Kilogramy navyše po pôrode

7. dec 2021

Ahojte baby, poraďte alebo len povzbuďte 😔 som 3 mesiace po pôrode (sekcia), ostalo mi celkom veľké brucho a 7 kíl navyše a ja som z toho na nervy, nedokážem sa na nič iné sústrediť len na to ako sa ho zbaviť keďže ešte nemôžem cvičiť. Je to pre mňa hrozné, už mám problém aj s jedlom, na všetkom počítam kalórie, nadrapuje ma, som z toho na nervy. Nechcem aby ste ma tu za to odsudzovali ale aby ste mi poradili. Proste v noci otvorím oči a hneď myslím na to aká som tučná, prerevem celé dni a som už z toho na prášky. Myslíte že to môže byť spôsobené nejakou poporodnou depresiou? Stále si opakujem že to zmyzne len to chce čas, ale ja sa na seba nedokážem pozrieť v zrkadle, stále revem. Pri prvom bábätku som pribrala ešte viac a vôbec som si z toho nerobila ťažkú hlavu ale teraz ma to neskutočne depta. Myslíte že by som mala vyhľadať psychológa, že to môže byť spôsobené pôrodom? Nikdy som extrémne neriešila vzhľad a ani nebol pre mňa tak podstatný ale teraz si neviem pomôcť.

ivangeline
7. dec 2021

3m po porode som zacala behat a postupne aj cvicit.

sona96
7. dec 2021

@ivangeline to máš môj obdiv, ja som 3 mesiace po sekcii začínala chodiť vystretá 😂😂

kiki68
7. dec 2021

Klidek , to zhodis. Teraz este nemozes robit veci. Vyckaj casu a nestresuj sa. Ja som vsetko zhodila, cvicim, som rok a pol po porode. Mam postavu lepsiu ako pred tehu. Paradoxne toto ma nezralo vobec a vidis nakoniec mam vysledky take, ze do roka bola pomaly sutazna forma

matka1961
7. dec 2021

Jejda 7kg je nič sú ženy čo im 30 ostane čo tie potom? Hlavu hore, jasná myseľ, stiahni kalorické tabuľky a kľud 🙂 idú sviatky treba si užívať bábo a čas strávený s rodinou🙂 a po sviatkoch hor sa na to🙂

evica17
7. dec 2021

Mne ostalo po prvom cca 15 kg a stihla som.zhodit iba 5 kg a som zas tehotna, cize po tomto druhom to bude katastrofa, ale to dam, a aj.ty to das....teraz hlavne oddychuj, stravu mozes upravit a cvicit zacnes ked sa bude dat. 7 kg neni ziadna katastrofa.

evica17
7. dec 2021

A v tehotenstve som si vravela ze nepribwriem tolko, budem si davat pozor, ale proste telo si pyta, a nedokazem sa obmedzovat...a tak priberam jedn aradost, prve 22 kg a toto druhe zatial 17 kg

kiki68
7. dec 2021

@evica17 ale ono to telo moze priberat vodu. Ja som priberala vodu a mala som hrozne opuchy. No 20kg pomaly bolo hore. Aj keby iba jablka zjem by to nic nepomohlo. Ako realne som nabrala tak 6kg z toho celeho. Lebo tam sa zastavila ta vaha. Zacinala som na cca 54kg a vaha ostala na 60kg cca. Teraz mam opacny problem, udrzat vobec 51,5kg a to by som tie dve kila fest potrebovala skrz kondiciu. Lebo s 50kg proste nemam silu zdvihnut nieco cez 40kg. To mas tak,furt je na com pracovat. Aj opacnym smerom 😀

evica17
8. dec 2021

@kiki68 tak umna to zjavne voda nebola :p kedze vacsina ostala, ale aj dr ma utesoval ze to rychlo pojde dole, ze aj vela vody telo nabera

ingush616
8. dec 2021

Niekomu trvá aj dlhšie kým sa brucho stiahne naspäť. Skúšala si poporodny pás? V prípade zisti u doktora ci nemáš diastazu, aj to môže byť príčinou veľkého brucha. So správnymi cvikmi sa to rychlo dá doporiadku.
Aj mne dlhšie trvalo kým sa mi stiahlo brucho naspäť. Kila ešte aj teraz mam po roku, tiež aspoň 7+
Ked kojis tak nech ta to netrápi, predsa bábätko nech je prvoradé.
Jedz normálne, pravidelne, cvic a všetko sa dá do normálu.
A myslím ze tie pocity z výzoru sú normálne, viaceré sme tak boli po pôrode 🙂 drz sa

kotvickaa
8. dec 2021
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

skús sa sústrediť viac na bábätko a niečím sa zamestnať aby si stiahla pozornosť zo seba...toto si myslím budú popôrodné hormóny...neboj na úpravu váhy máš ešte čas, ak si sleduješ kalórie, tak sa hlavne nestresuj a nejedz veľmi málo, to by mohlo mať práve úplne opačný efekt...držím ti palce a drž sa, idú Vianoce skús si napr. pustiť nejakú vianočnú hudbu alebo niečo čo máš rada na uvoľnenie 🙂

llull
9. dec 2021

Ahoj, ja som mala to isté. To brucho môže byť z diastazy. A kilá navyše som riešila aj ja, nevedela som to nijako schudnúť, až 5 mesiacov po pôrode som sa dostala k endokrinologovi a mám hypotyreozu. Ak máš znížený kaloricky príjem a nechudnes tak to môže byť z toho ale tak isto aj kvôli prolaktinu ktorý máš zvýšený pokiaľ dojčis.

marilora
9. dec 2021

Kila pojdu dole same. To chce cas . Ono sa aj hovori 9 mesiacov prichadza a 9 mesiacov odchádza. Telo potrebuje cas. Ak kojis mas to na pol vyhraté 😂 nocne kojenie ti tiez zoberie kila

kotvickaa
9. dec 2021
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

@marilora dojčenie nezaručuje, že žena schudne. Dojčenie je síce brané ako výdaj energie, ale ak žena bude napriek tomu v kalorickom nadbytku neschudne. To by museli byť všetky ženy čo dojčia štíhle 😉

natalia0902
Odpoveď bola odstránená
Zobraz