Kde začať, keď musím o rok podstúpiť skúšku zdatnosti?

26. feb 2024

Budúci rok sa hlásim niekde kde bude skúška fyzickej zdatnosti, niečo ako na PZ. Ide o to, že aktuálne mám kilá do plusu a kondičku hroznú. Kde by ste začali? Rovno s prípravou tz. rovno trénovať kliky, brušáky, zhyby, alebo skôr sa najprv zamerať na pohyb ako beh, skákanie cez švihadlo, bicykel aby som najprv zhodila pár kíl a získala kondičku?

qwer2019
26. feb 2024

Všetko pomalí. Môžeš začať kľudne, strečing, dlhšia chôdza, postupne pridávať po pár x na viac už spomínané cviky, ešte dlhšie prechádzky (rýchla chodza), beh....hlavne na to nechoď zhurta. A samozrejme aj strava bude robiť svoje

pribinak
26. feb 2024

Asi by som si najala nejakého kondičného trénera

sissy27
26. feb 2024

Na tvojom mieste toto riesim s profi kondicnym trenerom a niekym, kto ti nastavi jedalnicek. Ak teraz zacnes s nejakymi klikmi a brusakmi, do toho nezmyselna dieta, tak to ti nijako nepomoze. Buchty sa pecu v kuchyni - aj tie na bruchu. Takze v prvom rade spravne nastavit jedalnicek, aby si nehladovala ale mala potrebny prisun vsetkych zivin a vladala trenovat. Trener ti zase zostavi treningovy plan podla tvojich potrieb a dohliadne na to, aby si cviky robila spravne. J comu ti bude 1000 zlych brusakov kazdy den, ked na testoch budu od teba chciet napr odplavat km pod 30min ?

cvargajedna
27. feb 2024

Najec sa poriadne 😁

ibatanecnica
27. feb 2024

@cvargajedna 😂, začiatok sa mi páči a ptoom?

ibatanecnica
27. feb 2024

určite začať s profi kondičným trénerom. Bude tam zahrnuté všetko. Myslím, že ak nemáš skúsenosti, je to najlepšia voľba.

krasolienka1
27. feb 2024

Môj brat sa pripravoval s trenerom

marcela8866
28. feb 2024

Pracujem v PZ. Jednoznačne beh a plávanie, to bol aj môj tréning pred prijatím do PZ. Stačil mi mesiac intenzívne makať.