Kedy ste začali cvičiť po cisárskom reze?

emakiki
11. júl 2013

Ahojte, som 5 týždňov po cisárskom...cítim sa skvelo, len tie kila na vyše ma trápia, hlavne brucho, boky a stehná...chcela by som už začať cvičiť...nejaké brušáky plus vacufit... neviem, či už môžem...kedy ste začali vy? ďakujem...

andrea561
11. júl 2013

ahoj, ja som sa informovala u doktora, a ten mi povedal, ze az po 6 mesiacoch. ze skor by som riskovat nemala.

moon1979
11. júl 2013

@emakiki ani brušáky ani vacufit by som po sekcii takto skoro nerobila ... vacufit práve kvôli tomu, že cvičíš pod tlakom ... ja mám dve sekcie za sebou, ale čakala som na kontrolu po 600 nedelí a potom pomaličky začať cvičiť, ale nie brušáky

xlucia
11. júl 2013

@emakiki po cisarskom najskor tri mesiace pozvolna a brusaky ked bude mat babatko tak pol roka. ked sa ti maternica natahovala 9 mesiacov, a teraz ju mas este aj rezanu, mimo toho ze si stale v sestonedeli.... tak necakaj ze za 5 tyzdnov to bude v poriadku
mas sitych 7 vrstiev na sebe...
teraz sa venuj babu, kila budes riesit potom

emakiki
autor
11. júl 2013

@andrea561 tolko nevydržím... ☹ potrebujem pohyb...ani do vacufitu, by som nemohla? tam je vakuum a je to len rýchla chôdza...

andrea561
11. júl 2013

ako pisu baby nemala by si, urcite pockaj aspon tie 3 mesiace

matkamirko
11. júl 2013

@emakiki to je este naozaj skoro, najskor mozes tak po pol roku, ved mas za sebou vaznu operaciu. Aj to zavisi od toho, ci budes fit, ako sa ti bude hojit jazva. Ono sa ti moze zdat, ze vonku uz je to pekne, ale vies ty, ako su na tom rezy pod kozou, brusna stena? Radsej pockaj, ono tie kila z problemovych partii pojdu pomalicky dole, uvidis, starostlivost o dietatko, ponocovanie tomu pomozu, a co zostane, tak to budes riesit potom 🙂 Inak ja som takmer 3 roky po cisarskom, a pravdu ti poviem, mam este nieco na bokoch, ale nie je to strasne, a zhruba do pol roka od porodu som mala rozdiel vo vahe 3kg(pred otehu51-pred porodom 67-68kg). A taku istu vahu mam aj teraz 54. A necvicim vobec, ked neratam domacnost a behanie za dietatom 🙂

xlucia
11. júl 2013

@emakiki zober kocik a daj si doobeda aj poobede rezku prechadzku vzdy na dve hodiny. ako nevydrzis???? to ti je toto prednejsie ako zdravie?? pri takomto pristupe prides o mlieko... ved len tam trva min tri mesiace kym sa stabilizuje tvorba, este tvojmu zacnu koliky tak budes na nohach 24 hodin denne, tak budes padat od unavy a kila pojdu same
asi by sisi mala ujasnit priority

emakiki
autor
11. júl 2013

uf... ☹ dietu už držím, len potrebujem sa aj hybat...aj som si myslela, že to tak skoro nepôjde...ja som pribrala v tehotenstve vyse 25 kg...mam kopu oblecenia, ktoré nemôžem nosiť...a tak rada by som si dala napr. sukňu...už by som chcela byť ako predtym... znovu ja... ☹

emakiki
autor
11. júl 2013

@xlucia ja nekojím...☹ už z pôrodnice sme odchádzali s flasou... a mlieko nie a nie... ☹

petula8
11. júl 2013

minimálne po šiestich mesiacoch môžeš začať cvičiť, ale len ľahšie cviky 😉

evakva
11. júl 2013

@emakiki Ja som zacala po 4,5 mesiacoch pozvolna a postupne som pridavala

lucinocka
11. júl 2013

na diete ti mlieko podla mna ani nepride, zo zaciatku by si mala jest pravidelne ..myslim ze nikto od teba neocakava ze 5 tyzdnov po porode budes vyzerat ako v puberte.. klidek, na cvicenie je casu dost..po operacii by som urcite brusaky a podobne zalezistosti neriskovala..chces aby ti stehy popukali, dostala vnutorne krvacaie,umrela? co bude potom s babom? ako tu bolo povedane, daj si radsej rychle prechadzky vonku s kocikom, prospeje to obom

vianocnystromcek
11. júl 2013

ja som zacala po cca 5 m a pridavala som - cviky na brucho som na zaciatku vobec nerobila (skor bike, posilovanie ruk, chrbatu atd). dietu nedrzim - diety nefunguju 🙂 ale snazim sa jest viac menej raw a jest casto - a vaha ide dole lepsie nez ked som tehu nebola.

