Koľko prijať denne kcal aby som schudla ?
Zle si si nastavila kaloricke. Orientuj sa podla brata. 100kg clovek bezna sedava cinnost v office ma 2000kcal, 90kg 1900 kcal, uber vzdy po -10kg o -100kcal. Tvoj brat asi okolo 80kg ma 1800kcal,... Pri 53 kg by si mala prijimat asi 1530 kcal, aby si si udrzala vahu. Ak jes 1300 kcal a este nechudnes, tak si permanentne podvyzivena a telo je v nudzovom mode. A inak co chces este chudnut z 53kg ...?
Skor jest 1500kcal a pridat pohyb a cvicenie so zavaziami. Uberat mechanicky kcal sa da iba do urcitej miery.
@inka1826 Najdi si kalkulacku podla Jozefa Totha. Ta ti vypocita vsetko podla zadanych paramentrov a nasledne si to podla toho nastav v kalorickych tabulkach, je to presnejsie.
@barbora0308 a v čom je to presnejsie? Keď zadám tie isté hodnoty do KT a do kalkulačky totha tak mi vyjdu tie isté čísla
@inka1826 to ti mam 3x písať to isté? Tie tabuľky treba správne nastaviť. Výška, váha, cieľ, % tuku a aktivita
@janai1 mne napriklad nevysli, potrebujem prijat o 200 Kcl menej, zjavne zavazilo aj typ postavy (ukladanie tuku), ktora sa tam uvadza.
keby znizim aktivitu, malo aktivny rezim, tak to vychadza 1555kcal.
ako som pisala, mas podvahu, nechudni. je to nezmysel, mozes si zarobit na problemy.
teda teraz citam po sebe, co pisem za nezmysly. , nemas podvahu,a le keby schudnes, tak uz mas teraz si akurat.
Si 13 rocne dievca s peknou vahou,( dcera ta podobne cisla a je chudunka). A mas ty vlastne menstruaciu? Preco chces chudnut ratanim kalorii. Tebe musi stacit vylucit sladkosti a viac sa hybat. Tvoje telo je este vo vyvoji a bude sa menit formovat .Telo potrebuje tuk aby ti narastli prsia a zadok= zenska postava nie detska rovna ako lata.
Si vo vývine, máš ideálnu váhu a výšku. Začni poriadne jesť a prestaň chudnúť, lebo si aj hormóny a menštruáciou rozhadzes. Nemáš ani 14, začni sa viac hýbať a viac jesť. Urobíš pre svoje telo oveľa viac, ako ísť pod bazal.
@zuzinka888 som uplne zdrava aj ms mam len chcem zdravsie jest a aby som mala trocha krajsiu postavu trochu svhudnut a zacat cvičiť to je všetko
@inka1826 problemje, ez trochu krajsiu postavu mat nebudes. vychudnute dievca nema peknu postavu, ano, kazda sme ina a su zeinky, ktore su vlemi stihle, ale casto ani pribrat uplne nevedia poznam take.
ty fakt nemas co chudnut.
ms mas, lebo mas teraz vahu v norme, no ak budes mat pod normu,t ak uz mat nemusis. pre spravnu funkciu organizmu a hlavne hormonalny system potrebujes mat aj nejaky podkozny tuk.
@inka1826 zalezi od vahy, vysky a fyzickej aktivity.