Kalorický nedostatok

23. okt 2024

Ahojte ženy, odkedy som matkou mám obrovský výdaj energie ( čo asi každá z nás) a to čo mi vtedy stačilo na celý deň mám teraz doobeda.
Výživovo sa snažím mať všetko primerane, ale energicky keď som si to tak rátala tak zjem okolo 3000 kcal čo je veľmi málo podĺa tabuliek mám zjesť až od 5000 a viac...čo také jesť, aby som priberala? Čo máte po ruke že to energický zasýti na dlhšiu dobu? Alebo nejaké vaše tipy?

nikoleta999
23. okt 2024

Zrejme máš zjesť 5000KJ nie kcal ... ale skús opísať Tvoj jedálniček za jeden celý deň, kedze netušíme, ako sa stravuješ a koľko toho teda zješ, ked píses, že málo ... Co si dnes za celý den zjedla ?

thunderdome
23. okt 2024

Stačí chodiť od fastfoodu a prijmeš aj 10.000 kcal. Ja keď som mal stabilne príjem, jedol som stále na stanici a tak. Pagáče do vlaku atď. Furt len niečo cestou. Proste ten uponáhlaný štýl severoameričana je zaručené pribratie.

xrcdny16
23. okt 2024

5000kcal? Nie skor kj? To snad nezje nikto😃

danielad9
23. okt 2024

@xrcdny16 ale zje, a niekedy ani človek nemusí vedieť ako 😅

xrcdny16
23. okt 2024

@danielad9 to je pravda, ale neviem ci by niekto tolko zjest mal ako pise pani😀

autor
23. okt 2024

Nie myslím Kcal 😅 a áno, aj som si myslela, že Fast food len nie je to najzdravšia varianta..a naozaj neviem kde dlhodobo nabrať toľké kalórie.. totižto som dlhodobo pod svoju normálnu váhu mám miernu podvýživu.
Napr...Raňajky, pečivo nejaký koláč väčšinou dnes jogurt, desiata -jablko, doboška, obed -hovädzie na koprovej omáčke, boršč, znova pečivo kým som v práci keď prídem domov- omeleta s 2 chlebmi, paradajka, uhorka, teraz som mala mashmallow, a na večeru vianocku s kakaom a džemom
Mam pocit, ze stále len žujem a aj tak nepriberiem..keby som šla aspoň na pôvodnú váhu čo je 6 kg

ssimusska
23. okt 2024

5000 kcal? A ty si nejaký 120 kg kulturista? Nemyslíš skorej Kj?

danielad9
23. okt 2024

@xrcdny16 ak to je kulturista tak pravdepodobne mal ale u normálnych ľudí, ktorí sa stravujú tak ako by mali tak si to teda predstaviť neviem😅

sense
23. okt 2024

Pridaj do stravy orechy, orechové masla, avokádo, pridaj syry , smotanové jogurty taký pravý grécky má 10g tuku na 100, plnotučné mliečne vyrobky Ryby ako makrela, losos
Ak napriek vysokému príjmu si stále v pásme podvýživy možno by nebolo odveci navštíviť lekara

janai1
23. okt 2024

A to si ako prosím ťa vyratala tých 5 000 kcal?

milanemila
23. okt 2024

Referencny prijem zdraveho dospeleho cloveka je 2000kcal. Ty ked tvrdis, ze mas zjest 5000kcal, tak neviem ci kazdy den odbehnes maraton a k tomu este 100km na bicykli alebo co 🙈
Ja mam nastaveny prijem na 1600kcal a este aj kojim, ale teda ja som v redukcii. Mas v tom extremny mis mas, lebo 5000kcal urcite nemas prijat.

autor
23. okt 2024

@milanemila Mám fyzicky veľmi náročnú prácu a robím ju 10 hodín denne takže áno, je to reálne.

ssimusska
23. okt 2024

@autorka, ešte raz si to prepočítaj a poriadne. Lebo takto vysoký surplus som u ženy ešte nevidela a to sa v tomto pohybujem dlho.

candii
23. okt 2024

Minule som pozerala video kulturistu a hovoril že prijíma 4000 kcal denne, lebo ma objemovku 😁 a aj to mu robí dosť veľký problém 😁

tyrkysovy_joekey
23. okt 2024

5000? To sa ani mne nezda, to budu pokazene tabulky. Restartuj excel 😅 Na Kcal je to moc, na KJ velmi malo. 5000 by bolo pre dvojmetroveho stavbara vela. Mozno niektori profi sportovci davaju tolko a nepriberu. Ten denny jedalnicek co pises, ak to nie su velke porcie, mi vychdza velmi hrubim odhadom tak 2000Kcal. Rada - zvacsi porcie. Dalo by sa este tie jablcka uhorky a rajciny nahradit niecim kalorickejsim, ale to by som nerobil. Oriesky su dobry napad ak mas rada.

