Kedy začať s diétou?

4. jan 2023

Vlani na jeseň som začala s dietou, zapisovala som si do KT. Zistila som , že okolo päťdesiatky sa mi chudne ťažšie ako v tridsiatke. Podarilo sa mi schudnúť s vyššej váhy 5,5 kg. Potom som mala nehodu, zrúbala som sa so schodov, s podozrením na otras mozgu som skončila v nemocnici, nakoniec to bol iba vyvrtnutý členok. Mám 6.týňdňov od úrazu, členok má stále bolí.
Kedy podľa vás začať znova s dietou?

koniarova
4. jan 2023

A a aký má diéta vplyv na boľavý členok?

emma2782
4. jan 2023

Dnes

autor
4. jan 2023

@koniarova no predsa,že nemôžem sportovať. Viac ako týžden som preležala s bolesťami, teda nič dietne som si nevedela pripraviť, varil manžel.

monillia
4. jan 2023

@autor začať s diétou nikdy so zmenou životného štýlu hneď, aj keď vari manzel vieš jesť zdravšie verzie jedla Nemusíš nahadzovat do KT .Ked tetaz lezis máš možnosť veľa čítať, naštudovať si o strave na nete

autor
4. jan 2023

@emma2782 dosť som vymeškala s práce, do konca marca budem denne nadčasovať aby som sa dobehla. Čo znamená že budem chodiť domov s posledným možným autobusom, kým prídem domov aj potraviny zavrú a potom si veci kontrolovať kým vládzem mať oči otvorené

viestta
4. jan 2023

Športovať môžeš aj s boľavý členkom. Je XY cvikon, ktoré môžeš robiť posediacky aj leziac na posteli. A dieta sa dá držať aj s boľavým clenkom, dokonca s nim ešte jednoduchšie, lebo do chladničky treba doskackat, čo je tiež fyzická aktivita.

autor
4. jan 2023

@monillia keď varí muž, tak sa u nás nikto nestravuje zdravo, samé údené, klobásy, bravčové, slanina, držky, polotovary, polievky zahustené tonou múky,

ckocka
4. jan 2023

Tak prečo sa náš pýtaš kedy začať s diétou, ak odpoveď vieš dopredu - až bude menej práce, až budeš moct cvičiť, až budeš nakupovať a variť sama.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. jan 2023

@ckocka možno mi vie niekto poradiť z vlastných skúseností do kedy ho bolel členok, alebo že je lepšie je dať sa na dietu v určitom ročnom období...

ckocka
4. jan 2023

No tak to som tá pravá osoba ktorá ti vie poradiť: najlepšie je začať s diétou vtedy keď to naozaj myslíš vážne.

fineta
4. jan 2023

Hneď.

simsalabim
4. jan 2023

Moj manzel sa po riadne vyvrtnutom clenku (mal ho aj v dlahe) daval dokopy vyse pol roka. Mozno aj kvoli veku (nad 50…). Ale stravovat sa mozes dietnejsie aj ked vari tvoj manzel… daj mu zoznam, co ti ma kupit a je to… A sport - napr plavanie?

lindusss2016
4. jan 2023

Tak krd uz vies varit sama, zacni dnes. Dieta a pohyb su dva aspekty chudnutia. Ak nrmozes cvicit, o to mrnej treba jest, jednoducha matematika. Vyhovarat sa na clenok.... No neviem, to mozes jedine sama sebe tak ospravedlnovat

autor
4. jan 2023

@simsalabim ďakujem, tiež mám podobný vek, takže sa môžem pripraviť na dlhšie hojenie.
Od nás je okr.mesto vzdialené 25 km , viac ako 10 rokov nemá plaváreň.cestovať cez 50 km 2 okresy autobusom to nie je teraz pre mňa

terry658
4. jan 2023

Tak začať sa dá aj hneď. Stačí manželovi spísať zoznam surovín nech nakúpi. Ja som zvládala s barlami variť a mať dvojročné dieťa na rukách. Chce to len mať premyslené minútové jedlá. Napr.kurací plátok, k tomu šalát a nejaké celozrnné pečivo. Obed za 10 minút. Tuniak v konzerve so šalátom a pečivom. Cestoviny s paradajkovou omáčkou a syrom. Je toho veľa čo sa dá spraviť bez dlhého státia pri hrncoch.
Viem, že prvé dni to dosť bolí aj v ľahu, ale ak sa k sporáku prisunie stolička tak sa také rýchle jedlo dá zvládnuť. Chce to len sebazaprenie a trpezlivosť. Držím prsty.

patus_2
4. jan 2023

Diétu nezačínaj nikdy. Nemá to zmysel. Radšej úprav jedálniček, zdravo sa stravuj, neskôr keď to noha dovolí tak sa aj pohybuje. Diéty sú iba dočasne, dlhodobo sa nedaju držať a aj efekt je iba dočasný.

zmrzlinka2021
4. jan 2023

Diéty sú nezmysel. Zdravá strava, kaloricky deficit a pohyb

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
4. jan 2023

A ty nevieš, kedy sa začína s diétou? No predsa vždy "od zajtra"! 😂

kiki234
4. jan 2023

Navrhujem skor zmenit zivotny styl. To nema nic spolocne s clenkom. Moj muz mal 115kg drzal diety a diety 2 roky a dostal sa na 70kg. Zrazu prestal dietovat sportovat a sup 90kg. Aj ked sa mu to nepacilo navrhla som mu zmeny stylu na kazdy den bez diety. Jednoducho zit nedietovat a nepribrat. Pomocou toho ze napriklad nepouziva vytach, chodi na prechadzky, neje po 20, ma menej peciva, neda si colu kazdy vecer ale len sem tam, neje vela naraz alebo pomenej... A take drobnosti.. Sa drzi uz 2 roky na vahe 80kg a ja som spokojna a aj on. Ale samozrejme muz by ta mal trosku podporit. Najdi si taku cestu aby si nehladovala, a aby si to tak nevnimala, jednoducho aby si si mohla dovolit aj to aj to a byt spokojna. Samozrejme klobaska sa obcas ale nie kazdy den.

monillia
4. jan 2023

@autor kto chce hľada spôsoby kto nie dôvody. Určite aj manželovi by prospela "lahsia "strava .Zdravšie variť nie je zas až také namáhavé