Koľko a za aký čas ste schudli? Dala som sa na chudnutie keďže mi aj po pôrode ostali kilá navyše… idem z váhy 83kg na cca 60kg +-…mám výšku 163cm.
Samozrejme som v kalorickom deficite a pridávam aj ľahšie cvičenie doma. Čo vám pomohlo? Je mi jasne že za mesiac neschudnem toľko veľa kilogramov a nejaký čas to bude trvať 😊 bojím sa že to zas vzdám a budem navždy tučná
11kil rok...ale nevrátili sa naspäť ale stále sa musím krotiť.
Super držím ti palce 🙂 mne okrem toho co si napísala mne pomohlo piť veľa vody (3 litre denne), veľa zeleniny aj ovocie (jablká, citrusy), a medzi jedlami som nemala príliš dlhé pauzy tak max tri hodiny. Ak som bola hladná skôr tak som si chrumkala mrkvu alebo jablko, pripadne nejaké orechy.
Za rok -32kg a rok uz udrzujem.
Najzdravsie je cca 500g za tyzden, takze mesacne tie 2 kila. Aby si nemala jojo efekt, vlci hlad a podobne. Drzim prsty.
@veronikaszabova zdravim, vnimam v diskusiach, ze sa vyznas v tematike o chudnuti, aj si krasne schudla. 32kg za rok je uzasne!!! ja by som chcela tak za rok a pol 40 kg priblizne. lenze bazalny metabolizmus mi rozne kalkulacky lri takej vysokej vahe (ja mam 110-115kg, 29r) davaju cez 1900 kalorii a ze na chudnutie jest 2000-2300 co mi pride ako uplny nonsens. Aka je prosim tvoja skusenost? vraj ked sa je pod bazal spomali sa spalovanie a tomu sa chcem isto vyhnut. takze neviem ako si to teraz nastavit... a predpokladam ze cim nizsia vaha tym bufem musiet ten kaloricky prijem znizovat....co z 2000 je lahko, ale napr z 1400 uz isto nedam menej.... planujem pohybom spalovat 350-550 kalorii denne...a teda vobec neviem teraz aky prijem si nastavit.... chcela som nabehnut na lar mesiaciv ba krabickovundietu aby som mala v oku porcie, nadobudla zvyk...ale tam je prijem 1400-1600kalorii. a ak maju tie kalkulacky pravdu to je pod bazal tak som fakt zmatena. videla som ta odporucat kalkulacky jozefa totha ktora pocita ine cisla uplne, nizsie - je to pre ten faktor percenta tuku? to by mi davalo zmysel kedze tuk nespaluje tolko energie ako svaly. ale tam mi zas vyslobpod 1400kcal ako vysledok - a to bohuzial viem ze sa na takej hodnote neudrzim :( ci k tomuto cislu priratat este kalorie spalene tou pohybovou aktivitou v dany den?
Ja som schudla 22 kíl od marca doteraz., len stravou a chodím pravidelne na tury
@missviolet ahoj. Ja si vzdy KT nastavujem podla Jozef Toth kalkulacky. Riadim sa nimi uz 2 roky. Zohladnuju tuk, aktivitu. V KT si aktivitu vypni (su extremne nadhodnotene)
Aktualne mam 155cm a 48kg. Denne mam 1500kcal, bazal pod 1200kcal (nikdy som pod bazal nejedla). Ale ja mam aj dost aktivity (denne 10km beh - 6x v tyzdni)
Krabickovu Dietu ti neodporucam. Var si sama - vsetko si vaz a zapisuj do KT. Sama prides casom na to, ako styl jedenia ti vyhovuje.
Hlavne to nehrot, nevynechavaj jedla (ziadne ako tu radia nejest po 15tej.. ja sa najem aj o 20tej, ked viem, ze spat pojdem napr o 23:00). Vysad sladke vody, vela cistej vody pi.
@veronikaszabova dakujem, takze idem teda podla Jozef Toth kalkulacky, co si budeme hovorit, to bude pre mna riadna zmena. Dakujem pekne za motivujuce rady. Krabickovu som chcela len aby som si vybudovala navyk a trosku odkukala co sa ma vlastne jest (teoreticky si mozem pozeram ich jedalnicek), ja mam taky problem, ze jedavam max 2-3x za den ale take veci ze jasne ze som obezna - vecera makovka s kakaom a tak :D neznasam rozmyslat nad jedlom a vymyslat co jest, niekedy nejem nic uz len repto, lebo sa mi nechce vymyslat, na co mam chut (a to aj v ramci mojho prezieracieho rezimu ked som sa nelimitovala v tom co jem...).
