Ahoj žienky
Mam po pôrode 95 kíl, som vysoká 175 cm, a podarilo sa mi už 7 kíl zhodiť cca za dva mesiace.
Dodržujem stravu naozaj poctivo- ziadne sladke, ak tak len naozaj výnimočné, žiaden alkohol a sladke vody, a 3x do týždňa cvičím už cca 2 mesiace ale som na váhe 95 kíl.
Koľko sa vám podarilo za 6 mesiacov pri disciplíne zhodiť?
slusne ides dole.
Vyrad úplne všetky sacharidy a nemusíš ani cvicit ja za 5 mesiacov 10 kg
Tiez si myslim, ze ti to ide skvelo. Pokracuj v tom, co robis. V ziadnom pripade nevynechavaj sacharidy, to je strasna kravina. Telo ich potrebuje na spravne fungovanie, obzvlast ked si po porode. Drzim palce😊😊
Ved ideš pekne dole. Závisí aj koľko si v tehotenstve pribrala, ja 11 kíl (tyzden po porode uz len 5) a som teraz po pol roku -2 kila ako pred otehotnenim.. to neznamená,že by sa mi nehodili ďalšie dve kilá dat preč ze áno.. ale bojím sa,že prídem o mlieko,keby nejem poriadne..
@vanilka83 uplne ziadna ryza cestovina chlieb fungujes len na principe delenej stravy? maso/ryba/ine bielkoviny a zelenina?
Ja som mala po pôrode 72 a teraz nám 63 aj niečo. Syn má 6 mesiacov. A to som sa nejak extra nesnažila, cez leto som si dávala pozor, že ľahká večera, po večeri už žiadne blbosti, na desiatu ovocie, ráno namiesto buchticiek ovsena kaša, ale inak som jedla všetko a veľakrát aj som prepadla ročnému prejedanie, teda hlavne sladkostí. Zrejme môže za to kojenie. Kebyže dodržujem ten letný režim stále, tak už určite dom pri vysnívanej váhe 57kg. Ale tak reálne som si dala tento cieľ na narodeniny syna. Zase kebyže stále myslím na stravu a co kedy môžem a co nie, tak by som bola z toho akurát frustrovaná.
@bublinka1426 pri delenej strave sa sacharidy jedia. Nejedia sa pri nizkosacharidovej diete
@slavomira236 co jes namiesto sacharidov
Pozri, choď na to pomaly a natrvalo ... ja som si dala záväzok minulý rok, že od septembra do júna (jeden školský rok) dám dole 10 kg ... začínala som na váhe 78 kg pri výške 180 cm ... pomaly som menila jedálniček - ja na sladké nie som, ľúbim tučné mäso a pečivo ... tučné mäso som postupne vymenila za hydinu, salámu za šunku, pečivo za tortilly ... vytipovala som si 8 cvikov, cvičím každý deň cca 15 minút doma ... na konci júna som mala 70 kg, dnes ráno 67,9 kg ... žiadne trápenie, pomaly, postupne som si prispôsobila organizmus na menej tučnú stravu ... teraz už len udržujem ... raz do týždňa mám deň, keď si doprajem - bôčik, klobásku, jaterničku ... rýchly úbytok kg, aspoň za mňa, nemá dlhé trvanie, jednoducho si potrebuješ preprogramovať celý organizmus ... moja kolegyňa frčí na keto diet ... rýchlo parádne schudla, jedno s druhým ... potom začala zaradzovať normálnu stravu a kilá idú hore ... takže pomaly, postupne, skús byť v symbióze s vlastným telom, tiež som párkrát na svojej ceste zlyhala, no nekarhaj sa za to, stane sa, ďalší deň pokračuješ vo svojom predsavzatí.
@bublinka1426 žiadne delenie proste som fungovala len na zelenine a mäse to je vsetko
@dzulli1980 ďakujem krásne
@bublinka1426 pro delenej strave sa je vsetko len maso nejes so sacharidmi ale zeleninou..ovocie sa tiez neje dokopy so zeleninou a masom...mas sacharidove dni a bielkovinove...
Ja som mala po pôrode 80kg a od júna som dala dole 9kg teraz mám 71 ale ešte potrebujem dat dole 8kg
@bublinka1426 pri nizkosacharidovej strave je velmi vela moznosti, nielen zelenina a maso. Je mnozstvo receptov aj napr. na chleba, kde sa pouziva muka mandlova, tekvicova, pohankova atd. Ako priloha k masu/pecenej zelenine/tofu sa da urobit napr. pyre zo zeleru, tekvice, karfiolu, atd. dokonca aj bataty sa mozu, pizza, ale nie klasicka, ale napr. s cuketovym zakladom...Receptov na taketo stravovanie je naozaj kopec. Mnohym ludom prave takato strava pomohla vyliecit zdravotny problem, nehovoriac o tom, ze touto stravou ma clovek viac energie, nie su take tie navaly chuti na sladke atd.
ja chudnem z podobnej vahy - z rovnych 100. Zacala som na zaciatku jula, za 3 mesiace mam dole 11-12kg, cize tvoj vysledok 7kg za 2 mesiace je vynikajuci a porovnatelny s mojim.
@vanilka83 a ako dlho dokazes existovat uplne bez sacharidov? 🤦🏼♀️ to je taka naprd rada ze az 🤷🏼♀️ ano mas rychlejsi efekt a mozno na uvod schudnes, ale cielom chudnutia by malo byt primarne zdravie a nadobudnutie zdravych a hlavne udrzatelnych stravovacich navykov.
Neda sa existovat dlhodobo v ketoze, je to neudrzatelne.
@milanemila vydržať sa dá niekto 5 mesiacov niekto 8 a niekto to drží celý život stačí si vybrat
@milanemila poznam odbornikov, ktori praveze kvoli zdraviu odporucaju nizkosacharidovu stravu, mnohi ludia si takto pomohli v oblasti zdravia. Nizkosacharidova strava neznamena sacharidy = 0. Je tam povolene denne urcite mnozstvo, nie je to vela, ale uplne postacujuce na fungovanie tela. Napr. take bataty sacharidy v sebe maju a su povolene v urcitom mnozstve. Vela ludi takto funguje roky a nic im nie je, praveze sa citia ovela lepsie.
@janci27 mne to nemusis vysvetlovat, ale vyssie zena pise o uplnom vyradeni sacharidov a na to reagujem.
Pozri ked sa na to pozries uplne “sedliackym rozumom”, tak zena kt vazi 95 kil aj ked je po porode nebude mat nejake top stravovacie navyky, takze ovela prospesnejsie je postupne riesit zlozenie stravy a nastavit si to ako “zivotny styl” a nie teraz zenu po porode nastavit pomaly do ketozy a nech co najrychlejsie schudne to je proste rada na hovno a povedali by ti to v tomto pripade aj odbornici o kt pises. Ano su nepopieratelne benefity znizovania sacharidov v strave, ale kazdy pricetny vyzivovy poradca, gastro lekari atd riesia tieto veci individualne a podla potrieb konkretneho cloveka.
Takze na uvid by som odporucila mat navysene bielkoviny, nevyradovat ziaden z makronutrientov a pocitat kalorie. Tu vstupuju po porode aj hormonalne veci do toho, autorka nepise ci koji/nekoji, telo je vysilene z tehotenstva, naozaj netreba ist do extremu v takychto pripadoch.
@vanilka83 co jes? Vies pozdielat nejaky jedalnicek?
@dancingqueen321 žiadny jedálniček iba mäso a zelenina
@vanilka83 aj na mna len toto funguje, este tak syr k tomu… ale chleba u mna ruinuje vsetko a ja pecivo milujem 🙂 musim sa uplne preorientovat a vysadit, dakujem za tip
Ja si myslím, že ideš na to dobre. Radšej pomaly a istejšie, ako schudnúť rýchlo a potom to nabrať naspäť. 7kil za dva mesiace je slušné.