Výživový poradca mi vypočítal na chudnutie 1300 kca, mne podľa kalorickych tabuliek pri sedavom sposobe vychádza 1800,tak čoho sa mam držať? Mam 120 kíl, 38 rokov
@alofinka 1300 kcal je neskutocne malicko na tvoju vahu. Ano schudnes neskutocne rychlo ale co z toho, ked cez den budes unavena, nenajedena. Jojo efekt ako vysity lebo z dlhodobeho hladiska nedas.
Ja mam 154 a zacinala som na 63 kg. Mala som prijem 1400, po schudnuti na 48 kg mam 1200 kcal. Cize uz len tam je nepomer.
Vydrz cca mesiac na 1800 kcal a uvidis ci budes chudnut. Moje telo kym zacalo spolupracovat, tak to trvalo asi 5 tyzdnov. A zrazu bum 4 kg a v priebehu dalsich mesiacov slo dole cca 10 kg.
och, aky je to vyzivovy poradca? nejaky amater. to je strasne malo.
ja mam 81kg a KT mi vypocitavaju asi 1670kcal.
snazim sa to dodrziavat, no ked som boal v praci, tak som to prekrocila a mala som 3 dni, ked som to nedodrzala uplne. aj tak mi pomaly ide vaha dole. teda teraz mam pod 81kg, mala som asi okolo 82kg.
1300 kcal staci tak dietatu 🙈 tebe to moze akurat tak ublizit… ach, tyto “vyzivovy poradci”.
@alofinka nebude to ten istý co aj mne? Mne KT vyrátalo pri mojej výške a váhe niečo cez 1900 a tu 1400..sa bojím začať aj,ze co to urobí s mojim telom a hlavne neskôr 😒😒
Reálnejšie je číslo 1800 a daj nejaký ľahký pohyb (chôdza). Radšej pomaly a isto.
Čo blázniš? Určite nie 1300. To čo je za amatéra. Za mňa je málo pri tvojej váhe aj tých 1800.
Ja som si dávala spraviť jedálniček Mišovi Páleníkovi do Planeat. Začínala som na rovnakej váhe a vypočítali mi 1450 kcal denne. A teda hladná nie som, mám štyri jedlá denne, cca po 360 kcal. Čo sa týka pohybovej aktivity, každý deň rýchla chôdza alebo bicykel. Som na RD, takže doma viac chodím ako sedím. Za mesiac 5-7 kg dolu.
@tatiana288 Palenik ti nastavil 1450 kalorii pri 120 kilach? Nemyslis vazne toto.
Áno, 1450 kcal/6070.86 kJ, vtedy ešte spoločnosť E66. Personalizovaný nutričný plán na tri mesiace. Ešte na upresnenie, v tom čase som pracovala a mala sedavé zamestnanie. Osobne som so stravou problém nemala, nezdalo sa mi málo, nebola som hladná ani slabá.
Ešte doplním, chodila som cvičiť aj do fitka a mala osobného trenéra. Ten taktiež odporúčal denný kalorický príjem max. 1500 kcal.
@tatiana288 A kolko si vazila? Nejde o tie kalorie a ze si nebola hladna, ale z dlhodobeho hladiska je to neudrzatelne. Ludia po bariatrickych operaciach schudnu aj 70 kg za rok. Nuz, ked im seknu zaludok na 120ml a zjedia namiesto 4000-5000 kalorii len 700 tak logicky chudnu enormne rychlo. Ale skus si tipnut kolko bariatrikov si vahu udrzi po 5-10 rokoch. Bariatria je extrem, ale toto je nieco podobne, neda sa 120 kg zene takto prudko seknut kalorie. Hoci ubytok 7 kg mesacne je motivacny, no neudrzatelny. Bohuzial.
@natalienka12 Tiez som si dala vypracovat receptar u Palenika. Mala som vtedy 80,5 kg a poslali mi receptar na 1400kcal. Kontaktovala som och ci sa nepomylili, ze je to strasne malo, pod bazal a oni, ze nie, ze tak je to spravne. Vtedy som pochopila preco ludia po Extremnych premenach su za kratky cas tam, kde boli...cest vynimkam. Ja som ten ich plan ani nezacala dodrziavat a isla som podla KT na necelych 1800kcal.
zas ked clovek bude chudnut moc rychlo pri takych kaloriach tak sa mu neprisposobi koza z tolkych kilov za mna a bude viac ovisat, tiez je to za mna malo, rozumenjsie by fakt bolo nejakych 1700-1800 kcal a odsledovat si to, ubrat cukru, procesovane jedla, vela zeleniny jest, nejake maso a tak, rozumne to robit a nie taky extrem hned a radsej si jedlo varit
@dada13288 bola som takmer v identickej situacii
153 cm, 62,4 kg, a chudla som pri prijme cca 1350 kcal denne, Teraz mam 57,3 a este chcem par kil dole.
