Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať kedy môžem začať cvičiť po pôrode. Rodila som 18. februára 2018. Za každú reakciu ďakujem
Mne dr zakázal minimálne 6m po 3 sekcii.netreba sa ponáhľať však starostlivosť o bábätko je náročné a nič netreba súriť😉
@katulka1992 somarina čakať 6 mesiacov. Ak sa na to citis tak cvic. Zacni pomaly a uvidis co to robi... neboj telo ti da vediet co ano a co nie. Ja som po sekcii zacala po 2 mesiacoch a uplne vpohode - nic sa nedialo so mnou ani s mliekom pre maleho
Fuha,ja som bola tri tyzdne po porode rada ze ai stiham umyt zuby a nieco zjest a nieto cvicit. No drzim palce
nemám veľa nabraných kíl...len potrebujem spevniť brucho...pretože po tomto druhom pôrode ostalo také roztrasené
Ja som začala 2 mesiace po ale len kardio ... činky som začala asi 4m po ale len malé váhy ... a žiadne extrémne výkony som sa tiež nesnažila dať ...
Votriem sa sem so svojou otazkou- viackrát som počula, že ak budem cvičiť, prídem o mlieko. Je na tom niečo pravda?
@suzie28 ja chcem začať na začiatok na fitlopte...
Ja som s tým nemala vôbec problém mala má už skoro 8m a stále kojím
@thoughtfulweirdo ja som to tiez pocula a bala sa..preto som zacala cvicit az po 5.mesiaci maleho..ale na mlieko to nemalo vobec vplyv..kojil sa veselo dalej..takze ak je kvalitna strava a nejdes olympijsku pripravu,tak myslim,ze to vplyv nema..
@katulka1992 tak to v pohode . Len ja som sa snažila nezaťažovať spodnú chrbticu a nerobiť drepy ani nič na panvu zo začiatku .... si myslím že sama budeš cítiť čo môžeš a čo nie .... moja známa je trénerka a tá začala na sebe makať od 3m na plno a do 6m mala tehličky na bruchu ... ale to sa mi zdá extrém pre telo po pôrode
Ja mam po dvoch sekciach a začala som cvičit necele tri mesiace po sekcii. Samozrejme ze som nevedela robit hned vsetko hlavne cviky na brucho kedze tam ma limitovalo to rozrezane bruško, ale snažim sa. Naštastie moj tatino je trener takže ja si nosim na trening aj obe detúrence a je to super. Nie len po fyzickej stranke ale aj ta psychohygiena.
Ja som zacala cvicit asi 2 mesiace po porode. To som sa uz citila ze to zvladnem. Cvicim doteraz, maly ma uz rok a stale kojim, pricom do 6. mes. bol iba kojeny. Doktorka mi hovorila, ze ak sa necvici do svalovice, tak na mlieko to nema vplyv. Ak je svalovica, tak sa do mlieka uvolnuje kyselina mliecna, ktora kazi chut a babo ho moze odmietnut. Inac chodim do zenskeho fitka, cvicenie do kruhu.
Nejaké overené cviky na bruško máte?
Cvicit mozes ak sa citis ale pozor, prave brucho sa cvicit nema, lebo byvaju rozostupene priame brusne svaly, treba pockat vraj. 2-3 mesiace ak si dobre pamatam. Inak sa vraj moze stat ze sI ich v tej zlej polohe cvicenim zafixujes.
ja by som prebrala celé toto cvičenie aj s lekárom aj s nejakým trénerom, čo s tým má skúsenosti, sama by som do toho nešla bez toho aby som si bola istá, že môžem aj skôr 😉
Cviky na panvove dno mozes hned. Inymi by som po porode ani nezacinala.
však to je nedávno...daj si pokoj s cvičením aspoň 2-3 mesiace.
Ja som čítala že maminky by mali začať riešiť nadobudnuté kilečká až 6 mesiacov po pôrode...😉