Keď sa najem kalorickejšieho jedla, tak mám výčitky

9. nov 2024

Som na KT, dodrziavam, vazim, cvicim denne
Ked si doprajem nejake kalorickejsie jedlo ( cestoviny, spagety, gulas, dukatove buchticky, lievance s dzemom, kolac, pecene buchty- stale vsak v deficite!) mam vycitky, jedlo si vychutnam to ano ale potom ma to skrie, ze som si to dat nemusela a mohla som mat menej kalorii a ze kolko som cvicila chudla a teraz som to zajedla takou kalorickou bombou
Mam PPP?

lucka_ke
9. nov 2024

keď to neješ denne tak si to uži a nerieš, držím palce!

oceanahory
9. nov 2024

Principom KT je, aby si sa dlhodobo naucila fungovat tak, aby si vedela, co je rozumne mnozstvo, ktore denne prijmes. Ak mas chut napr. na cestoviny, kludne si ich daj, nemaj vycitky! Poznam ludi, co v deficite chudnu aj s nezdravymi blbostami...Ja som schudla pomocou KT 12 kg, aktualne som na vahe 60 kg a rada by som este nejake 2-3 kg ale uz sa radsej sustredujem na cvicenie a posilnovanie tela, uz to nehrotim. No a dnes som si povedala, ze seriem na tabulky a od rana zeriem a vecer si objednam Mekac 😅...no jednoducho clovek potrebuje obcas aj pauzu, troska zhresit a nasledne normalne pokracuje v zdravej a vyvazenej strave. Je to vsetko sucastou zdraveho zivota...aspon podla mna 🙂.
PPP podla mna nemas, ale ak sa budes takto trapit, aj ked si v deficite, tak ju casom budes mat!
Drzim palce!

simsalabim
9. nov 2024

No to je chore sa takto trapit a nic dobre to nenaznacuje. Na cestovinach nevidim vobec nic zle a dat si sem tam lievance tiez nie je hriech. Velmi tazko som s KT schudla 17kg (vek a tak), ale jedla som vsetko a stale jem. Len si kontrolujem velkost porcie.

lucia13022023
9. nov 2024

Kalorické tabuľky sú fajn, len ta nesmú začať ovládať. A teba začali. Aj mňa kedysi. Prestala som sa na jedlo pozerať ako na jedlo, ale ako na kalórie. A to nie je zdravé. Jedlo je oveľa viac, než len kalórie.
Skus jedlo nerozdelovat na dobre a zle. Dokonca aj hamburger môže byť zdravé jedlo. Aj cestoviny, aj palacinky, hocičo.
Ja by som prestala s kalorickymi tabuľkami. To pomohlo mne.

autor
9. nov 2024

@simsalabim ano ale normalne cestoviny som mohla vymenit za napr sosovicove ci celozrne ci pre diabetikov

autor
9. nov 2024

@lucia13022023 len potrebujem vela schudnut

autor
9. nov 2024

Skor to mam pocas menstruacie
Taketo nezdrave vykyvy

autor
9. nov 2024

Dnes teda total cheat day 3 den menstruacie
Ale odkedy som zacala behat na stac bicykli 30km denne tak je pravda ze som unavenejsia a hladnejsia 🤦🏻‍♀️ a teda trapi ma to, ze som sa snazila a potom vyjem 3 pecene buchty s proteinelou a dve lyzivky lotusovej natierky lebo mi na nu padol zrak v spajzi
Teraz sa hnevam sama na seba no.. ale vraj je niekedy potrebny aj takyto cheat day nech sa metabolizmuj potrapi tak neviem
A zajtra nas caka mavsteva

autor
9. nov 2024

@oceanahory ja som schudla 10.6kg ( ak vaha neklame 😂 lebo som teraz citala prispevok o tom, ze ludia hovoria nejake pani ze isto schudla 20kg a vaha jej ukazuje rovnake kg ako pred chudnutim 😂 )

simsalabim
9. nov 2024

Ja jem normalne biele cestoviny. To, ze mas zrave zachvaty podla mna svedci o tom, ze to prehanas. Aj s restrikciou jedla aj s pohybom. Dodrzujes odporucany pocet kcal a snazis sa mat kolecka zelene? Nehovorim, ze sa by som toho nezjedla viac, ale zachvaty obzerstva som nikdy nemala a ani vycitky. Prave som zjedla makovnik…

oceanahory
9. nov 2024

Ved to je krasny vysledok, nechci schudnut vsetku nadbytocnu vahu zbytocne rychlo, ved mas cas...nikto ta nikam nezenie 🙂. Ja cheat day potrebujem tiez a bezproblemov si ho vychutnavam. Ak si dam jeden den cheat day a vacsinu dni v mesiaci jem vyvazene, zdravo a hlavne v deficite, tak neexistuje, aby sa vaha nepohla smerom dole. Vacsinu casu si v deficite a to je hlavne.
Len to nevzdavaj kvoli tomu, ze obcas zhresis...vacsinou to tak ludia vnimaju, ze napr. mesiac pekne vsetko dodrziavaju a potom pride nejaky zlom, zly den a pod. povedia si, ze dnes budem teda zrat a po danom dni su zo seba taki sklamani, ze to hned vzdaju a pokracuju v zrani dalej a stracaju motivaciu... Nejako zabudnu na cely uspeny mesiac, kvoli jednemu dnu, ked si dopriali toho viacej 🤷.
Schudla si 10 kg? Schudla! Takze vies ako na to a pracujes na svojej premene. Nebud na seba taka striktna, dnes si teda jedla viacej, no a co? Zajtra je dalsi den a pokracujes v deficite dalej 💪.

