Kilogramy navyše aj 1,5 roka po pôrode

anoushka33
7. feb 2018

Ahojte, maminy,

chcela by som vediet, ci mate podobny osud ako ja.
Dojcim uz rok a pol a vobec som od porodu a dojcenim neschudla na svoju povodnu vahu :(.
Pred otehotnenim som mala 67 kil, no mala som tazke tehotenstvo, kopec stresu, vyvrcholilo to preeklamsiou a rucicka na vahe sa zastavila vtedy na 82 kil :(...
Bola som opuchnuta, naliata vodou. Po navrate z porodnice, kde som pobudla desat dni, som mala "krasnych" 72 kil a potom to islo hore ! Aj s dlhymi prechadzkami, aj s prebdenymi nocami a s dojcenim... pohybujem sa stale okolo 75 kil, a to cvicim, kazdy den prechadzky, beham okolo maleho, snazim sa zdravo jest ..
Priberala niektora pocas dojcenia? Alebo sa tie kila na mna lepia uz vekom (spomaleny metabolizmus), 35 rokov? ale 8 kil navyse je na moj vkus veru dost neprijemna zmena...

zuzana247
7. feb 2018

@anoushka33 akurat som to pisala v inej diskusii. ja som pribrala dokopy 12kg,z toho 4kg za posledny 9mesiac. Mala som 84kg,po porode 76kg po tyzdni 73kg. Maly mal 4,3kg a 54cm (prirodzeny porod 😃).
Akurat,ze ja som sa vypapkala potom,lebo kazdy tvrdil,ze kojenim schudnes. Ale prd,take navali hladu som mavala,ze som musela jest inak mi bolo zle,tolko som nezjedla ani tehotna. Takze ja som jedla za dvoch po porode 😃 synacik mal velky apetit 😂 v 5mes mal uz 8,5kg a to bol len kojeny. Ja mam teraz 78kg. Ale maly mi bol prednejsi,teraz uz zacinam cvicit a upravujem stravu,uz mi stacia aj mensie porcie. Takze neboj pojde nam to sice tazsie,ale urcite schudneme 🙂

zuzana247
7. feb 2018

@anoushka33 jaj a ja som 14mes.po porode 🙂

alobalka
7. feb 2018

Vždy som počas kojenia pribrala. Starať sa o dieťa, byť nevyspata a svojim spôsobom neslobodna dá zabrať. ..

chrissie_kf
7. feb 2018

@anoushka33 ja som mala tiez par kil navyse aj rok a pol po porode. Vtedy som prestala dojcit , ale definitivne na povodnu vahu som schudla posledne leto - strava plis viac pohybu aj s malym urobilo svoje. Trvalo mi skoro 2 roky nez som vypadala fakt dobre , a ked som si teraz na jesen s velkou radostou vybrala rifle a oblecko, ze sa zasa do toho zmestim tak som zasa otehotnela🙂)) a to som predtym cely zivot sportovala, nemala gram nadvahy - ale tazke tehotenstvo a poporodne komplikacie urobili svoje🙂 ale ked som prvy rok kojila tak mi vobec nesli kila dole, ziadne ze z dojcenia chudnem u mna neplatilo.

pininka
8. feb 2018

@anoushka33 ja som po porode syna vdaka super radam na dojcenie pribrala 10kg a je to desat rokov co sa ich neviem zbavit. Pritom to bolo prve tehu, po druhom som schudla vsetko, po tretom 17kg za dva mesiace, ale tych predoslych 10kg uz neviem nijako dat dole. Nehovoriac o tom ako vyzera moje brucho a prsia.

83lenka83
8. feb 2018

Ja som pocas kojenia neschudla, musela som zacat cvicit a upravit stravu az tak to zacalo klesat.

nelinka2009
8. feb 2018

@anoushka33 anoja sompribrala a po kojeni krasne schudla

sonkaxxx
8. feb 2018

Ahoj a co tak uz prestat dojcit?lebo kvoli tomu sa podla mna drzia kila...

luna116
8. feb 2018

@anoushka33 Ahoj, ja som mala pôvodnú váhu 64 kg (pôvodne 57 kg, ale roky v manželstve, kedy si človek dopraje, stresy v práci, .. spôsobili, že som mala pred otehotnením 64), pár mesiacov po pôrode som mala 63 kg (malý mal koliky, takmer nič poriadne som nejedla, aby ho náhodou bruško nebolelo, ...), ale prichádzala som o mlieko, tak som začala lepšie jesť. A kedže bol syn kolikové dieťa, ledva čo pospal cez deň a v noci 6-7x som bola hore, prvá vec, čo ráno, dodať si energiu, takže granko, nejaká maškrta, ... tak som chcela ho odstaviť na 14 m a chudnúť, ibaže som znova otehotnela. Celkovo vidím na priberaní po pôrode ako najhoršie to, že si človek dopraje viac cukrov, aby mal energiu. Ak by moje dieťa spalo viac, viem, že by som nepriberala, ale chudla ...

nelinka2009
8. feb 2018

Ono dievcata zas ja aim mala priamo od dr odporucene jest sladke a ruk bomby pri koheni, aby krpci priberali a nevidim na tom nic zle... Tych par mesiacov z vasho zivota sa tomu da obatovat... Osobne som oboch kojila rok a pol a v dlhsom kojeni nevidim vyznam...

deti95060810
8. feb 2018

@nelinka2009 ja som sa pri každom kojení vrátila na svoju pôvodnú váhu...51 kg. a to mám viac detí.. Jednoducho som nestíhala jesť....jedla som viac menej zdravé veci....mlieko, jogurty, veľa chleba a pri jednej dcére strááášne veľa mäsa, ovocie... čokolády, a vôbec sladkosti nie.
Jedna moja známa pribrala počas kojenia 10 kg - čo som jej nechcela veriť, že sa vôbec dá pribrať počas kojenia...Vraj mala rada sladkosti....

zaba22
8. feb 2018

Toto je tema pre mna.. Zaciatocna vaha 74 kg, pred porodom 91kg! Tyzdn po porode 72kg, dnes 82kg. Kojim.. Mala ma 20 msiacov. Nestiham sa pri nej najest takze tiez pozeriem kadeco. Ale skusala som uz aj dietu, drzala som ju 2 tyzdne a nezislo ani polkila dole (potom sa nam to skomplikovalo hospitalizaciou a mojimi zdravotnymi problemami). Ciste zufalstvo.

zuzana247
8. feb 2018

@zaba22 to mam aj ja,ze som chytro zhltala co bolo po ruke,lebo maly bol ako radar,nachvilu som odisla z izby a uz plac. Popripade som zjedla porciu obedu ako drevorubac ,lebo som bola neskutocne hladna 😀
ale neboj urcite schudneme a potom budeme zase kocky 😀

anoushka33
autor
9. feb 2018

dakujem, maminky, za vase skusenosti. aspon sa citim menej sama medzi maminami stihlymi 🙂.
vela celkom rozumnych zdvovodneni sme si popisali... urcite hra svoje aj genetika a tiez vek maminy, v zavislosti od ktoreho sa meni aj nas metabolizmus (ja mam 35). Takze aj vdaka vasmu optimizmu neprestavam verit, ze ked odstavim maleho, tak moje telo zacne spolupracovat s mojou hlavou a aspon sa priblizim k vahe bez nadvahy 🙂. prajem vsetkym krasny, zdravy den 🙂

angd
17. feb 2018

Aj ja som počas kojenia pribrala.Síce som kojila každú chvíľu, aj v noci,ale keď som nejedla,nemala som mlieko,zas som sa neprezierala, ale aj v noci som si niečo zobla 🙂 Keď mal malý 3 a pol mesiaca, začala som makať na sebe 2-3 x do tyzdna,mala aj osobného trenera,ale išlo to veľmi pomaly.Po roku som ho odstavila a potom som začala konečne chudnúť.Aj bez upravy stravy.Neboj,keď odstavis, začne to.teraz mam 35 r 🙂

angd
17. feb 2018

Ešte dodám, bez upravy stravy, alw aktívnym cvicenim.A kojila som 2 deti,každé 15 mesiacov

zuzana247
17. feb 2018

@angd ahoj a prosim ako si mala upravenu stravu. Co kedy jest? 🙂 napises mi prosim Ta

angd
17. feb 2018

@zuzana247 Ahoj, píšem, že bez upravy stravy. Jem všetko, alw dosť cvicim. Tým som chcela povedať, že sa to dá aj bez diét a úpravy stravy.

ajka30
17. feb 2018

@anoushka33 potesim Ta, ja som pribrala vzdy pocas dojcenia mnimalne 5 kg a viac... schudla som az po skonceni dojcenia ked som zacala intenzivne cvicit a zmenila som stravovanie trocha, u mna nebolo nic zadarmo, kazde jedno kilo odmakane. Len teraz so 40-tkou na krku pri tretom uz nejak nevlazem.... hrozi mi, ze zostanem tucna a to mam 85 kg :( pred tehu som mala tak ako ty...

zuzana247
17. feb 2018

@angd jaj prepac,zle som precitala ☺

marcelatje
17. feb 2018

Ja som sa pocas sestonedelia vzdy vratila na vahu pred otehotnenim. No pocas dojcenia som pri oboch detoch pribrala, spravodlivost neexistuje 🙍 Prestala som dojcit po piatich rokoch (dve deti, chviu aj tandemovo) a vaha sa konecne pohla smerom dolu.

martag20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz