Kedy začať s cvičením po pôrode?

28. apr 2023

Aké svalové partie môžem začať posilňovať keď som mesiac po pôrode? Zošitá som zvnútra aj zvonka, cítim sa fit, ale nechcem si viac uškodiť ako pomôcť. Ide mi o cvičenie s vlastnou váhou, žiadna joga, pilates o podobne. Najhoršie je na tom brucho. V stoji to ešte ujde, ale keď sedím, tak pripomína skôr more pri prílive 😁 môžem už začať s jeho cvičením? A ako je na tom zadok a také drepy? Díky 😘

anjelicek26
28. apr 2023

Ono tri mesiace proste davaju zmysel - tvoja kostrc, panva je posnuta, to ty zvonka nevidis, to trva, kym sa posunie nazad na miesto, maternica sa musi stiahnut, odsunute organy dostat nazad na svoje miesto, to nie je len optika zvonka... upravit jedalnicek, chodza, to zatial staci. A aj ta kozka na bruchu potrebuje cas, nejde to zo dna na den. Co na toto ale fakt pomaha - spat v tom stahovacom pase... velmi...

jj298
28. apr 2023

Pockaj este a daj si vysetrit diastazu aby si si cvicenim viac neuskodila. Ak uz silou mocou nieco chces, zacni len pomaly poporodnymi cvikmi

nika23t
28. apr 2023

Ja som začala 3 mesiace po pôrode, najskôr ľahšie cviky, cvičila som vlastnou váhou, radila som sa s trenerkou, cvičila som aj cvičím doma, s nou som mala len pár stretnutí, aby mi ukázala, čo a ako. . Sťahovaci pas je nanič. Aj bez neho sa všetko stiahne ako ma, a ak sa nemá stiahnuť z nejakého dôvodu, pas Ti nepomôže. Ideálne, keď sa poradíš s nejakým odborníkom, kto sa vyzná. Ja som mala kludovy rezim počas tehu, takže svaly som mala slabé a mäkké ako maslo 🤦‍♀️ Tiež som chcela začať skôr, ale bola som dolamana a jednoducho som nevládala. Ja ako neodbornik píšem, že mesiac je príliš skoro. A neboj, bruško sa Ti pekne stiahne. Určite neostane také. Len to chce čas.

ruzovakrava
28. apr 2023

Mesiac po pôrode skôr chôdza, rýchla chôdza, prípadne ak nejaká joga tak úplne najľahšia forma, s dychovým cvičením a podobne. Až neskôr môžeš začať cvičiť s vlastnou váhou, predtým sa uisti že nemáš diastázu. Mne trvalo pol roka kým sa dalo brucho dokopy. Inak som bola aktívna takmer hneď, či to bola sekcia alebo prirodzený pôrod. Ale do posilňovania sa nehrň, momentálne si ním skôr uškodíš ako prospeješ aj keď sa cítiš fit.

zuzinka888
28. apr 2023

Cvicit treba hned, ale len panvove dno to doatalo tehotenstvom a porodom najviac zabrat. Ostatne by som zacala po 600nedeli az troch mesiacoch pomaly len par minut denne a postupne pridavat + prechadzky- konecne ma byt uz teplo.

milanemila
28. apr 2023

Ja planujem pockat kym skonci sestonedelie a potom zacat s cvikmi na core+dychove cvicenia urcene specialne po porode plus mam teda dlhe prechadzky s kocikom. Ja som po druhej sekcii, takze nejdem to nejako hrotit. Ja teraz necele 4 tyzdne po porode mam o3 kila menej ako ked som otehotnela, takze myslim ze to pojde fajn. K pre mna idealnej vahe mi ale treba takych 10-15 kileciek dat dole 🙈 Ja velebim kojenie v tomto smere, lebo prisaham, ze tie moje deti zo mna vysavaju kila doslova :D

autor
28. apr 2023

No moc ste ma nepotešili žienky, tak ešte s tým počkám, snáď nezleniviem potom úplne. Tak ďakujeem ❤️