autor
9. nov 2024

@simsalabim
@simsalabim ved dam si cestoviny aj ja
Ano, vlakninu mam slabsiu to je pravda , bielkoviny niekedy okolo 60-70 niekedy aj 90 kedy aky den, tuky a sacharidy mam v zelenom

autor
9. nov 2024

@oceanahory dakujem za povzbudive slova 🙂

autor
9. nov 2024

@simsalabim ja sa drzim v pohode ale povas menstruacie je to katastrofa

laurita285
9. nov 2024

Zatiaľ nemáš ale to neznamená že k nemu nesmeruješ :D Dobrú chuťku 🙂

danielad9
9. nov 2024

Mňa takto kaloricke tabuľky ovládli a spadla som do PPP. Nerob to. Ak sú v kalorickom deficite aj s nezdravými jedlami, tak naozaj nie je problém si ich nedať. Naozaj na jedlo nepozeraj ako na kalorie. Pad do PPP je ľahký ale vyhrabať sa z toho je cesta peklom

autor
9. nov 2024

@danielad9 dakujem
Jedlo fakt milujem ale schudnut chcem viac

gemerka17
9. nov 2024

@autorka nechci všetko hneď a teraz. Chudni pomaly a postupne. Máš veľmi zle nastavene myslenie a môže to smerovať k PPP. A presne ako máš komentár vyššie, vyhrabať sa z toho bude ťažšie ako chudnutie. Ide o to, keď dosiahneš požadovanú vahu, aby si si to udrzala. Aj keby si nejaký deň nebola v deficite, tak nič sa nestane, proste jeden deň nechudnes. Robíš to dlhodobo pre seba, čiže kľud. Nie je nič zlé si dat občas aj nezdravé jedlo, či fastfood.

autor
9. nov 2024

@gemerka17 myslenie je pri chudnuti najdolezitejsie
Ja chcem schudnut takze bohuzial musim tomu podriadit cast zo zivota inak to nejde
Ked som sa mohla v urcitu moju zivotnu etapu prejedat tak teraz chudnutiu musim nieco obetovat
Neplanujem si pchat prsty do ust a grcat to nie, dnes som sa proste v jedle upustila hoci svojich 30km som si usliapala poctivo

danielad9
9. nov 2024

Ale ty musíš mat triezve myšlienky pri chudnuti a aj keď schudneš na požadovanú vahu tak znova musíš zmeniť myslenie. Ty triezve myslenie žiaľ nemáš. Ženy ti fakt nepíšu v zlom ale toto už smeruje k ppp.

barborachors
9. nov 2024

tak nejedz kalorické a nebudes mat výčitky. Naco sa napchas ked potom mas zle svedomie. Veď to sa bije. Potom si ani to jedlo neuzijes, ked mas po nom takéto stavy. Tak bud sa najem a je mi dobre a viem si jedlo vychutnať bez výčitiek alebo si odopriem a výčitky tym pádom nemam. A ano, smeruje to k ppp, takže sama zvaz, ci sa potrebujes napchat. Mimochodom vsetko z vymenovaneho jedla mi nepride ani chutné ani zaujímavé ale za to kalorické áno. Radsej si daj kurací rezen so zeleninovým šalátom - je to milión krát zdravsie a nepribera sa z toho tak, ako z mucnych jedal, ktoré ti v bruchu robia kameň. Ja by som teda výčitky mala, lebo jes nezdravé veci za mna, kalorické a tučné.

danielad9
9. nov 2024

@barborachors nič v zlom ale rezeň a zemiakovy šalat je to isté ako autorka popisuje. A áno priberá sa z toho rovnako ako z toho čo ona vymenovala. Ona už ani nepozerá na jedlo ako na jedlo ale ako na kalorie. Presne ako ja.

autor
9. nov 2024

@barborachors nezijem len ja sama, varim pre celu rodinu alebo oni pre mna, su to jedla ktore mam rada
Aj trener vravel, ze odopieranie tychto jedal sposobi len to, ze ked schudnem budem sa napchavat len nimi lebo som si ich upierala a to nieje cesta
Nie ani toto co si napisala nie je zdrave jedlo

autor
9. nov 2024

Nasla spm k tomu zahranicnu stranku kde sa da vypocit kolko cca som spalila kalorii na prepocet vahy, nastavenia stroja a casu a vyslo mi cca 800kcal za 30km na bicykli moze to byt realne?