lucinocka
11. júl 2013

v 600nedeli neodporucaju cvicit ani po normalnom porode ne to po cisarskom...mas oddychovat a zotavovat sa z porodu..

strieza
11. júl 2013

Ahoj, ja som sa hýbala počas celého tehotenstva. Po cisárskom reze som pomaly začala korčulovať po 2 týždňoch a liezť po mesiaci. Chodila som aj veľa na dlhé prechádzky s kočíkom, to je tiež možnosť dobrého pohybu. Brušáky som, ale nerobila. Podobnú skúsenosť má aj moja kamarátka, ale podotýkam, že sme aktívne stále športovali. Myslím, že aj tým sme sa veľmi rýchlo zregenerovali a zotavili sa. Gynekológ mi, ale povedal, že cisársky rez je vlastne operácia brucha a odporúča sa začať športovať tak po 3 mesiacoch, takže píšem, len ako som začala ja, ale nehovorím, že to bolo správne. Jazvu mám, ale veľmi tenkú, že nie je ani vidieť. 😉

petlangerova
12. júl 2013

Začať cvičiť po cisárovi je vždy riziko, a tak by som počkala asi čo najdlhšie to pôjde, určite niekoľko mesiacov. A začať cvičiť skôr pomaly ruky a nohy a brucho až naposledy.
😉 😉 😉

m_ij_ka
8. aug 2013

mne môj gynekolog povedal, že také ľahké cviky sa môžu začať cvičiť až 6 mesiacov po sekcii 😉

brumka
8. aug 2013

mne doktor povolil lahsie cvicit po 3m a brusaky po 6m ale so setriacim rezimom.

legana
12. nov 2013

@emakiki ja som pol roka po cisarskom... cvicit som zacala kardio asi po vyse dvoch mesiacoch brucho som zacala po troch ale pomalicky zo zaciatku len 50 brusakov kazde dva dni a po styroch mesiacoch som zacala riesit bocne a spodne svalstvo brucha ....zaciatky boli bolestive tak fakt bacha ja som bola tiez skoro zotavena ale po brusakoch vedel riadne ten rez boliet odporucam pauzu minimalne den a kazdy dalsi trening pridavat 😉

emakiki
autor
12. nov 2013

@legana dakujem... 🙂

sensen12
4. sep 2016

kedy ste zacali soferovat po sekcii

xxxxxxxxy
2. mar 2017

@sensen12 Viem že otázka zaznela pred 3/4 rokom, ale po odpovede si tu ľudia chodia aj niekoľko rokov po položení otázky, a tak odpoviem: kedy som začala šoférovať? hneď na druhý deň. Nutnosť. ☹. Ale vraj sa 2 mesiace odporúča nešoférovať, nedvíhať nič ťažšie ako bábo...
Nič z toho sa mi nedarí plniť (som 12. deň po sekcii), ale chvalabohu nevnímam nejaké následky. Cítim sa dobre. (možno je to naozaj tým, ako písala "strieza" vyššie, že som pred tehotenstvom aktívne športovala a telo zvládne trošku viac.)
Nie som vzorom, len píšem čo a ako zvláda moje telo. Ale do brušákov alebo iného cieleného náročnejšieho cvičenia by som ani ja ešte nešla 🙂

beatrix85
3. mar 2017

Mňa tiež čaká plánovaná sekcia a myslím si, že je to individuálne u každej ženy. Niektorá nemám problém za pár týždňov, inej sa hojí rana aj pol roka... nedá sa paušalizovať a radiť. Hádam si každá žena sama rozumie a v kombinácii s poradou od lekára sa vie rozhodnúť sama. Mne robili TEP pred dvomi rokmi a šla som po dvoch mesiacoch do práce. Niektorí boli po rovnakom zákroku doma pol roka a aj potom mali problém. Preto vravím, je to individuálne a čo vyhovuje jednej, nemusí druhej.

timik15
10. júl 2019

Ahoj obnovujem tému. Som po 2.sekcii a cvičiť som začala po šestonedelí. Konzultovala som to s gynekológom a vysvetlil mi, že tam sa nemá čo stať, keďže rána sa zlepi za 24hod. Tak som do toho išla naplno a cítim sa skvele. Musím podotknúť ze po prvej sekcii cca 2,5roka dozadu, som sa setrila a veľa vecí odkladala a ešte dlho som bola ubolena, teraz som hneď nabehla do frmolu (doma už dve deti) a cítim sa podstatne lepšie. Ale každá by mala cítiť, čo zvládne. ☺️