Ahojte baby, kaloricke tabulky mu vypočítali ze mam za den prijať max 45g tuku. Nech robím čokoľvek vždy prijmem viac... snažím sa všetko odtučnené, milujem mozarellu kupujem len light. Všade čítam ze treba veľa bielkovín co je fajn ale nevychádza mi to do tych tukov. A potom samozrejme bývam hladná...
Nechápem… ja mám práve problém tie tuky naplniť. A to nekupujem žiadne light výrobky. Schudla som za 4 mesiace 16 kg. Ako vyzerá tvoj jedálniček?
Dôležité je mať splnené bielkoviny, tuky vz. sacharidy si môžeš upravovať tak aby ti sedel počet kcal
@oliviakatka suhlas 👍🏼
@stela567 ja mam nastaveny prijem bielkovin na 170g a tuky 45g, celkovy prijem 1600kcal.
Najviac jem morcacieho masa a ryb ale teda aj kuracie a chude hovadzie. Odtucneny tvaroh, cottage, vajicia. Protein ale doplnam preskovym, lebo bez toho by som to nedala a nie kazdy den mam chut zjest vela masa.
Riad sa ale hlavne tym, aby si naplnila bielkoviny a dodrzala celkovy nastaveny prijem, ostatne makronutrienty mozu kludne kolisat. Kazdy ma dni, kedy ma viac chut na sladke alebo naopak si da nieco mastnejsie ako pizza atd, takze jedz tak aby to bolo pre teba trvalo udrzatelne.
Aby si nebola hladna pomozu ti hlavne bielkoviny a potom na objem zelenina. Daj si ako prilohu k masu napr 400g parenej brokolice 🤷🏼♀️
Mozes "vymenit" tuky za sacharidy no pozor na kcal. Ja si dam radsej lyzicu arasidoveho masla- tyky a bielkoviny ako zjest rozok. Tuky a bielkoviny maju velky sytiaci efekt + termoefekt= za mna volim viac tukov- zdravych -ako sacharidov- no nevynechavam ani tie.
A kde viem ci sú prosím nastavene správne.
@stela567 no ja som googlila predtym ako som si to ponastavovala a precitala kopec clankov co a ako. Potom som to dala skontrolovat trenerovi s kt cvicim. Daj si aspon tu anamhu, aby si si o tom nieco pozistovala, celkovo o strave aj nastaveni kaloriclych tabuliek aj aky deficit zvolit ak chces chudnut atd. Ak sa ti toto robit nechce, tak je kopec vyzivovych poradcov, kt ti to nastavia aj poskytnu jedalnicek 🤷🏼♀️ mna tieto info zaujimali a chcela som si nastudovat toho viac, aby som to chapala komplexne. Inac na insta je dobry profil fitcoaching, tam sa dozvies vela relevantnych a studiami podlozenych faktov.
@stela567 Závisí aj koľko máš celkovo nastavený príjem kcal. Ja mám 170cm/61kg, kcal 2200 z toho 70g tuky