Je reálne schudnúť 10 - 15 kg?

31. mar 2024

Schudnúť 10-15 kg behom mesiaca a pol z váhy 100kg

renata27322
31. mar 2024

Aj cvicis? Zdá sa mi to ako moc, priateľ chudol, dodržiaval diétu a cvičil a za dva týždne schudol 2kg, takže podľa mňa je to moc, nemá to ani dobrý dopad na zdravie. Skús zájsť lekárovi, či je všetko ok

autor
31. mar 2024

@renata27322 cvičenie u mňa problém nieje u mňa je skôr strava a chuť na sladké

renata27322
31. mar 2024

Priateľovi pomohlo nejesť moc mastné jedla, jedla iba na masle robené, nie veľké porcie, samozrejme že nejaký keksík alebo nejakú maličkosť si dať môžeš, len to treba vycvičiť. Pri chudnutí je podstatný kalorický deficit a veľa kardia, ale je to beh na dlhu trať čo sa týka aj zvyku na stravu.

zuzubb007
31. mar 2024

Za mesiac a pol je reálne schudnúť z takej váhy okolo 5-6 kíl, alebo potom nezdravo, že nebudeš nič jesť možno vieš aj 10 dať dole, ale budeš ich mať dvojnásobne späť, tie kilá si naberala mesiace tak isto ich aj mesiace budeš dávať dole

sissy27
31. mar 2024

Realne to je, zdrave to nie je. A ked nevies drzat stravu, tak smola.

liusa82
31. mar 2024

ked budeš jesť iba surové ovocie a zeleninu alebo si z toho ešte robiť nejaké šalátiky s jogurtom tak hej ale inak asi ťažko

majamat
31. mar 2024

nech som mala akukolvek hmotnost, nikdy som neschudla viac ako 5kg az mesiac.
ak sa aj stane, ze neikto schudne viac, je to odburana voda, nie tuky.

na schudnutie 10-15kg tukov by si musela mat kaloricky deficit asi o 70-105tisic kalorii.
to znamena,ze by si musela zvysit vydaj, alebo znizit prijem kalorii stravou o 1500-2300kcal.
takze ak by sme brali do uvahy, ze tovje telo spotrebuje za beznych okolnosti okolo 2000kcal, co sa moze sice lisit, ale len o malo. toto je taky akysi priemer pri beznej aktivite. cize musela by si makat tak,a by si navysila vydaj o 1500kcal denne. to by robilo 3500kcal denne by si musela spotrebovat.
ja ked som mala 95kg, aby som spalila 3000kcal, musela by som mat extra intenzivny fyzicky narocny trening denne.

dost nerealne. uz aj ked vezmem do uvahy, ze by sa ti odburali nejake tekutiny, cize by si mozno potrebovala pridat energie mozno o 1000kcal, cize 3000kcal denne by si musela spotrebovat. treba brat do uvahy, ze ako by kila klesali, spotreba energie bude nizsia, cize ak by si mala 5kg dole, uz by si musela pridat na aktivite.
to znamena, ez ak budes mat 100kg a podari sa ti denne robit cinnost,a by si spotrebovala 3000kcal, ked budes mat o 5kg mene a budes rovnako jest a rovnakos a hybat, uz tvoje telo nespotrebuje 3000kcal,a le uz len 2900kcal. ak schudnes dalsich 5kg, uz to bude 2800kcal ( priblizne ). soms i hodila do BMR kalkulacky svoje udaje na 95kg a robi mi to rozdiel 100kcal.

alex49
31. mar 2024

ked budeš hladovať, je to možné. Ale zdravé určite nie. Strava je 80% chudnutia. Jedz zdravšie a cvič.

ckocka
31. mar 2024

Ak je u teba problém strava tak ako si vobec predstavuješ že by si vydržala takú drastickú diétu?

mabenn
31. mar 2024

z 84kg som za mesiac a pol schudla 7kil...podla mna je realne 10kil zo 100kg schudnut za taky cas...zo zaciatku sa telo dost odvodni, takze to nie je cisty tuk...treba si davat pozor na mozny ubytok svaloviny - takze cim viac bielkovin v strave, potom aj chute na sladke padnu, resp nahradit sladkosti sladkym niecim uzitocnejsim (protein, protein tycinky, sladky tvaroh, grecke jogurty, atd)

mabenn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mabenn
31. mar 2024

este doplnim: nie je 100kil ako 100kil, zalezi do vysky postavy, BMI, atd.

mabenn
31. mar 2024

@renata27322 je rozdiel, ked chudne chlap so 180-190cm a 100kilami s nejakym svalstvom a zena 160-170cm 100kilami s vysokym percentom tuku...zazivane "2kila mesacne" su davno prezitok..lekar jej povie co? ze ma obezitu - pokial nema 190cm, to zdrave nie je urcite ...je velky rozdiel v chudnuti pri pohlavi/vyske/obsahu tuku, svalov, vody tela/veku atd....z vysokej vahy pri zlom BMI idu prve kila dole lahsie a rychlo uz len odstranenim najhorsim stravovacich navykov

moncikaz
3. apr 2024

Dá sa vyskúšajte Regenor - ja som s ním pekne schudla a žiadni jojo efekt napíšte mi poradím Vám 🙂