baby, máte niekto podobný problém ako ja. nikdy som si nevšimla, ale ľavý bok mám väčší o dosť ako pravý. som rok po pôrode, začala som cvičiť a teraz si všímam , že ten ľavý je o dosť väčši a neviem čo s tým. dá sa to nejako upraviť s cvikmy alebo s niečím. prosím poraďte kto má s tým skúsenosti. ďakujem 🙂
@ers89 ahoj, ja mam podobny problem a odjakziva som ho mala. Az moj manzel zistil, uz je tomu 12 rokov, ze lavu nohu mam kratsiu (2 cm) ako pravu, to sposobuje, ze pravy bok mam vacsi. Ako dieta som chodila k ortopedovia ten mi tvrdil, ze mam krivu chrbticu, az spatne som si uvedomila, ze to bolo/je sposobene tou nohou. Dodnes nechapem, ako je mozne, ze si to ortoped nevsimol.
Otazka je ci si mala ten problem vzdy. Treba patrat co za nim je. Neviem, ci cvicenim by to slo upravit, asi len skusat. 😉
no ja tiez tak... tiez som si to vsimla pri cviceni 😀 mne ako 33 rocnej ortopedicka oznamila ze mam skoliozu. to je o tom. ale skolioza sa formuje uz u deti a vtedy sa ma riesit. Takze co ta pediatricka robila cele tie roky co som tam chodila, to fakt neviem...
@mamutka čo je to skolioza? to viem, že nič nemáme rovnaké, keďže naše telo nie je symetrické, ale tak toto totálne vidno :D pred otehotnením som o určite nemala :D ani po pôrode som si to nevšimla, až keď som začala cvičiť, tak som rozmýšľala o tom, či som necvičila zle na ľavú stranu, a možno preto mi ostal väčší :D fakt neviem. tak asi sa s tým už nedá nič robiť, že? keby cvičím len na tú ľavú stranu? 🙂
@ers89 ahoj, pisem a zmizla mi odpoved ....... 😠
je to nejake vychylenie chrbtice, da sa okolo toho vela nastudovat ale docitala som sa, ze to vznika v mladosti, to pri kontrole doktorka musela vidiet, ked mi v predklone kontrolovala chrbticu. Ja osobne to vidim az teraz pri tom cviceni tiez 🙂
snazim sa davat si pozor nech to nezhorsujem - pri noseni tasky zatazujem aj druhu stranu, nie tu oblubenu a podobne.
beriem to tak, ze sa moc pozorujem ked cvicim a ze sam si to niekto nevsimne na mne vonku, hlavne ked vonku je clovek inak obleceny, ako doma pri cviceni. To ma dnes vela ludi. Myslim, ze si treba davat pozor, sediet vystrety, chodit rovno, vystrety a podobne. Aj teraz tu sedim ako paragraf, to je uz realita 😝
mozno ste si to len nevšimli , väčšina ľudí má jednu stranu väčšiu než druhý , niekto viac, iný menej, ja mám napríklad problém pri kupovaní topánok, pravú nohu , chodidlo, mám o pol cm väčšiu než druhú, sesternica má jednu stranu tela, plecia aj bok nižšie než druhú, pravdepodobne preto že hrá na husliach a často stojí v určitej polohe...