Kalórie pri chudnutí

27. máj 2024

Baby ahojte idem si k Vám pre pomôcť. Už 2 mesiace som sa držala KT. Vypočítali mi 1200 kcal. To som dodržiavala. Z váhy 66 som išla na 64 a tam to skončilo. V práci som sa rozprávala s jednou ktorá mi vypočítala 1500 kcal a príjmy bielkovín atd.. nieje to veľa? Myslite že je reálne schudnúť v takom prijme? A ďalšia otázka musím mat vždy zaplnené aj bielkoviny vlákninu a tak ďalej alebo je hlavne sa udržiavať v tých 1500? Čo take papať? Nevadí keď mam prvú polku dňa slabšiu a večer si skôr doplním tie kalórie? Prosim poučte ma, ďakujem moc ☘️

monillia
27. máj 2024

1200kcal je príjem vhodný pre 10r dieťa, nič nepíšeš o tom či športuješ akú máš výšku a vek . V tabuľka by si mala dodržať celkový príjem a bielkoviny najbližšie k 100% .Je v podstate jedno ako si jedlo počas dňa rozlozis, ale 3h pred spánkom by si už nemala jesť

thirstymonk
27. máj 2024

1200 pri 66kg je úplná blbosť. To je môj bazálny metabolizmus :D Ale si žena a máš o polovicu menej ako ja, ale jednako je 1200 veľmi málo. Použi nejakú online kalkulačku, podľa mňa okolo 1800 by si určite mala mať, možno aj viac.

Robíš ešte aj niečo iné - nejaký šport, alebo čisto si len upravila stravu? Schudnúť prvých pár percent tuku, to ide v podstate aj samé. Grády to začína mať až potom.

Btw, ono to funguje tak, že ten svoj základný príjem musíš prepočítavať podľa aktuálnej hmotnosti. Keď som mal 120kg, mal som základ 3400 kcal, keď som schudol na 110kg mal som už "len" 3100kcal, keď som schudol na 100, mal som 2750 kcal atď. Nieže raz si vypočítam základný príjem a ten budem dodržiavať do smrti a budem chudnúť, to tak nejde. Každý týždeň, alebo každé dva si to prepočítaj podľa aktuálnej hmotnosti a výšky a množstva tuku (v percentách).

Čo sa týka makier, ja by som šiel 2g bielkovín na kg telesnej hmotnosti aj keď necvičíš... Zdravé tuky tak okolo 1g/kg tel.hmotnosti. Zbytok sachare.

zuzuliennka1
27. máj 2024

v prvom rade by ti tie tabulky mal niekto spravne nastavit.
mas moznost zvazit sa niekde na takej tej vahe, co okrem hmotnosti vie zobrazit aj vodu v tele, a cca bazalny metabolizmus?
vies vobec hodnotu svojho bazalneho metabolizmu?

danieli
27. máj 2024

Momentalne si si zabrzdila metabolizmus, proste je to prilis malo kalorii, pre porovnanie, to je moj denny prijem ked prehadzujem vahu na letnu z 52 na 50 kg…a ano je dolezite aj zlozenie, teda zaplnit bielkoviny a vlakninu