Ahojte kočky, chodíte niekto na jumping? Ja som začala a poviem vám, je to niečo úžasné, máte niektorá skúsenosti, čo už cvičíte dlhšie, že po akej dobe vidno výsledky? Chodím 3x do týždňa.
@henrieta16 ahoj, ja som zacala chodit 2x tyzdenne. bola som este len 4krat. moja kamaratka robi instruktorku tak som sa jej pytala kolko sa da dat tym dole. vraj ak si upravis stravu (napr. ranajky biely jogurt s vlockami, olovrant ovocie, obed normalny a na veceru salat s bielym masom a podobne ) a skaces 2x tyzdenne tak za 3 mesiace mas dole 5/6 kil. mne ale nijako jogurt a vlocky nepasuju 🙂 ble. myslim ze ked sa opytas tam kde chodis tak Ti isto povedia ako je to s vysledkami 🙂
@sue1818 s tym skakanim len tak davaj pozor. nevidela som este co je na youtube ale pri niektorych veciach si mozes zlym skakanim ponatahovat svaly alebo dodrbat krcnu chrbticu. taky zaklad je asi ze musis mat kolena pokrcene, rovny chrbat a zvysok stale povedia co robit a co nerobit aby si si neublizila.
ak by vo Vasom meste nebol jumping mozes si urobit kurz kde ziskas certifikat. ale isto mate v meste nieco lebo tie certifikaty, ci diplomy ci co je to, sa robia aj v Banskej Bystrici.
no ja som už bola asi 6x a veľmi sa mi to páči, @asfodelka, plánujem sa tomu venovať na dlho. Kdesi som čítala, že 15 minút skákania na trampolíne sa rovná 30-40 minútam behu do kopca a okrem toho má veľa dalších účinkov, takže vrelo odporúčam.
@sue1818 nie je to zlé, mať takú trampolínu doma, ale samej by sa mi na nej skákať nechcelo. Pri tom jumpingu ide práve o tú techniku, ktorú ti vysvetlí školení inštruktor a vyvaruje ťa chýb, pri ktorých by si si mohla iba ublížiť. Nie je to totiž sranda, ja som si minule natiahla sval na ramene, tak mi dal hned dve kapsuly (ani neviem ako sa volali), na rýchlu regeneráciu 🙂 a pomohlo mi to a skákala som dalej, len som nepoužívala ruky. Na tvojom mieste by som sa tú techniku naučila niekde na jumpingu, kde cvičí veľká skupina a až potom by si si skákala doma 😉 toť len moja rada, drž sa 🙂
@henrieta16 no ja uz intenzivne patram po nejakom studiu nech si to tam aspon vyskusam. urcite je lepsie ked cvici nejaka skupina pod vedenim niekoho skoleneho, ale nie vzdy mam cas niekam chodit 😒 tak aspon doma trochen 😎
@sue1818 pozri stranku http://www.jumping.cz/sk/jumping/jumping-centra... alebo http://www.jumping.cz/sk/jumping/jumping-centra...
potom napis ako bolo ...
@henrieta16 ahoj, tak ja som bola dnes 1x a ta baba vravela, ze vysledky sa dostavuju tak po 6-8 tyzdnoch pravidelneho cvicenia aspon 2x tyzdenne. mne sa to celkom paci, tak budem asi apson 1x do tyzdna chodit 😉
@seginiatko no ja cvičím asi mesiac a postava sa formuje, je to vidieť na lýtkach, na nohách, len to moje bruško trošku zavadzia, ale pracuje sa na tom 😉
@henrieta16 noo ja tiez chcem najma brucho, nohy mam vcelku chude , odtial nepotrebujem velmi , maximalne spevnit iba 😀 ale asi budem chodit aspon raz za cas popri tae bo. 😎
@seginiatko wau, tae bo by som tiež rada vyskúšala, 🙂 ale tu neviem ani, či sa niekde cvičí 😉
@henrieta16 tae bo ma bavi hned od prvej hodiny. ten jumpin si nie som uplne ista 🙂 tam skor len tak raz z acas , no uvidime ...
Ahojte,, ja chodím na Jumping v CZ asi tak 9 mesiacov... je to výbornééééé... riadna makačka,,, precvičí sa celé telo, a čomu som sa najviac divila nikdy som nemala svalovicu... bohužial chodím iba 1x do týždňa z časových dovodov...
@komplikovana aj si schudla? Ja som este len teraz zacala s jumpingom.....zajtra idem druhy krat, tak som zvedava, ci to pomaha 🙂
@ kathrin17 no, ja schudnuť ani nepotrebujem,,, ale spevnilo sa mi telo určite.. a povedala mi to aj kamarátka s ktorou tam chodievam, že zbadala na sebe tú zmenu. baby čo to predcvičujú hovorili že na schudnutie je potrebné cvičiť 2-3x do týždňa... a ja chodím z časových dovodov iba 1x, ale aj tak sa riadne zapotím 🙂
ahojte baby... zacala som chodit na jumping, avsak nemozem chodit viackrat ako dvakrat do tyzdna. myslite, ze pri tejto intezite sa mi podari par kil zhodit? kondicne tu hodinu celkom zvladam, zatial som bola trikrat a po kazdom cviceni zmykam vsetko oblecenie 🙂
@teletabies myslim ze ak si upravis aj stravu a obmedzis sladke tak to staci. mne kamoska radila na ranajky jogurt s vlockami (ale je to hnusne tak to nejem) a nejest chlieb. nejest po 18tej a pojde to. drzim palce
@abbie no neviem kolko je podla Teba akurat schudnut za 3mesiace? kamaratka cvici na vibracnej plosine a za 3mesiace dala dolu 15kg. ale tak co je zdravsie Ti neviem povedat. jumping je skor o spevnovani svalstva , ved si zober ze ak instruktor skace 3-4 tyzdenne a mal by stale chudnut tak za chvilu ostane ako rtg snimok 🙂
ja tam chodim skor preto aby som trochu vypla a ziskala kondicku. keby som dala dolu este 8kg tak som maximalne spokojna.
