Kalorické tabuľky - nepravidelná strava

24. nov 2022

Ahojte,

veľa sa o nich hovorí, potrebovala by som schudnúť, mám nepravidelnú stravu, pretože mám na starosti 2 domácnosti , moju a rodičov a v strese zjem čokoľvek a hlavne sladké.

Pri výške 176 cm vážim 105 kg čo je veľa a začína mi to veľmi prekážať.

Nemám žiadnu skúsenosť s KT , ako to funguje prosím a dajú sa stiahnuť aj do počítača?

Ďakujem za každú radu a povzbudenie.

ckocka
24. nov 2022

Možeš sa prihlásiť aj na web. Ale ak nestíhaš bude to náročné, každé sústo zvážiť, zapísať, ideálne plánovať dopredu čo kedy zješ. Ak varíš svoje jedlo (také kde nemáš presný recept s rozpisom živín a kcal) tak odvážiť vstupné suroviny, vypočítať kalorickú hodnotu jednej porcie. Funguje to, ale vyžaduje to vo všetkých ohladoch disciplínu.

nikol873
24. nov 2022

ono ti asi ani nejak netreba ti kaloricke tabulky. ale pravidelnu stravu. skus si ju planovat, spravi na niekolko dni jedalnicek, navar si, krabickuj si stravu. a vyhybaj sa takym veciam, ze si das rychlo od hladu nejaku horalku alebo nieco podobne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ingrid22
24. nov 2022

Je tu skupina cesta k mojej premene...tam nájdeš všetko ohľadom kalorickych tabuliek,aj presný postup,ako ich nastaviť...prípadne dievčatá vo všetkom poradia...
Možno prvé dva týždne sú náročnejšie,ale postupne získaš odhad,koľko je napr....50 g .Ja som začala pred zhruba 75 dňami a s pomocou tabuliek,bez cvičenia mám dole 8 kg a pokračujem...pracujem na smeny,deti, domácnosť,ale dá sa to...
Večer naplanujem na celý deň a potom iba nakrabickujem...treba skúsiť

zuzubb007
24. nov 2022

105 kilo je mega vela , staci pozerat na obaloch, ze jogurt 200 kalorii, obed si zaratat, siahnes aplikacii milion na nete, a jest aspon 5 x ale male porcie, vyjedanie kravin zastavit ziadne sladkosti, sladke vody pretoze tie maju viac kaloorii ako ked sa normalne najes, a cvicit, iny recept a ine vyhovorky nepomozu

evica17
24. nov 2022

Upustiť od domácich prác,nemusí byť všetko tip top, a hlavne sa najesť
Neviem či teraz náhodou nebola premiéra extrémnych premien, kde chlap ,slobodný otecko,čo pracoval,staral sa o dve deti ,mal niekedy cas sa najest až o 21 večer keď deti zaspali, a Ted vypapal sa na 160 kg.
J mám deti,malé,ale stíham popri nich jesť normálne. Len môj problém je že od nervov,keď zaspia, tak papám čokolády a sladkosti. A preto moja váha je taká ako tvoja pri takej istej výške. Proste trpím emocnym prejedaním. Snažím sa to stopnúť,lebo darmo budem cvičiť keď toto nemám poriesene. U teba hlavne pravidelnosť, a nekupovať somariny ,čo nemáš doma to nezjes

autor
24. nov 2022

ešte poprosím o radu, môže byť za priberaním okrem nepravidelnej stravy aj to, že pijem 3 kávy denne a maximálne 1 pohár vody? Vôbec necítim smad, viem že to nie je dobré musím to zmeniť. Sladké vody nepijem vôbec. Ďakujem za rady, viem že moja váha je extrémna a najvyšší čas s tým niečo urobiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz