Ketodiéta

dida894
5. aug 2023

Ahoj,
chcem sa opýtať na túto diétu - hlavne na skúsenosti. Držal ju niekto? Lebo ja som začala a po asi 3 týždňoch mi začali žalúdočné problémy - bolesti žalúdka, nadúvanie, nechutenstvo? Objavili sa u niekto aj takého nežiadúce účinky. Ďakujem za všetky reakcie.

bluemoon24
5. aug 2023

@dida894 zalezi od toho, jak jsi jedla predtim. Jakou keto dietu drzis? Teda, jaky sis nastavila limit sacharidu?

dida894
autor
5. aug 2023

Kúpila som si balíček - mesačný - ketomix, tam boli prípravky (kokteily, polievka, omelety). Len som kombinovala tieto prípravky. Inak ďakujem za príspevok.
@bluemoon24

lavender94
5. aug 2023

Ja som držala. Nekupovala som si žiadne nezmyselne keto diéty z internetu (veď z obyčajných potravín máš nekonečno možnosti). Jednoducho som vysadila sacharidy a zaradila viac bielkovín, tukov a zeleniny. Ja som si myslela, že to je pre mňa dokonale lebo prílohy ani pečivo moc nejedavam, ale po pár týždňoch som sa už necítila dobre, bola som unavená a točila sa mi hlava z nízkeho cukru, tak som prešla na nizkosacharidove stravovanie a som asi na 100g sacharidoch denne. Nie je to pre mňa žiadna reštrikcia a tento spôsob stravovania je PRE MŇA dokonalý. Ale viem, že veľa ľuďom to vôbec nevyhovuje a úplné si dodrbali trávenie a ešte aj pribrali, keď sa snažili zviesť na vlne keto a lowcarb

dida894
autor
5. aug 2023

@lavender94 Ok. Vďaka za info.

bluemoon24
5. aug 2023

@dida894 jej 🙈 a jsi s tim spokojena? Jaky mas denni prijem kalorii?

x_mery_x
5. aug 2023

My sme drzali s muzom 3apol mesiaca a v pohode, naduvanie pri tej diete byva caste, iny problem sme my nemali. Na fb je aj skupina ketomix poradna alebo nieco take. 🙂

weggie
19. aug 2023

@lavender94 100gramov sacharidov nie je nízkosacharidová diéta.

weggie
19. aug 2023

@dida894 aký máš cieľ tejto keto?

lavender94
19. aug 2023

@weggie pri keto je myslím prípustné do 50 a pri nizkosacharidovej 100. Nie som si 100% istá, nedržím žiadnu konkrétnu diétu, len mi viac vyhovuje prijímať menej sacharidov. Norma pri klasickej diéte, ktoré neobmedzuje sacharidy je niečo cez 200g.

weggie
19. aug 2023

@lavender94 ja som si myslela, že keto je 10g 20g alebo 30g (ale nie každý deň) podľa tolerancie organizmu.. ideálne keto je hladovka (pár hodín až dní). Ale to už treba pátrať po info inde, než na MK. Mne lekár hovoril, že keto sa dostaví tak po 30-40hodinách hladovky, a zvyšuje sa, ak sa teda bavíme o ketónoch. Potom klesá, resp sa udržuje.. Cestujem a blbne mi signál, tak sa neviem rozpísať viac.

lavender94
19. aug 2023

@weggie nemám info z koníka. Napísala som myslím do 50. To znamená, že nie som si istá, ale niečo okolo toho to bude. A poznam význam keto. Mám urobenú skúšku z biochémie, nepotrebujem hľadať informácie na koníku. A teda to o čo sa snažím ja nie je keto. Je to len vedome zníženie sacharidov asi o asi 65% z normálneho optima, pretože mi to tak vyhovuje. Bez žiadneho cieľa ketozy či chudnutia.