Je toto keto diéta alebo niečo iné?

20. apr 2022

Ahojte v popise jedného nápoja na chudnutie je takáto dieťa je to ketodiéta alebo nie? Má to dobre recenzie a kamoška s tým práveže aj schudla len jej teda osobná trénerka trochu upravila tie potraviny ktoré sa môžu. Zaujímalo by ma či schudnem aj s týmto ďakujem

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marseillefan
20. apr 2022

Áno, ketodiéta je o tom, že minimalizuješ obsah sacharidov a namiesto toho ješ bielkoviny a zdravé tuky. Ak sa nemýlim, tak je to Ketolinea... užívala to moja sestra a pekne vtedy schudla. Ale treba na to silnú vôľu... ja som napríklad ketodiétu nedal viac ako týždeň a to potom nestojí za nič...

thereisabear
20. apr 2022

Mne to príde ako dosť radikálne "keto", tiež by som to upravila. Chýbajú tam tuky. Pri keto sa práveže môže napr. smotana, slanina a nie nízkotučné mlieko. Aj vajec môžeš určite viac ako 2.

autor
20. apr 2022

@marseillefan ďakujem a a no je to ketolinea len som nechcela písať názov nech teda nerobím reklamu. Kamoška tiež ako za dva mesiace z 85 na 67 len malá aj iné jedlá povolené . Sestra jedla aj navyše veci ako píšu na stránke?

ckocka
20. apr 2022

Rovnako schudneš keď budeš jesť to čo doteraz bez príloh a sladkostí a hlavne bez Ketolinei.

marseillefan
20. apr 2022

Jasné, že môžeš jesť aj iné veci ako sú na stránke... to, čo je na stránke je viacmenej príklad. Dôležité je, aby si si kontrolovala príjem sacharidov, takže vyhýbať sa sladkému a minimalizovať príjem sacharidových jedál ako sú napr. cestoviny, zemiaky, ryža, atď... je to ale dosť ťažké.

autor
20. apr 2022

@thereisabear ďakujem, mlieko môžem aj plnotučné ? A sú aj povolené nejaké syry alebo nie?

maciatkolulu
20. apr 2022

Za dva mesiace nie je vôbec dobre schudnúť toľko, ale keď už teda, prečo sa neopytas priamo kamošky?

ikuska88
20. apr 2022

Ja jem keto stravu, žiadne prášky ani práškové kupované nápoje … áno je to dosť radikálne a prísne ale podarilo sa mi za 3 mesiace schudnúť 11kg, moj muž za ten istý čas schudol 20kg ale on to fakt všetko dodržiaval … ja som si občas dala sladké alebo ovocie …

banalu
20. apr 2022

Nie je to keto.
Keto dieta je o tom, ze prijimas cca 70% zdravych tukov, 20% proteinov a 10% sacharidov. Teda podstatnu cast denneho prijmu kalorii mas z tuku. Preto cokolvek nizkotucne v tejto diete nedava zmysel.
Keto - odvodene od ketonov. Normalne telo funguje na glukoze, spaluje ju a vytvara tym energiu. Podstata keto diety je zmenit tento system, aby telo fungovalo na ketonoch. Preto v zaciatkoch tejto diety sa ludia citia pod psa, preraba sa cely system spalovania.
Nic to, ale nemeni na tom, ze plati jednoduchá rovnica, musis mat nizsi prijem ako vydaj a je absolutne jedno pre aky typ diety sa rozhodnes. Aj ked budes drzat keto a prijimat 2500 kcal a vydas zo seba denne len 2000 kcal tak chudnut nebudes, aj ked budes jest podla pravidiel diety..

petamich
20. apr 2022

@banalu je to keto - akurat pri tychto "praskovych" chcu mat rychle vysledky, tak vacsina makier su proteiny a sacharidy a tuky su minimalizovane

banalu
20. apr 2022

@petamich tak potom to nemali volat keto.. ved to je uplne iny princip a tiez sa da rychlo schudnut na keto, su tam tiez sialenosti ako len vajcia s maslom xy dni, bulletproof coffee ujizdacky a podobne rychlouberacky 🤦‍♀️ ale vsetky su postavene na tukoch tak ako to po spravnosti ma byt...
Sa necudujem, ze autorka je zmatena.. lebo pri keto sa mozu aj syry aj vajcia aj smotana aj maslo aj vsetko co je mega tuk 😂 len si treba strazit makra 🤷🏻‍♀️ toto co tam pisu je skor dukan a nie keto, ked uz chceli frajerit s nazvami 🤦‍♀️
Aj tak zarabaju na obycajnej rovnici mensi prijem, vacsi vydaj 🤷🏻‍♀️

autor
20. apr 2022

@petamich
@banalu baby naozaj mám v tom chaos keď sa to volá ketolinea. Ale zas ja nie som nejaká mrochta alebo čo mám 55 kg za mesiac aj niečo sa vydávam a na skúške šiat som mala proste 52 kg a bojím sa aby som sa do nich vtrepala preto volim rýchle chudnutie ja viem že to vydržím keď si poviem že to dám tak to dám 😀 len či teda týmto nápojom alebo kúpiť radšej originál ketodiet. My predávame dom a čakám 6 týždňov na kuchyňu tak sa stravujeme v MC donalde pizza bagety a tak tri kilá hneď vyleteli a aj ich na sebe cítim .. hlavne teda kvôli šatám treba 😀

petamich
20. apr 2022

vsetky su rovnake resp. rovnaky princip - su to proteinove jedla vacsinou v prasku (koktejly, polievky) a v zasade mas jedno ci od ketodiet, ketolinea, vitadu...cize z tohto pohladu mozno mozu byt rozdielne prichute, cena, obsah bielkovin ale princip rovnaky

ckocka
20. apr 2022

Tak normálne vyraď sacharidy a nemusíš kupovať žiadny zázrak. Neschudneš vďaka tomu práškovému jedlu, ale vďaka tomu že obmadzíš kalorický príjem. Ak vieš že to dodržíš, tak žiadnu ketolineu nepotrebuješ. A v prípade že to nedodržíš tak ti ani paťdesiat ketolineí nepomože.

thereisabear
20. apr 2022

Môžeš plnotučné, ak napr. do kávy tak ešte lepšia je smotana. Syry môžeš tiež.

grenka
13. júl 2023

@ikuska88 ahoj a ako si sa stravovala?je nejaká skupina?