Ahojte mam problem, myslite si ze je okej mat 178 cm a 75 kg? kolko by ste schudli na mojom mieste? BMI ukazuje ze je to normalna vaha ale nevyzeram esteticky dobre, mam tuk hlavne na bruchu, a stehnach, a som zena
5 kg dole...
Je to viac menej ok
Mám 178cm a pri 75kg by som sa cítila ako slonica. Minimálne 10kg dole a bude to fajn.
Veľa.optimum pre mňa na 178cm je 68-70.
Ale to som ja .ja to tak vidím.
Ja mám 176 a 72 ešte sa dobre necítim.chcem ísť na tých 68
Mam 176 a 63kg, dakedy som mala okolo 80 a cítila som sa príšerne tucna a nepáčila som sa sama sebe tak som schudla a je to super hlavne sebavedomie sa zdvihne
@mamamasama vsak ja sa aj tak citim ako nejaky hroch doslova. Ale BMI ukazuju ze vsetko je okej tak neviem ci su smerodajne
Neriaď sa BMI,pre niekoho by bolo okej mať takú váhu.ty nie si spokojná, makaj na sebe,samo to nepôjde.menší príjem a výdaj posilni
to, ze tvoja vaha este nie je nezdrava, neznamena, ze si chuda..
@mirola ja viem ze nie som, preto tu pisem
Ťažko povedať, keď ťa nevidíme. Lebo každá žena má inú postavu. Podľa mňa, keď schudneš 5 kg, tak by si bola akurát.
Tak je rozdiel mat 75kg a necvicit a mat 75kg a cvičiť. Je blbosť radiť ti aby si schudla 5 ci 10kg. Aj keby schudneš, stále môžeš vyzerat skinny fat... Ja by som zCala cvičiť silový tréning kombinovaný s kardiom a uvidíš ako sa ti postava vyformujeme.
Mam tiez 178cm a aktualne 64kg.
Mala som dlhsie 68 po porode 70-72.
Ale isla som na 62-to uz som sa citila velmi slaba. Tychto 64-65 mi vyhovuje.
Vaha je iba cislo...je rozdiel mat postavu napr. jablko, ci hruska. Kazdej z nas sa uklada tuk na ine partie tela. Niekto moze pri tvojich proporciach vyzerat uplne v poriadku a ina velmi neesteticky.
Ty musis vediet, ako sa citis a co preferjues!
Ja mám 180 cm a keď som mala 75 kg, pripadala som si tučná, necítila som sa dobre ... dala som dole 10 kg - držím to na tých 66, 67 kg, cítim sa OK.
5 kg ti bude stacit na peknu zmenu
Nedaj sa ohlupnut názormi iných ani tabuľkami, ale daj na svoj pocit. Necítiš sa dobre v tých kilach? Začni sa viac hýbať, staci napr prechádzka, 20min cvičenie, krátky beh. Už len takýto aktívny pohyb zmení tvoje nazeranie na seba, lebo budeš mat pocit, že dosahuje nejaké reálne výsledky, nie len sa trápiť pre číslo, ktoré ti niekto povedal, že je ideálne.
Ja mam 167cm, moja ideálna váha je 62kg (podľa mna), ale momentálne mám 65, lenže viem v pohode odbehnúť 10km, viem hodinu skákať tabatu, mam lepšiu kondičku ako keď som mala 62. Mam síce tuky okolo brucha, ale cítim sa veľmi dobre mentálne, lepsie ako keď som mala 62 a furt sledovala ci nepriberam a v podstate som bola nespokojná neustále so sebou a chcela mať menej. Každá sme proste iná a nali by sme sa preto riadiť tým ako to my cítime a nie tým ako nám druhy nastavia obraz.
Je to poriadku.
Je to veľa.Mám podobnú výšku ale o mnoho, mnoho kíl menej.Cítila by som sa taktiež nedobre.Dokonca ani v tehotenstve som nemala takú váhu akú máš teraz.
Ja mam 175cm a 75 kil a dobre sa citim, ked mam okolo 65-68, ale tu vahu som uz nevidela roky. Som rada, ze po porodoch sa drzim na tych 75. U mna je tiez problem v bruchu, uklada sa mi tam najviac tuku, takze vyzeram ako tehotna. Ale som leniva a nemam pevnu volu. V praci na namakam, s deckami...no proste vyhovorky 😅
Kolko mas rokov? Mam rovnake miery, ale uz po 50tke. Mne vyhovovuje vaha 70-72 kg. Cvicim cely zivot, som pevna, ale citim sa mohutna, ked mam viac. V tomto veku schudnut par kil je velmi tazke, kedysi to islo raz dva. Nemas nadvahu, ale my vysoke zeny to mame tazke v tom, ze uz posobime tak nejak "nadrozmerne".
@la_dolce_vita presne , ja to volám mohutne
Tiež mám 178cm a 64-65kg-tak sa cítim ideálne.
36 rokov,1 dieťa
Pri 75kg by som sa cítila ako sud
Cvicis? Lebo cvičením si vieš pekne vyformovať postavu