Kedy si dať posledné jedlo?

11. jan 2023

Kedy je ideálny čas na večeru? Viacerí v mojom okolí jedia 17:00a potom už nič. Moja pracovná doba je do piatej, ak potrebujem zájsť niečo nakúpiť tak pred šiestou sa domov nedostanem, aj keď stihnem večeru do 18:00, okolo 22:00 som už hladná. Bežne končím domácimi prácami okolo polnoci. Je to hrozné.

viestta
11. jan 2023

veceru kludne ako tebe vyhovuje, ked budes vecer hladna daj si len bielkoviny. Jogurt, neochutene acidko, kefir, tvaroh, syr, par platkov sunky a k tomu zeleninu co ta zasyti.

tanickalab
11. jan 2023

Ide Ti o to čo ti vyhovuje, ja napríklad sa snažím tak, že o šiestej sa navečeriam a vybavené. Alebo sú dni, čo večer chodím behať tak to si dám o piatej večeru. Čo sa týka toho, že o desiatej si už hladná, tak sa snažím svoj režim prispôsobiť tomu a už byť o 10tej v posteli alebo mať umyté zuby aby ma nič nepokúšalo 😀

ckocka
11. jan 2023

Chodím spať o 23 -24 hod, večeriam tak o 20 hod a ak som hladná tak si kludne ešte neskor niečoho odhryznem.

autor
11. jan 2023

@tanickalab po večeri sa venujem deťom, učeniu domácim úlohám, potom pripravujem desiatu pre deti a niečo varené pre seba do práce, ďalej upratovanie,riady, niekedy aj domáce zvieratá a ešte mi treba 1-2 hod. na pracovné veci. Pred 23:00 sa mi nedá

autor
11. jan 2023

@ckocka aj na som si odhryzala , a odhryzala , až som sa dohryzala do xl veľkosti

tanickalab
11. jan 2023

Tak si to kľudne posuň. Ty môžeš večerať aj neskôr. Len sa riaď tým, že dve hodiny pred spaním aby si nejedla 🙂

marca12
11. jan 2023

Skor sa zameraj na to,co jes cez den. Mozno mas roztiahnuty zaludok a tak si pyta este aj po veceri. Netreba vyhryzat pomedzi jedla. Stacia syte,vyzivne jedla a casom ti to bude stacit. Ja napr.vecer nebyvam hladna. Malokedy veceriam.

angela85
11. jan 2023

Tak snaž sa jesť tak 4 hodiny pred spaním,je to len o zvyku,po pár dňoch budeš ľahšie odolávať jedlu.

majamat
11. jan 2023

odporuca sa 2 hod pred spanim nejest koli tomu, ze organizmus ma pocas spnaku spanok a spia aj traviace organy. preto nepracuju tak,a ko cez den.
ja chodim do postele o polnoci a veceram o 19-20hod. neikedy sa pritrafi aj neskor. toto nesuvisi s chudnutim,a le s rezimom, spanku a bdenia.

pri chudnuti neije dolezite kedy jes, ale co a kolko jes.
vydaj musi byt vyssi,a ko prijem, to je jedine pravidlo.

anjelicek26
11. jan 2023

Ja jem posledne jedlo dna o 22-23tej... spat idem tesne po polnoci...dodrzim vzdy tie dve hodiny po jedeni nespat... podla mna to staci... ranajky nejem, mam obed, veceru (o siestej s detmi) a potom lahky snack ako druha vecera (zelenina, syr, sunka, chlieb z maslom alebo tvaroh...

autor
11. jan 2023

@marca12 čo sa dá robiť keď mám roztiahnutý žalúdok?

ikissedagirl
11. jan 2023

Treba si sledovat súčet prijatých kalorií za celý den. A je uplne jedno o kolkej večerias. Kalorie nevedia, koľko je hodin....

