Ahojte chcela by som vam sem napisat moj dnesny jedalnicek pretoze sa snazim schudnut ale mam pocit ze som toho zjedla az moc tak prosim Vas o nazor ci je vela alebo naopak je to v pohode 🙂
1. Zdrava jedna tycinka celozrnna +kava bez cukru s mliekom
2. Krevety + pyre bez masla = 180 g
3. Bataty + kava bez cukru s mliekok = 140 g
4. Dva kusky fit chleba + lucina + kuracia sunka + 2 vajicka = to neviem 🤦🏼♀️
bez gramaze tazko povedat. a tiez odporucam rano bielkoviny (bez sacharidov) a sacharidy radsej vecer.
daj si to do kalorickych tabuliek a hned uvidis, ci vela alebo malo.
ked jes prilis malo, tak chudnut nebudes, telo si bude drzat zasoby
@maca_123 podla mna to je malo, stiahni si aplikacou kaloricke tabulky a budes to vediet presne
Málo je to, chyba zelenina ( surova ci varena) , ovocie, kyslomliecne výrobky, poriadne raňajky, ktovie kolko tekutin si mala.. a tá tyčinka neviem ci sa da nazvať zdrava, daj si normalnu sladkost, susene ovocie, ak si telo pyta.. hento ak bolo kupovane, tak asi nebude moc zdravé
A ešte, telo potrebuje tuky, tak nezabudaj na ne
Zalezi od tvojej vysky, vahy a teda bazalneho metabolizmu + tvojej dennej aktivity. Podla mna je to tiez malo, ak budes jest menej kalorii ako tvoje telo potrebuje v kludovom rezime, dostanes sa do hladovky - to dlhodobo nevydrzis, spomalis si tak metabolizmus (telo nebude tolko palit, kedze nedostava tolko energie), budes unavena a zacnes jest znova hrozne a znova priberat aj ked nudes jest rovnake mnozstvo kalorii (jojo efekt)
@maca_123 zaklad zdravej a vyvazenej stravy je zelenina plus nieco.
Ked si pozries hocijaky smer,styl....vsade je kopa zeleniny.
Ty tam nemas nic...a to je prva velka chyba.
Zelenina ti doda energiu,vlakni u,vitaminy a hlavne ta zasyti.
Mozes jej zjest kolko chces.
Ovocie uz pomenej,ale vylucit ho nemusis
Daj si hlavne normalne ranajky,lebo o jednej müsli tycinke vydrzis tak 3-4 dni a potom zjes co nemas...
@maca_123 Podla mna si zjedla velmi malo. Ak chces chudnut, tak potrebujes vyvazenu stravu, dostatok energie a zivin a primerany pohyb.
Ak telo len vyhladovies, tak si zacne robit tukove zasoby, pretoze sa nauci, ze vzdy ide na energeticky dlh a pri najblizsom jedle (aj malinkom) si rychlo zacne ukladat "na horsie casy".
@maca_123 práveže mne sa vidí málo...a nie je dobré chudnúť na úkor stravy...strava má byť vyvážená, veľa zeleniny, bielkoviny...skôr by som sa vydala cestou vyradenia alebo zníženia sacharidov v strave....ja som vďaka nízkosacharidovej strave alebo jeden čas i nie veľmi striktný lowcarb schudla 22 kg za pol roka....ale ja som sa prežrala počas kojenia z 62 na necelých 80 kg...prvé týždne som schudla 2 kg týždenne...postupne išlo menej, nakoniec som chudla 100 g týždenne...ale okrem stravy som chodila na časté prechádzky s kočíkom...ja som k tej strave dostala cez rôzne fb stránky a hlavne mňa nakopla tehotenská strava, keďže som mala tehotenskú cukrovku, sacharidy som musela obmedziť a cukry vylúčiť...pred tehotenstvom som mala 68 kg, hneď po pôrode 62 kg...za prvý rok dojčenia som pribrala z 62 kg na necelých 80 kg, ale za pol roka som schudla na necelých 59 kg len vďaka nízkosacharidovej strave (trošku i lowcarb) ....momentálne som povolila, celý rok si dovolím i riadne sacharidové jedlá i hreším nezdravou stravou, no pribrala som naspäť len 5 kg (aj kvôli tejto pandémii), ale stále mám menej ako pred tehotenstvom, a keď ide mi váha rýchlo hore, tak len obmedzím sacharidy na niekoľko dní a váha opäť klesá...treba si to nejako vyvážiť, nemôže si človek stále len dovoliť prežierať sa 😉
@fokuska presne tak, ako pises. Preto mnozstvo zien (aj muzov) celozivotne bojuje s vahou, stale chudnu, vacsinou su hladne a nie su stihle, alebo len v urcitych zivotnych fazach
Ak toto papas jeden den v tyzdni tak sa to da prezit ale inak je to bieda,hlavne tie ranajky.ved urcite vies ze ranajky su najdolezitejsie jedlo dna,daj si 2-3 lyzicky ovsenych vlociek,biely jogurt,cerstve ovocie,orechy,semienka,krasne sa ti nastartuje metabolizmus,upravi travenie.a celkovo mi tam chybaju zdrave tuky,kus masa,viac bielkovin.a do toho pyre si kludne daj to maslo ak je kvalitne,ziadna rama.
Ďakujem za rady 🤗 nemusite sa bat toto je iba jeden den v tyzdni inak papam vela,vela zeleniny 🤗
Papaj hlavne bielkoviny a zdrave tuky,zelenina sa predcenuje aj ked samozrejme je potrebna ale nemusis to prezivat.
Za mna tam mas mslo bielkovin. Za cely den by si mala Zjest tolko grav bielkovin, kolko vaxis. Najlepsie su kaloricke tabulky. Tam nahod svoje udaje, ciel a vupluje ti kolko coho mozes zjest. Ziskas tak prehlad o vyzivovych hodnotach potravin. Idealne je chudnut na hornej energetickej hranici a xvicit,vaby sa ti nespomalul metabolizmus stravou. Ide to pomalsie sle natrvalo.
@luciannka83 krevety maju velmi vela bielkovin
Ved si to pis do kalorickych tabuliel, zadas kolko chces schudnut a vyhodnoti ti kolko kalorii mas prijat.
@maca_123 ja mam prehlad v akych makrach sa pohybuju potraviny.
Vôbec nie veľa, si myslím, ale keď môžeš, tak daj si tie 2 chleby s vajíčkami radšej ráno