Ahojte žienky. Chcem sa opýtať hlavne tých ktoré kojili svoje detičky či ste pri Tom aj chudli. V mojom okolí mám rôzne prípady ale na mňa to akosi nefunguje....kojim a váha mi stojí. Budem rada za vaše postrehy. Ďakujem
Dojcim druhé dieta, pri oboch som bola na pôvodnej vahe spred tehu okamžite. Samotné dojčenie nespôsobuje ze zena chudne. Normálne, racionálne zdravo sa stravuj,pohyb , každý den prechádza,a pitný režim 2-3 litre čistej vody,
Ja som dojcila obe deti 2,5r, t.j. 5r v kuse . Prve mesiace som schudla, potom sa to zostabilizovalo a na konci som priberala. Takze samotnym dojcenim asi neschudnes.
neschudla som dojcenim. zial. praveze sa ma drzia hlady ked dojcim
Juj, ja som neschudla. Práveže som mala furt chuť na sladké.
Nie, ani u mna to nefunguje. Jedina cesta je zmena stravovania. V kombinácii s dojčením to ide pekne dolu.
Ak jes normalne. Chudnes. Ja sa prejedam. Vaha stoji. :D Maly zacal cuckat viac. Ja som hladna aj o pol noci...
Tak ja som práve vďaka dojčeniu schudla pri oboch deťoch a váhu som mala ešte menšiu ako pred tehotenstvom..a teda v strave som sa neobmedzoval..jedla som sladké každý deň lebo mi dodávalo energiu..avšak ako som skončila s korením..váha sa vrátila do pôvodnej váhy akú som mávala bezne
Kojenie mi pomáhalo, ale musela som aj zmeniť stravovanie a pridať pohyb, lebo len kojenim som nechudla.
nie nechudnem 🙂 a to kazdy den sme na 2-3 hodinovej prechadzke, mne ale dieta zle spi a kedze 5 kav a 1 l vina na nervy nemozem, tak som jednak nepravidelne jedla, malo jedla alebo naopak privela jedla a kraviny - takze nie bojujem s tym ale ziadne zazracne chudnutie sa zatial u mna nekona
no u mna to nefungovalo, podobne ako @vanda323 , po kojeni som bola vzdy neskutocne hladna, az sa mi hlava tocila, chut na sladke brutalna, a do toho mi skoro vsetky kamosky vraveli: telo si pyta, daj si, kojenim schudnes.
Nejak som sa tym neobjedala, je ale pravda ze som zaroven pri malom dietati zo zaciatku nemala ani cas nejak vyvarat poriadne jedla, a do toho vidim na soc. sietach kamosky - na obed parene buchty, sladke ku kave,.. tak ze fajn schudnem - blbost, pribrala som aj to, co pocas tehu nie.
Tak potom ze odstavim - odidu chute - schudnem…
nie…
u mna fungovalo len jedine - zacat cielene makat, cvicit a upravit stravu.. keby som mohla vratit cas, absolutne sa nespolieham na chudnutie dojcenim @merii
Ja som počas kojenia jedla hrozne veľa sladkostí a vôbec som nepribrala, čiže keby som jedla normálne, asi by som aj schudla.
Ja som vela schudla pri prvom, pri druhom dietati som sa musela kontrolovat a jest mastnejsie a sladsie jedla aby ta vaha neisla az tak velmi dole. Ale kazdy to ma inak
Ja som kojila len 3 mesiace a schudla som hneď. Sestra kojila a kojila do umoru, nič nejedla, len aby schudla, napchavala sa tabletkami, len aby mala mlieko. Čiže tak schudla
Dojcim 2 roky, dlhé prechádzky aj 4 hodinové nezerem váha stojí.... Takze u mňa to nefunguje. Možno keď skončím schuenem aspoň deko
@merii zase tu funguje len kaloricky vydaj musi byt väcsi nez prijem, ale nie prilis....dojcenie spravi o 200-500kcal väcsi vydaj (zalezi od frekvencie a mnozstva dojcenia)...ak ale budes aj tak v kalorickom nadbytku, tak priberies ci dojcis alebo nie....nastavujem jedalnicky aj zenam, ktore dojcia a dokazu pekne chudnut a nestratia mlieko 😉
Nie! Práve naopak
Ja napríklad priberám ale len kvôli tomu že som stále šialené hladná a bez sladkého sa mi motá hlava a nevládzem a nepomohla ani úprava stravy ani vitamíny , čakám na krvné testy či nie je chýba inde
@sima1415 riesila si upravu stravy aj s nejakym odbornikom na vyzivu, ci len sama?
@merii U mna to fungovalo, ja som 3 mesiace po porode bola na povodnej vahe. A cely cas co som kojila som mala teda riadny apetit, neobmedzovala som sa v nicom. Problem som mala, ked som odstavila, aby som obmedzila prijem hlavne sladkeho, co som si tak zvykla kazdu chvilku chrustat.
@sima1415 este mi napadlo aky mas prijem? Nemas ho prilis nizky?
@merii strava