Koľko ste dali dole kilogramov, keď ste nejedli pečivo?

deana100
15. jún 2022

Dobrý neskorý večer chcem sa spýtať koľko alebo za Aký dlhý čas ste dali dole kila keď ste nejedli pečivo.

janai1
15. jún 2022

Nič, lebo som aj tak mala rovnaký príjem ako výdaj
Aj pri chudnutí môžeš jest pečivo to s tým nič nemá

majamat
15. jún 2022

ja som dala dole 18kg a pecivo/chlieb jedavam.

danielinaa
15. jún 2022

Chudnutie je najmä o tom koľko jes nez o tom co jes

alexas56
15. jún 2022

@deana100 Nič. :D normálne jem aj pečivo aj všetko ostatné a udržujem si svoju váhu a konfekčnú veľkosť XS/S🙂 a jem naozaj všetko... ale veľa športujem, všade chodím peši a zbytočne sa neprejedám..

nika523
15. jún 2022

Ja som schudla keď som nejedla mäso, chlieb pečivo jem to bez toho neviem byť

kakawah
16. jún 2022

Ja jem pečivo, sladké ma neláka, akurát domáci koláčik si dam, keď upeciem, ale dodržujem IF-16/8. Jem 3 jedla, medzi 10-18.00. Tým som schudla 8 kg za 2mesiace.A držím si momentálne vahu. Ale niesla som z veľkej váhy. Bez pečiva by som bola na nervy, nie každý deň si dám, a jasne nie 2-3 ks na posedenie.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mia_von_prag
16. jún 2022

Ja som vysadila cukor a velmi obmedzila pečivo a v priebehu roka som schudla 6 kg

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
osky
16. jún 2022

Co to je dnes za moda,nejest chlieb,nejest muku,nejest sacharidy,prilohy...
Chapem,ak ma niekto intolerancie...
Ale inak v tom nevidim logiku.

Ved chlieb je zaklad....
Jasne,ze treba volit celozrnny,zdravy a nezjest pol kila denne...
Ale 100-120g krajec dobreho chleba na ranajky ta urcite nezabije....
Ono zalezi najmä,co si nan das.
Lebo maslo,syry,sunky,salamy.....prave to je to,co je kaloricke...
Ja momentalne ratam kalorie.
Vyskusala som predtym vselico a nic nefungovalo.
Nic nebolo dlhodobo drzatelne....
A teraz,za 3 mesiace 10kg-a to musim povedat,ze prve 2 mesiace islo 8 a pol kg rapidne rychlo,len potom boli oslavy a nedavala som pozor..inak by to bolo viac...
Inak,velmi odporucam beziaci pas alebp cvicit s fitshacker.

ivangeline
16. jún 2022

Ja som nejedla pecivo ale aj obmedzila stravu a casom zacala aj pravidelne cvicit. 30kg za rok.

kinats
16. jún 2022

Cista " 0 " zarucene bez pripojenia dalsej redukcie stravy o tuky a sachatidy alebo pridania pohybovej aktivity je to vsetko nefunkcne, Nesladim uz 10 rokov, nic z bielej muky nekonzumujem , dam hlboky nadych a mam o kilo az dve naviac. Ale ked mam jest len vega, keto, dieto sracky radsej si najdem viac pohybovej aktivity ...tam je cesta. Ale to si musi clovek najprv v tomto zmysle upratat v hlave.

mirage
16. jún 2022

@nika523 to mi nedava zmysel. Chlieb ano, ale chude maso ci ryby nie?

nikpa
16. jún 2022

@deana100 mne nepomohlo nejest pečivo ani sladkosti. Váha sa pohla smerom dole až keď som začala športovat. Takže nežrat nie je až tak základ úspechu, je to jedna z vecí ale nestačí len to ...

