Ahojte, chcela by som vedieť vaše skúsenosti. Dlho pred otehotnením som sa stravovala keto diétou, táto strava mi vyhovovala, nemala som nedostatok energie, dokonca práve naopak, aj sa mi prvý krát v živote podarilo dodržiavať pitný režim , nechýbalo mi sladké. Aktuálne som v 36tt a už mám plus 16 kíl. K tomu som zistila dnes z výsledkov , že som anemická. Ak po pôrode hneď aj počas dojčenia prejdem naspäť na keto stravu, môže to nejako ovplyvniť laktaciu ? Čítala som, že mlieko obsahuje samo o sebe sacharidov dostatok. Užívala pred tým prodietix programy. Kto pozná , vie že je to na fázy. Prvá fáza sama zelenina a proteín , žiaden tuk. V druhej a tretej sa postupne pridáva aj mäso a minimum sacharidov. Samozrejmosťou je pitný režim. Prešli ste niektorá na keto počas dojčenia ? Už som naozaj zúfalá z toho priberania , naozaj nechcem ísť do pôrodnice ako 100 kilova a to sa snažím mat pohyb aj dodržiavať ako tak stravu, čo mi robí asi najväčší problém. Od otehotnenia jem sladké a bielu múku , čo u mňa predtým nehrozilo.
@xsimonas ja som čítala , že to nie je vhodné kvôli nedostatku energie , budeme vyčerpané a podobne ale ja som práve na keto mala viac energie porovnateľne než bez 😀 a ďalej som sa dočítala že mlieko samotné vlastne sacharidy má. Takže je to naozaj diskutabilné ale buďme úprimne , keto je zdravé , je to veľa zeleniny a vitamínov ktoré sú prospešné, aspoň ja som sa cítila super.
@lorrainet mne to tiež dalo veľa, pochopila som dosť aj o strave, svoje telo a mne to jediné pomohlo schudnúť a udržať si pokojnú mysel 😄 ja som ani nie tak veľa zeleniny jedla ako mäsa a iných živočišných produktov, ale budem úprimná, mne tá chuť na sladké ostala, takže som sa nechcela vzdávať aspoň ovocia a vyhovovalo mi to. Skúsim znova pomaly na tento režím nabehnúť počas šestonedelia, inak sa nemám ako dozvedieť, či je to ok a či nie 🙂 s mojim chlapom sa smejeme, že všeobecne ti žiadny výživový poradca či lekár nebude odporúčať keto, inak by prišli o pacientov 😂 my sledujeme doať Dr. Berga alebo Davida Brecku či Hubermana a dosť nám ich štúdie a pohľady na stravu zmenili život. Dr. Berg robí aj live streamy každý piatok, tak možno by bolo dobré sa aj jeho spýtať, aký ma na to pohľad. Sám však vravel, že počas tehotenstva je dobré nevyhýbať sa žiadnym potravinám a radšej byť na healthy keto. Keď máš chuť na zemiaky, tak si ich daj v určitej miere. Ja som sa tak riadila a našťastie som nejak veľa nepribrala. Možno by som aj menej, aj keď 15 kíl je tabuľkových, ale nemohla som cvičiť kvôli rizikovému tehu, takže to pripisujem tomu 😄
@lorrainet tiež mám podobný problém, akurát že mám +15 kíl a končím 39tt 😄 a tá neskutočná chuť jesť pečivo a pudingy... chcem znova naskočiť na healthy keto po pôrode, ale tiež sa bojím, že to ovplyvní produkciu mlieka. Možno taký balanc urobiť, že treba papať veľa ovocia a popritom byť na keto? 🤷♀️ Neznie to logicky, ale je to fakt to healthy keto, kedy prijímaš nejaký max podiel sacharidov za deň. Každá sme však iná, treba to len vyskúšať potom, keď porodíš. Tiež sa radšej nespolieham na druhých skúsenosti. Ja už som začala vysádzať cukor a múku, našťastie už to nemáme ďaleko do pôrodu, čiže tie chute a myšlienky na jedlo už nie sú také hrozné.