slavomira236
11. jan 2023

Ja veceriam večer keď deti zaľahnúť zvyčajne 20:45 až 21 :00 a to mám večeru ako hlavné jedlo ráno nejem na obed niečo ľahké a späť o 24 chodím cca

angela85
11. jan 2023

Ma to ale aj ďalší benefit,že si proste určis čas že už po určitej hodine nebudeš jesť a je to ten,že proste si dáš poriadnu večeru,dajme tomu o 19:00 a dosť. Žiadne zobkanie blbosti, dojedanie po deťoch jogurty či nutelove chleby...

ckocka
11. jan 2023

Tak si nastav večeru vtedy kedy ti vyhovuje, na to predsa nie je zákon. Ak sa potom dojedáš všetkým možným tak pre teba nemá zmysel večerať tak skoro.

marca12
11. jan 2023

To je dlhodobejsi proces. Ja som to tak mala cez den som stale nieco vyhryzala. Potom som zacala poriadne jest napr. rano si dam jogurt s vlockami alebo lanoviu mukou k tomu rozne oriesky,ovocie a podobne. Na desiatu ovocie,obed mam poriadny a poobede uz vacsinou nejedavam,ale ak som hladna tak tvaroh,syt,sunku,cottage cheese alebo aj pomazanku s pecivom,ja sa chleba vzdat neviem,takze ak s chlebom si davam. Ked som doma tak jedavam na ranajky bud vajicka alebo syr,sunka,tvaroh a rozne pomazanky k tomu zelenina,pecivo. Ak mas syte jedlo,tak si vystacis do dalsieho jedla. Staci jest 4-5x denne a pomedzi to uz nic. Ak budes hladna,napi sa vody. Casom si zvyknes a nebudes pocitovat hlad. A ked mas vacsiu zataz a si hladna,tak sa kludne najedz. Ked robim okolo domu, v zahrade,tak mam vacsiu chut do jedla a to si neodopieram. No a dolezity je aj pohyb. Ak aj zjes viacej,musis mat aj vydaj v podobe pohybu,aby sa to neukladalo.

nikdenikto
11. jan 2023

Tiez sa snažím jesť tak do 18:00, nie kvôli chudnutiu ale nejako mi to tak vyhovuje. Inak si dávam ešte o 20:30-21:00 teplý bylinkový čaj a to vie tiež pekne naplniť žalúdok takze hlad už nepociťujem aj keď idem spať o 23:00

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alzbeta1301
11. jan 2023

Na to úprimne neexistuje presný harmonogram🙂 takze zbytočná otazka kazdy to má inak. Niekto chodi spat o 20 a je naposledy o 17 a vyhovuje mu to, kazdy človek to má inak.

Ja keď mám do 21-22 trening koľko krat jem okolo 23 takze je pre mna jest o 17 naposledy absurdne 🙂

alzbeta1301
11. jan 2023

@ikissedagirl presne tak 🙂)

hiro
11. jan 2023

Ja jedavam o cca osmej vecer a potom o dvanastej. Cez den mam len kavu a dnes som mal aj jedno jablko 🙂 = ked sa dobre najes vecer tak cez den nie si hladny. Hotovo.

kotvickaa
12. jan 2023
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

2-3 hodiny pred spanim najneskor. Takze ak sa najes o 20:00-21:00 pokojne moze byt, kalorie nemaju hodinky, no ide o to aby telo spracovalo to jedlo a nezatazila si ho este v spanku. Problem moze skor byt to ako dlho spis.

kotvickaa
12. jan 2023
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

@hiro toto co je za hlupost? Dat si obrovske jedlo vecer, je to najhorsie co mozme telu spravit. Telo sa potrebuje v noci venovat uplne niecomu inemu ako travit niekolko hodin obrovsku porciu jedla.

barborachors
12. jan 2023

Hlad je maskovaný smäd. Pijes dost pocas dna? Kludne si daj veceru o siestej alebo siedmej a neskor uz len zeleninu alebo ľahký salat. Ja to tak robim a mne to vyhovuje lebo mam rýchly metabolizmus a tiez koncim cca o polnoci.