nika523
16. jún 2022

@mirage nebolo to kvôli chudnutiu ale chcela som byť vegetariánka tak som prestala jesť mäso, ryby som jedla a celkovo tá strava bez mäsa a mäsových výrobkov je iná, väčšina vegetariaskych receptov je diétnych. Na raňajky namiesto salámy pomazánka, zel. šaláty a podobne, múčne jedlá ako napr. buchty som nejedla ani sladkosti to veľmi nemám rada takže v tom mám výhodu, chlieb kupujem len kváskovi, zahustujem ovsenými vločkami...

evelynmozagalega
16. jún 2022

Prestali sme s manželom jesť pečivo a sladké úplne, cvičíme 3-4 krát za týždeň 1,5-2h a za mesiac je dole asi 5 kg u oboch. U nás to funguje na 100% 🙂

majamat
16. jún 2022

@evelynmozagalega keby ste pecivo jedli nadalej, ale znizili by ste kalorie inym sposobom a mali by ste cvicebny rezim ako teraz, tiez by ste zhodili 5kg. je to len o znizeni kalorii, nie o pecive.

evelynmozagalega
16. jún 2022

@majamat to je dosť možné, ale nerobilo nám pečivo dobre. Testy vyšli ok, nemáme intoleranciu, ale mne aj tak dobre netrávilo. Stále nafúknuté brucho ako balón, teraz sa cítim ľahšie 🙂 ale určite sa dá aj inak na to ísť.

majamat
16. jún 2022

v chlebe a pecive je kalorii zhruba tolko, ako v nizkotucnom syre. konkretne mam na mysli Kleopatru, ktoru casto jedavam. porovnavam 100g.

taky bezny tvrdy syr ma dokonca o 100kcal viac,a ko chlieb a pecivo ( samozrejme klasicky chlieba pecivo, nie take tie plnene, ci listkove a pod )
pomazanky - napr lucina, banovecka a pod, obsahuju rovnako,a lebo viac kalorii ako pecivo.
klobasa, ci salama dokonca 2-nasobok. maslo klasicke 3-nasobok, margarin napr, Flora light - rovnako.

orechy maju 3x viac ako chlieb.

kekse, cokolady, coko tycinka a pod. tie maju minimalne 2x tolko kalorii ako chlieb.
susienky musli tycinky a pod maju trosku menej, ale niektore sa priblizuju tej cokolade. niektore maju zhruba 1,5x tolko ako pecivo.

taka kava s cukrom a mliekom, zalezi od surovin a mnozstva tych surovin,a le moze sa vysplahat az na 1/2 z kalorii chleba ( zo 100g )

majamat
16. jún 2022

pri chudnuti je dolezity kaloricky deficit ( rozdiel medzi prijmom a vydajom. vydaj samozrejme musi byt vyssi )
to je dovod, preco ej lepsie cvicit a hybat sa, vyhladavat aktivity, lebo zvysuju vydaj a tak nemusime znizovat prijem az moc. a tiez spevnuju telo.

co sa tyka stravy, netreba nijak extremne vynechavat cele skupiny potravin, ani pecivo, ci chlieb. su ale 2 skupiny, ktore by som obmedzila viac - sladkosti a tucne jedla.

sladkosti k zivotu netreba, ale neikedy neodolame, preto si treba vyberat sladkosti s nizsou kalorickou hodnotou, alebo ak neodolame cokolade, tak nezjest vela. chapem, ze je to tazke, preto je niekedy lepsie neskusit, nedat si, lebo ked skusime, laka nas to zjest este viac.

tucne jedla - vyhybat sa peceniu, vyprazaniu, tucnym mleicnym vyrobkom - smotana, maslo, kremovym zakuskom a pod.

ide leto, ako sladksot je fajn zmrzlina. najmenej kalorii ma taka ta zamrznuta ovocna voda, ale ani klasika kremove zmrzliny nie su na tom najhorsie. cim viac nejakych pridavkov v zmrzke je, tam sa vacsinou zvysuju kalorii - cokolada, orechy. aj oplatka asi nieco navyse urobi.

