Ahojte. Mám 22. 170 cm a 90 kg. Do februára by som chcela schudnúť aspoň 10 kg alebo aj viac. Je to možné ? Ako na to dakuejm.
Zaraď do stravy viac zeleniny a bielkovín.
Za mňa máš ideálny pomer výška-váha 🙂 Ale to je tým, že mám slabosť pre bacuľky.
Je to možné v priebehu februára pri zdravom chudnutí je optimálny úbytkok na váhe 0.5-1kg za týždeň tak ak budeš chudnúť od zajtra do konca januára vieš bez problémov schudnúť 6kg + z vyššej váhy prvé 2-3týždne to ide niekedy aj rýchlejšie takže možno aj tých 10 by si stihla. A návod je jednoduchý, nie je to žiadna veda ako 1. kalorický deficit, zdravý životný štýl - vyvážená strava bez hlúpich diét a ako 2. každodenný pohyb minimálne chôdza a navyše čo ti zdravotný stav dovolí - plávanie, beh, fitko, posilňovanie s vlastnou váhou, jóga, HIIT, túry... jednoducho čokoľvek pri čon sa hýbeš a bude ťa to aj baviť.
V tvojom veku pri tejto vahe by to malo ist pomerne lahko. Ziadny cukor, mensie porcie, bez vecere, pohyb.. info ako na to najded vsade.
Ja odporúčam ísť podľa knihy Najedzme sa do štíhlosti od Antónie Mačingovej. Hmotnosť klesne určite, no najviac sa zníži konfekčná veľkosť, čo je podľa mňa najdôležitejšie 😉.
ja som za 2 mesiace schudla 10 kg stravou ( ale isla som podla vypracovaneho jedalnicku )
6 kíl určite, ale neviem či 10. Ale nech ťa to neodradí, už s tými 6 dole budeš 100x krajšia a budeš vidieť riadny rozdiel.
Neupala by som sa tak velmi na kila, ale na udrzatelnost aj do buducna. Kludne staci 2kg za mesiac a vytvorenie spravnych navykov.
Ja som schudla od zaciatku septembra uz teraz 17kg
Hmm, kg tuku je cca 7000kj, x 10 je 70 000 kj, zaokrúhlené, podel si to kalorickym deficitom a máš počet dni...
Samozrejme chceme zhodiť iba tuk, nie svaly.
10 kg je vela do februara, časom ti rychle chudnutie koža a svalstvo vypomsti, pomalšie ale isto
Tak podľa mňa keby si mala drastickú diétu tak určite áno. Otázka či to tak chces. Či vlastne chces schudnúť len kvôli nejakej prilezitosti alebo čo a je ti jedno čo bude potom keď začneš normálne jesť. Ja pred pár rokmi, som zmenila stravu, ale nie úplne drasticky, obmedzila som pečivo, sladké, jedla 5krat denne a veľa zeleniny. Sladké len cez víkend, piekla som si zdravšie koláče, a začala som trochu cvičiť. A kazdy týždeň islo dole 1kg.
Ja som za 4 mesiace schudla 25kg. Zmena stravy, žiadne hladovanie, 5x denne jesť, najlepšie ak by ti nejaký výživový poradca spravil jedálniček. Mne to spravil tréner, ale aj som 6x do týždňa chodila do fitka. Dá sa to, ak človek má pevnú vôľu a ide si za svojím cieľom.
Je, ale treba disciplínu, režim a dobrý jedálniček
Prečo si dávaš takú métu?veď dôležité je schudnúť a nie termín budeš demotivovana.
@hugoboss1923 praveze niesom bacuľatá, brucho mám chudé len je vserko v nohách a zadku
@luccija dávam sú méty postupne. Do konca 2025 roka by som chcela byť na 55.
A inak vážila som sa dnes. 90 som prestrelila, bol to odhad. Mám presne 84,5.
Za dva mesiac z takéto váhy je veľa, dá sa to, ale je to málo udržateľné. Skôr si to rozrataj na celý ten rok. Ja som od januára schudla 20 kíl. Prvé išli ľahko, ale tie posledne idú už pomalsie
Takže postava typu hruška.
@hugoboss1923 ano presne
No ked si dokazala pribrat 10 kil za pol roka to znamena ze bud je to psychicke ukludnovanie sladkym alebo sa menej hybes.odporucam zaradit jedalnicek z pred jula aj ten zivotny styl a vaha pojde dole.
@seyla30 sladké nejem. Je pravda že som prestala cvičiť a zapisovať si čo jem. Nemám na to žiadnu motiváciu
Schudnes, ale isto nie cez sviatky, a za mesiac nedáš dole 10 kíl .... Tak 4-5 je reálne
@trisha_r prečo nie cez sviatky?
Chudnem už týždeň 😂 výška 178, váha 84. Ja chcem dať do júla -25 kg. Ale tak keď dám -15 kg, super. Keby som nezačala teraz, tak by som ďalšie leto prežila tučná a dosť pravdepodobne ešte tucnejsia ako to posledné. Ale je to extrem sa dať na Vianoce na diétu 😂 pevne verím, že vydržím
@hugoboss1923 pomer 170 a 90 je iná bacuľka 🤣🤣🤣
@merlinja Mne sa také páčia a to som štíhly 😇
@merlinja nie nevyzeram ako veľryba, predsav si 😀 mám úzky pás a žiadne brucho
Tak neviem, bmi 31 - vysoká nadváha zas až tak super nevyzerá, nehovoriac o dôsledku na zdravie. Však ak si ty spokojná, tak v pohode.
Kaloricky deficit. Cvičit co ti vyhovuje, chodiť, veľa chodiť, piť veľa vody, upraviť stravu.