ahojte žienky po porode by som chcela znova zacat cvicit kedy ste zacinali vy ?,? nechcem ublizit malemu alebo stratit mlieko sport je problem?,? a samozrejme sa chcem zdravo stravovat cize vela zeleniny ovocia a zdrave jedla 🙂
@kosimo ešte si ani neporodila a uz riešiš postavu? Uvidíš ake budeš mat babo či náročné alebo skor spavé, a ako sa budeš citiť, je to individuálne, cviky na panvove dno a brušne svaly sa mozu prakticky ihned cvičit. Nechapem čo to moze ,,ublizit malemu,, ale budiš. Kdesi som čitala, ze niekedy sa do mlieka vplyvom cvičenia dostava kyselina mliečna a niektorým bábätkám to vadí, inde zase tuto teoriu zavrhli...tak to uvidíš sama ako ti maly bude reagovať. Existuju aj cvičenia pre mamičky s bábätkami, stale platí, ze kolektív viac potiahne.
Ja mám skúsenosť, že po narodení detí a počas kojenia to išlo dolu samo. To bol pekný telocvik. A zišlo aj nižšie ako bolo predtým. Nič proti behaniu s kočíkom, vyskakovaniu v noci. Lietaniu od pračky k bábu, od šporáka k pieskovisku, behom do obchodu, plienky vešať. Jaj, vy moderné maminy takéto už nemusíte, potom je o aktivitu menej. 🙂
@kosimo kedze som mala 2x sekciu,tak som teda cvicit hned nemohla..ale..kila sli nejak dolu automaticky sami. Dojcili sme sa,pohybu pri babatku je vzdy dost.
Vacsinou,ak jz porod prirodzeny,zacinaju po sestonedeli. Nie prilis namahave,presne kvoli kyseline mliecnej,ktora daktorym babatkam prekaza.
Uvidis,ci budes mat vobec cas..
A hlavne dolezita je pravidelna kvalitna strava,len zelenina a ovocie nestaci (ak teda chces dojcit). Na jedlo i zakladne ludske potreby si treba najst cas a nie uchytkom. Tolko zas babo vydrzi.
ja som necvičila a kilá zbehli dolu po tom, ako som prestala dojčiť. a zhodila som ešte dve pod pôvodnú váhu. samozrejme zdravá strava.
to je uplne normalne ze uz teraz sa zamyslas nad svojou postavou.Mne gynekolog po sestonedeli povedal ze som v poriadku a ze mozem postupne zacat cvicit a spevnovat brusne svalstvo,lebo vsak to brusko byva najvacsi problem.Co sa tyka kojenia,tak zvacsa to nema vplyv-samozrejme nehovorim o nejakych cinkach a podobne,ale beh ci rychla chodza,brusaky a cvicenie bruska ti mliecko nestrati.Tiez dobre na chudnutie a zaroven super na dostatok mliecka je pit vela tekutin.Cize cistu vodu 2litre a jednak budes mat mliecko pre male a jednak to je super aj na chudnutie.Co sa tyka stravy tak podla mna vsetko s mierou,ak vsak to myslis vazne a dokazes byt dosledna a mas pevnu volu,tak ak vylucis sladkosti tak tiez to bude na tebe vidno 🙂a samozrejme treba mat na pamati,ze si 9mesiacov bola tehotna,takze tych 9mesiacov cca sa bude telo davat dokopy🙂
Aj ja som to zistovala, tak vraj po sestonedeli pomaly zacat 🙂
@kosimo