@abbie tak mi to nedalo o pozrela som cosi o chudnuti, aj ked som si myslela ze daco uz hadam viem. ja som si tak myslela ze nie je zdrave chudnut rychlo lebo v tukoch sa Ti ukladaju vsetky skodliviny co mas v tele a ak schudnes vela naraz len si uskodis. tiez zalezi ako chudnes, ci sport alebo dieta. sport buduje svaly, svaly su tazsie ako tuk. dieta odbura tuky, nebuduje svaly, vaha ide dole.za slobodna som chodila do posilovne a vaha mi sla hore a nie dolu... tak som kukla co je na nete. tak skus pozriet link. je tam ze zdrave je schudnut 2-4kg na mesiac. http://www.nachudnutie.sk/chudnutie/zdrave-chud...
Pri chudnuti zalezi na povodnej vahe, ak ma zena 100kil a ak ma 70kil bude chudnut inak rychlo.. pre 70kilovu je aj 4kila za mesiac su vela, pre 100kilovu nebude ziadne prekvapenie ze schudne aj viac... treba sa pozerat na pocity a vidiet ci to telo iba "chradne" alebo sa spevnuje...
@asfodelka dakujem. jedine, co mozem v strave upravit je, ze zacnem viac jest, nakolko jedavam fakt malo. mam narocnu pracu a cestujem do ineho mesta, takze nosit si stravu so sebou je narocne... v tychto teplach nepredstavitelne. stravujem sa vsak pomerne zdravo, obcas si dam keksik, nie casto. ...
@abbie schudnut 10-15 kil za tri mesiace je asi normalne pri obeznejsich ludoch... no pri mojej vahe,by to bolo samovrazda 🙂
@teletabies no ak malo jes mozno pomoze aj pravidelne po malych porciach. malo by sa jest 5krat denne. ak jedavas nepravidelne telo si moze zacat ukladat zasoby na "horsie casy". chudnutie sa zacina v hlave. pocula som aj taky trik ze ak chces schudnut musis o tom informovat svojich znamich. vraj je to dobre na to, ze budes citit zodpovednost ze iny ludia ocakavaju ze na Tebe uvidia vysledky :D
drzim palce s jumpingom
ahojte, ja som zacala s jumpingom, pretoze skoncil aerobik a uz nic ine v nasom meste nie je...teda este posilovna ale tam som nebola 😅 poviem vam ze je to najvacsia makacka aku som kedy zazila .....a som spokojna citim ako moja postava zpevnela...a mozem aj zamaskrtit...vyskacem to potom 🙂 chudnut moc nepotrebujem....
a dokonca som citala, ze je dobre jest po cviceni , telo to potrebuje a dava do svalov...a viac svalov= viac energie=viac chudnuta....a kludne aj vecer...samozrejme lachke veci...2 hodiny pred spankom...tym ze sa hladuje sa skor skodi...ako napr. nejest po 17.00 to co sa zje nasledujuci den telo vsetko pouklada do zasob....
ALE chcela som sa spytat ci niekoho neboli z jumpingu chrbat a krize...je to moj problem 😖 tak rada by som skakala ale nechcem sa ani znicit...uz si davam pozor aj na techniku....ale pravda je , ze nie vzdy mam kolena dost pokrcene..( to je potom narocnejsie ) 😅 😅
@asfodelka no u mna je problem ten, ze nikdy som vela nejedavala a momentalne dochadzam do ineho mesta do prace, cize skoro rano odchadzam z domu a vecer prichadzam neskoro. nosenie v dozach neprichadza do uvahy, nakolko to cestou stuchne a nie je to dobre na moj chrbat (to nosenie). rozpravala som sa s cvicitelkou, mozno casom sa pozrieme na moj jedalnicek, lebo v podstate sa stravujem zdravo, len malo...
jumping ma bavi strasne moc, citim z hodiny na hodinu ako vydrzim viac 🙂
@larmimi ak ta boli chrbat, tak bud mas velmi sedavu pracu a ochabnute svalstvo alebo skaces zle... treba sa opytat cvicitelky ako mas spravne skakat, aby si sa neznicila 🙂
@larmimi chrbat Ta moze boliet aj z toho ak mas zle nastavene madlo. mala by si ho mat v takej vyske aby si mala po opreti sa on pravy uhol v lakti. alebo robis nieco zle pri strecingu. ved sa skus spytat instruktora, isto poradi.
ja obcas citim ze ma boli pri strecingu chrbat ale presne viem kde je pes zakopany... kazdodenne prevlacam na rukach nase krasne skoro 16kg dieta. 🙂 nas maly je ako opica. stale by sa len vlacil na rukach.
@abbie prepac ale neda mi nereagovat na tvoje komenty, ze je zdrave schudnut 3kg mesacne alebo ze 5kg za 3mesiace je zalostne malo.. 70kilova postava pred cvicenim a 65kilova postava po 3mesacnom pravidelnom cviceni a zdravej strave moze vypadat ako 10kilovy ubytok z povodnej hmotnosti.. Skor by som sa merala metrom alebo dala zmerat tuk v tele pred a po. cislo na vahe je iba cislo a nema v podstate ziadnu vypovednu hodnotu
@henrieta16 Ahoj, kolko uz chodis na jumping? Ja som este nebola, ale strasne sa mi to paci 🙂))) U nas ani neviem ci je vobec, tak som si sama objednala profi trampolinu a budem si skackat do rytmu alebo podla youtubu 😀