ja som ako sladkost jedava casto tie ovocne raw tycinky, ale chutia mi jak suseny dzem. lepsie su, ak su viac skombinovane s orechami, orechy sice zdrave su a nie ej vhodne ich z jedalnicka vyradovat, ale maju priserne vela kalorii. takze neprehant a zvysuju kalorie aj v raw tycinkach.

zo slanych pochutin su asi nejmenej kaloricke nemastne tycinky ( take tie z listk. cesta budu mat vela kalorii ). mozno sa este neico najde, ale teraz mi nic nenapada.

toto su skor potraviny, co su navyse, nie je potrebne ich zaradovat do jedalnicka, skor len ked neodolame, ak sa da, len obcas, len malo.

ja som schudla 18kg, zial bolo to aj 22kg,a le cez sviatky som sa akosi rozsupla a islo to hore. rovnako to bolo aj pred rokom. tento rok sa aksoi neviem nastartovat. vahu si momentalne skor drzim, ale chcela by som dat este neico dole.

majamat
16. jún 2022

@evelynmozagalega tak to je ine, vy ste mali teda iny dovod na obmedzenie peciva,a le ako obmedzenie koli chudnutiu to potrebne nie je.

inak co sa tyka toho nafukovania, to som mala a dietou sa to zlepsilo bez obmedzenia pecivo. niekedy nemusi byt problem v konkretnej potravine ale v rezime stravovani. ked sa rozhodneme na stravovani neico zmenit, castokrat je podstatnejsie to, ze stravovanie viac kontrolujeme, neprejedame sa, robime prestavky medzi jedlami a nehadzeme do seba stale neico. tym sa travenie zlepsuje. ja mam problem s tym, ze ked kazdu chvilu neico zobnem, tak som naplnena, nafuknuta,a koby sa mi to jedlo vo mne neposuvalo. ked drzim dietu a davam si pozor na jedlo, snazim sa odolavat, nezobem stale neico, tak tento problem nemam.

casto ludia maju aj podobny nazor na chudnutie, ze nasadenim nejakej konkretnej diety schudli, napr, oddelena strava a pod. dovod nemusi byt oddelena strava,a le skor kontrola stravovania a tym sa predide prejedaniu. tiez pri nespravnom stravovani sa nam viac zadrziavaju tekutiny, ktore sa nasadenim diety odburajua v zaciatocnej faze chudnutia moze ist vaha dole ovela viac. potom vznikaju taketo famy, ze vyradenim peciva sa chudne.

ja som napr, pred 2r jedla aj vecer, ked som prisla s fitka o 21:30hod a t chlieb s vajcom a sunkou a syrom. dala som si malu porciu a chudula som. v ten rok som schudla 12-13kg. na sviatky som pribrala a potom dalsi rok som sa rozbehla az neskor. opat som schudla podobne, ale opat som na sviatky pribrala. toto neviem nejak odburat. a tento rok sa akosi neviem nastartovat. uz je navyssi cas a stale nic.

76california
16. jún 2022

Napriek tomu, ze sme obaja sportovci a chudi, nahradili sme pečivo "polystyrenovymi chlebikmi",
aj mne, aj manzelovi "zmizlo" brucho, samozrejme aj viditelna zmena travenia - nie sme taki nafuknuti, odporucam.

kotvickaa
17. jún 2022
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

@deana100 vyradenie peciva nema zmysel ak ho potom zaradis naspät ked schudnes. Ja to svojim klientom nikdy neodporucam, pretoze ak nechudnes na strave, ktoru vies dodrziavat aj o rok alebo o dva, tak kila väcsinou naberies naspät. Pri chudnuti treba vytvorit kaloricky deficit, ale to neznamena ze teraz nemozes jest pecivo. Treba davat pozor na mnozstvo, ziadna potravina nie je vyslovene zla aj ked chudnes ;)

lenkabaksiova
17. sep 2023

@majamat môžem poprosiť návod ako sa vám to podarilo?