Moj typ - vysokopercentna smotana, ja som to schopny jest same 😝 mnam, ak si k tomu pridas granko/ovocie/dzem/roztopis cokoladu.... ❤ ah, chcem mat 1000 volnych kalorii denne 😁

thunderdome
23. okt 2024

Mevyznám sa v tom či je to kj alebo kcal ale to čo hovoríte že pre dospelého človeka je optimálne 2000 tak mne keď zrátali že čo všetkom som býval schopný požrať tak mi povedali že to vychádza aj na 8000. Odkedy som chudobný tak už to kleslo ale keď som bol pri peniazoch tak pol kuraťa na posedenie s piatimi rožkami. O pár hodín som bol zase hladný, tak celá pizza na posedenie, v noci bagety, hambáče, z pumpy, cez deň kebab, mekáč, 2 litre coly… To bol u mňa bežný deň.

jozef11111111
23. okt 2024

V piatok vyprazani syr. .. uvar klobásu varené vajcia...chlieb .

domak2
23. okt 2024

Tento obrázok mi vždy napadne pri podobných témach 🤣

majamat
23. okt 2024

no veru, na zenu nerealne 5000kcal. to je privela.

ja neviem ake su tvoje parametre, ale teda moje su tu. aj pri extremnej aktivite mi vychadza ze spalim cez 2700kcal.

5000kcal zena mat nemoze.
skusila som zadat extra velke parametre a mlady vek, kedy je metabolizmus lepsi, cize dala som 25r, 185cm a 120kg ( co je blbost, lebo pri takej vahe by ziadna zena nechcela splnat vysoky kaloricky priem ) a aj tak mi vyslo maximum pri vysokej zatazi 3900kcal.
keby dam hmotnost na 100kg, co ej stale dost, uz to vychadza 3500kcal.
este dam pokus 80kg a vychadza necelych 3200kcal.

5000kcal v ziadnom pripade nemozes mat normu.

thunderdome
23. okt 2024

Očuj. Nemáš také na mužov po 40-ke?

galixx
23. okt 2024

🤡

milanemila
23. okt 2024

Pises, ze odkedy si matkou, tak mas velky vydaj a potom zrazu mas 10 hodin denne narocnu pracu 🤦🏼‍♀️ ja neviem tieto debilne vymyslene temy ked niekto zaklada, tak aspon by mohol mat IQ dostacujuce na to, ze si pamata co pise a nie blbosti pisat jednu cez druhu.

veselo_neveselo
23. okt 2024

To, ze 5k kalorii za den je zaberak aj na telo, tak z toho co pises ze jes teda prilis kalorii nezjes. Vianocka s kakaom na veceru, to ako vazne?
Zacni poriadne jest.

Na ranajky nie len jogurt, ale aj s vlockami, orechami (arasidovym maslom), bananom, semiackami, javirovym siropom. Ked chces, este si navrch nasyp za lyzicu granoly.
Na desiatu celozrnnu alebo proteinovu tycku, ovocie, a k tomu smoothie alebo aj proteinovy sejk.
Na obed ak mas cas, tak normalne jedlo. Ak nie a musis ponahlat, tak k polievke aspon chlieb, do polievky bud smotanou zahustit, alebo xakvapkat olejom. Ak mas salat, tak pridat olivovy olej, alebo dresing. Pridaj tvrdy syr, orechy. Alebo ako francuzi, po obede ako dezert si daj trocha syru, spokojne s dzemom.
Veceru poriadnu, ziadnu vianocku. Cestoviny, zemiaky, ak jedavas maso, omacky. Proste jedla ako od babicky, privarky, zahustuj poruadnou smotanou, vlockami, pridaj maslo.
Ale zas aj pozor na tuky, nech sa cely den netlacis len olejmi.

Ale ono tolko kalorii za den zjest je tiez uz veda. Pozri si co jedaval Phelps, ked trenoval. Ten mal tusim 10k za den zjest, tak si pozri co jedol a skus polku natlacit do seba v jeden den. To pri normalnom zivote ani nejde...