Ahojte, viete mi prosim pomoct, chcel by som schudnut a vypocital som si preto svoj bazalny metabolizmus - 23 rokov / 183,184 cm / 87kg chcel by som vsak ist na 82/80kg
- bazalny metabolizmus mi vychadza na 1900/2000 kcal za den
Stiahol som si tu zelenu aplikaciu kaloricke tabulky, zadal plan schudnut, sedave zamestnanie, zapisal tieto udaje a vypocitalo mi prijat za den 1947kcal... to mi vsak nevychadza nakolko pri tomto cisle niesom takmer v ziadnom deficite
cital som ze pri chudnuti 0.5kg za tyzden by clovek mal mat deficit 400-500kcal, preto mi nevychadza ako mam prijat 1947 podla tabuliek, viete mi to prosim niekto vysvetlit
ďakujem Vám velmi pekne
Tu je podrobny navod nastavenia https://www.modrykonik.sk/group/6855/
clovek spotrebuje energiu takto:
bazal+aktivity.
cize ak mas bazal 2000+ aktivity teraz trsknem 500kcal. znamena to, ze spotrebujes 2500kcal.
no KT ti vypocitali ze mas zjest 1950 kcal, cize tam je deficit 550kcal.
to je len obrazne, bazal si udal v prispevku, ale aktivity netusim kolko by boli, cislo som si vymyslela. to len pre pochopenie.
bazal je spotreba energie na fungovanie tela - cinnost srdca, dychanie, praca mozgu a vobec celeho organizmu. toto je spotreba, ktoru by si mal aj keby 24hod lezis bez pohybu..
aktivityv su vsetko co robis navyse, hoci aj sedenie, sprcha jedenie a pod
aha rozumiem, avsak teraz ked jem menej mi vychadza ze som za den prijal 1600kcal a uplne mi to staci, nepocitujem hlad a citim sa dobre je to teda v poriadku ?
@smoliar825 dlhodobo nie, neexistuje, ze 1600kcal zrazu staci a skadial sa nabralo tych 87kg? Z 1600kcal nie, a este je dolezite, ci aj cvicite, ci posilujete atd.
áno od kedy som sa dal na "chudnutie" a zdravsi zivotny styl tak boxujem 2 krat do tyzdna + 1/2 krat do tyzdna cca hodina cvicenia (lahke cinky, kardio)
@smoliar825 tak treba nastavit strednu aktivitu, prijmat stanoveny pocet kcal a ked sa vaho po 2t nepohne ubrat cca 100kcal a tak postupne.
@smoliar825 aký príjem väčší výdaj pohyb k tomu mne to pomáha a veľmi menej kalórií
Režim treba dať málo aktívny, pokiaľ iba neležíte 24/7.
1900 je bazal... to znamená, že toľko je potrebné prijať, aby človek fungoval a príjmal dostatočný počet živín. To nie je 1900-400... 1900 je najmenej, čo musíte prijať, čiže 1947kcal je málinko.