1300 kcal na 120 kg je uplne nerealne. Vsak to nema ani bazal. Ja som mala pocit prazdneho zaludka aj hlad aj pri tych 1300 kaloriach a kdeze je moja vaha oproti autorkinej!
@natalienka12 Nesnažím sa tu presadiť svoju pravdu, píšem len svoju skúsenosť 🙂 V tejto téme mám určite ešte nejaké medzery, preto som si dala jedálniček urobiť profesionálovi, ktorý ma ďaleko viac skúseností a znalostí než ja. Na druhú stranu, denný príjem 4000-5000 kcal si ani neviem predstaviť, síce som vážila 120 kilo, ale toľko kalórií by som do seba nedostala. To sa potom nedivím, že keď ľuďom, ktorí dokážu spucovať 5000 kcal, upravia príjem na 2000, tak chudnú. Ja som pri takom príjme nechudla. Osobne, nemám pocit, že som počas chudnutia nejako strádala, čo sa týka živín a podobne. Z dlhodobejšieho hľadiska, za rok som schudla 30 kg, čo sa mi zasa nezdá ako nejaký super rýchly horibilný úbytok, viem, že v Extrémnych premenách za rok chudli aj vyše 50 kíl, váhu sa mi darilo udržať vyše dvoch rokov. Mala som zaužívané jesť jedlá, ktoré som z jedálnička poznala. Samozrejme, občas som aj zhrešila. Potom som otehotnela a žrala piate cez deviate a svojou chybou sa vyžrala skoro na pôvodnú váhu. Nie preto, že som mala pocit, že mi strava nestačí, alebo preto, že mi skutočne nestačila, ale preto, lebo som si idiotsky povedala, že som predsa tehotná a teraz si môžem dopriať. 🙈 Teraz by som sa za ten názor kopla do zadku. Ak sa autorke jej denný príjem nepozdáva, nestačí jej, má pocit, že negatívne ovplyvňuje jej zdravie alebo cieľ, môže sa rozhodnúť podľa skúseností iných. Mne osobne to takto vyhovovalo, chudla som, bola zdravá, klesla mi hodnota cholesterolu a cítila som sa fajn. Ale ešte raz, to je len môj osobný dojem.
ako popravde ja som mal vzdy problem to skor udrzat ako schudnut, chudnutie mi nikdy neprislo tazke, lenze, ked som si nastavil nerealne veci az prilis velku dietu, tak za rok som to prestal drzat a vratil sa tam kde som bol mozno este horsie, takze momentalne sa skor snazim nastavit si trvalo udrzatelny jedalnicek na drzanie si vahy aj ked este nejake 4 kg by som mohol zhodit a neuskodilo by mi to 😅
@tatiana288 Prepac, ale ak si vazila 120 kil tak si sa na tuto vahu nevypapala z mierneho kalorickeho nadbytku. Denne si prijimala urcite aj viac ako 5000 kal len si myslis, ze nie 😂 vies kolko kalorii ma menucko v Mc Donalde? Big mac hranolky a 0,5 litra koly 1200 kalorii. A to ako obezna zjedla isto iste viac a mozno este zmrzlinu k tomu. Vies kolko kalorii ma bezny obed? Polievka maso ryza? Minimalne 800 az 1000. Horalka 250. Keby si to skutocne vsetko vtedy vazila a nahodila do tabuliek bola by si zhrozena.
@negymama ja nemam pri 1200 kcal fungovat cely den, vela vymyslam s jedlom. Robim si burger, pizzu, hociake cestoviny, proste na co mam chut. Nemam pocit hladu a zase ja ani necvicim. Ako ano teraz cez leto mam aj 12 000 krokov ale ked nejdem von len 6000 co je velmi malo. Takto zijem uz pol roka a mozno na dovolenke som sa opustila troska ale zase som nabehla na moje stravovanie.