Ajoj, podľa mňa nejde o to za aký čas, ale schudnúť zdravo je hlavne a tak aby si si váhu udržala. Ja mám problém s váhou psychický. Ale to o Tom potom....
Keď som mala lepšie obdobie, chudla som pomocou kalorickych tabuliek a to som schudla najviac a úplne úžasné. Varila som zdravo pre celú rodinu, jasné že deti občas chceli segedín ....a jasné že som si dala s manželom ku káve zákusok, aj pivko v lete...ale kalorické tabuľky a nastavenie zdravého životného štýlu je úplne najviac vo podľa mňa môžeš spraviť pre svoje telo
Ja som schudla 17kg počas 5 mesiacov a váhu si držím už vyše 1,5roka. Zmenilo ma to až na toľko, že som si urobila certifikát výživového poradenstva a teraz radím ostatným ženám ako ss dostať k ich vysnenej postave😊
@kotvickaa no zaujimalo by ma, aky "zazrak" ponukas, ked uz ta onalepkovali, ze si nedoveryhodna.
@veronikaszabova onalepkovali ma preto ze som verejne oslovovala dievcata tu, ze im viem pomoct mimo bazaru, nevedela som ze nemozem😕 neponukam zazraky na pockanie, len pomoc s nastavenim pestrej vyvazenej stravy aby dokazali chudnut zdravo bez pouziti vsemoznych pripravkov na chudnutie😉
@veronikaszabova ahoj, mohla by som ťa poprosiť o radu? Stiahla som si KT Jozef Tóth. Tiež mám 155cm a mám teraz 60kg po pôrodoch. Nastavila som si tam hodnoty a aktivitu 2-3x do týždňa a vyhodilo mi, že BM je cca 1200 a potom hodnotu 1475. Čiže nad túto hodnotu 1475 by som sa denne s jedlom nemala dostať? Tiež si tu písala, že si má autorka vypnúť tú aktivitu, ak by som si ju vypla, tak tá druhá hodnota sa mi zníži a teda by som sa s jedlom nemala dostať nad tú novú hodnotu?
@veronikaszabova ak si tam navolim aktivitu 1-2x týždenne tak mi dá 1321, čiže by som sa denne s jedlom mala pohybovať v rozmedzí 1200-1320 kalórií? Správne tomu rozumiem?
@zazvorka87 to sa mi vôbec nepáči nejesť po 15 hod nie si unavená?veď kojis staráš sa o deti.By som odpadla, keby som do rána nejedla;))
@luccija niekto s tym nema problem, tiez som skusala sa dat na podobne stravovanie, snazila som sa, ze 8 hodin jest a 16 nejest, ale teda ja som to nedavala 😀 Kedze rano skoro vstavam, tak skoro aj ranajkujem, cize mi to vychadzalo, ze o siedmej som si dala ranajky a o tretej posledne jedno a to bol pre mna masaker :_D
Tiez som zhadzovala tehu kila a corona kila grrrrr. Za 82 dni 10 kg. Nic som nevyradila, len obmedzila. Obmedzila chlieb a pecivo, celkovo uhlohydraty, a sladke. Vahu si drzim. Teraz pojdem do druheho kola, treba este nejakych 5 kg (dolu na ca. 60 kg pri vyske 167 cm). Len toto uz nepojde len stravou a uz pomalsie. Cize k plavaniu som pridala aj beh. Ale kazde telo je ine. Ja sa poznam, kedze som pre tehotenstvami a aj medzi nimi vzdy behavala. Cielenym pohybom to islo u mna vzdy lepsie. Ty sa musis pozriet na svoj jedalnicek. Pri tvojej vahe to pojde na zaciatok rychlejsie. Jednoducha matematika: vysie vydaj ako prijem.
Za 7 mesiacov 26kg. Vyradila som pečivo, sladené vody a nejem večer. Kúpila som si bežecky pás (len na ňom chodím, behanie nemám rada 😂), inak jem všetko s mierov. Sem tam si dám aj sladkosť, sem tam aj chipse, ale všetko s mierou. Ešte ma čaká 11kg, ale teraz už sa mi chudnutie,, spomalilo " tak mi stačí keď to dám dolu do konca roka
@veronikaszabova ako chlieb ste nejedavali 32 kg. Dole
@deana100 vsetko som jedla. Okrem vysmazaneho - to nejem kvoli zlcniku.
Chlieb - proteinovy ( DMka, Lidl, Tesco,...)
@milady1982 josef toth kalkulačka si daj do google
musíš len vytrvať, rýchle chudnutie nikdy nie je trvalé. Držím ti palce ! Ja som tiež po pôrode musela zhadzovať 23 kg, trvalo mi to asi rok.