@negymama ano od cca 53 kg som uz mala taky prijem do mojich 48 kg. Zase ja som stale jedla malicko. Prijem tipujem 1100 -1300 kcal. Kym som neotehotnela mala som 43 kg. A 2 tehotenstva, pocas nich zle pecenovky, vysoky cholesterol, neviem co sa v mojom tele stalo. V tom case som ani nejedla, lebo som grcala do 20 tt a potom palenie zahy a tlacenie na organy. Ked som zjedla jeden rohlik som bola rada. Po porode som zase mala navaly jedla cize rychlo som pribrala. Prijem 1700 kcal ked bolo velmi zle aj 2000 kcal. Pre mna KT bolo vykupenim, potrebovala som kontrolu nad jedlom. Tuk udrzujem do 30 g dokonca, zlepsil sa mi cholesterol, pecen sa vratila do normalu dokonca uz nie je ztukovatela.
@dada13288 no ja mam asi trochu iny typ postavy, raz roky davno som mala pri nedobrovolnom hladovani zo stresu 43 kg, ale to uz mi padali vlasy a vyzerala som ako chora vychrtlina. Ja mam siroke plecia, vacsi trup a pomerne kratke nohy, nie som utly typ s uzkymi bokmi a jemnou kostrou.
pre mna je idealna vaha tak 50-53 kg v tomto veku /53 rokov/, za slobodna pred otehotnenim som mala 47-48 kg, ale po 4 detoch a plus vek a menopauza je takato vaha u mna uz nerealna.
Plus individualne je aj nase spalovanie a metabolizmus , Ja netusim kolko som prijmala kalorii, ale v mladosti som jedla zaradom...vela a vela, nikdy som sa neobmedzovala, brala som si duplu, halusky s maslom, ci slaninou, pizza, gulase, sladkosti - spalila som vsekto. Kazde tehotenstvo som bez problemov schudla na moju klasicku vahu 50-52 kg.
No ale s prechodom to zacalo, metabolizmus je pomaly, kila pribudaju, a kazde schudnutie je pre mna vykon. Skusim mozno ubrat na tych 1200--1250 kcal, mometnalne som schudla 5 kg za 5 mesiacov, co nie je vela.
Zase vela ludi tvrdi ze po 50tke sa uz neda schudnut ani gram...takze mozno to je OK vysledok a viac sa neda.
ked mas 120kil, zacni tym, ze si nastudujes obsah stravy a zivin, pridam denne pohyb, idealne chodzu hodinu a vydrzis - toto je najvacsi problem - aspon pol roka...ty sa absolutne nepotrebujes viazat na cislo kalorii, lebo to nie je zachrana...zachrana spociva v tvojej vedomosti a vytrvalosti
mam rovnako 38r, za polroka som schudla z 84kg na 72kil vlastnymi vedomostami+internet a hlavne dodrziavanim stravy+pohybu
@tozzifan ak budes chudnut 40kg aj tak sa ti koza nebude prisposobovat.
autorka, vyskusaj a uvidis, ja som nechudla ani s 1200, ani 1400... a kaloricke mi naratali cca 1600 a s tym uz vobec nie :DDD
Skor si napis co bezne teraz jes, lebo ako som sa dozvedela, kombinacie jedla hraju rolu :D doslala som od diabetologicky prednasku o jedle, ako keby som na fastfoode zila, ale teda vybalila na mna take veci, ze som si tukala po cele.. ano clovek na varenej vodovej zelenine urcite schudne :DDD ale to radsej zomriem na obezitu
@simca06022011 to uz je velka vaha, ale da sa tomu trochu pomoct, ked xlovek chudne pomalsie nie vzdy sa musi vytvorit, koza je elasticka, ale to zavisi, aj kolko je tak clovek pribraty, vek a atd, je tam vela faktorov, urcite sa bude lepsie prisposobovat, ked clovek pojde 1kg napriklad za tyzden jak ked pojde omnoho viac a je rozdiel zase cvicit a mat k tomu dostatok bielkovin, poznam pripady co chudli dost a ziadna sa im nevytvorila, je to individualne
1300kcal pri takej váhe je žalostne málo, schudnúť by si schudla samozrejme, ale určite by si bola nonstop hladná a bez energie, to sa nedá dlhodobejšie vydržať. Určite to tabuľky lepšie spočítali.