Ahojte. Maminky, poraďte mi prosím, čo je lepšie: či stepper, alebo orbitrek a prečo.. Budem rada aj za konkrétny typ daného prístroja, ak máte osobné skúsenosti. Ak by som sa mala rozhodovať podla volného priestoru v byte, tak určite beriem stepper, ale mám pocit, že orbitrek je lepší. Že menej zaťažuje klby a že sa na ňom lepšie precvičí celé telo, zatial čo na steppery skôr spodná časť tela.. Aké sú vaše skúsenosti?
spiner 😉
Ja mám orbitrek, vrelo odporúčam, precvičíš si celé telo a je to oveľa príjemnejšie cvičenie ako na stepperi. A ja momentálne veľmi využívam aj malú skladaciu trampolínu - vynikajúca vec, nikdy by som neverila, ako môže po skákaní na trampolíne bolieť celé telo 😀
ja som s pomocou diety a steppera už 2 x schudla cca 20 kg. brat ma orbitrek a kedye ja mam problemy s kolenami a skusala som ho u brata urcite odporucam radsej stepper.
jednoznačne orbitrek, nakoľko precvičuješ celé telo. No ak sa nevieš rozhodnuť, behni do fitka a vyskušaj 🙂
Zdravim Vas, ja si osobne myslim, ze orbitrek je lepsi ako stepper, no momentalne cvicim predsa len na stepperi 4. tyzden, predtym som v pribehu 2 tyzdnov bola behat asi 4 alebo 5krat. bohuzial akosi nevidm na sebe vysledky. ano, ked zacvicim, citim sa lepsie, ale nedari sa mi zhodit. a tiez sa bojim, aby mi nahodou nezhrubli nohy od cvicenia na stepperi, lebo ja by som chcela prave zostihliet, nie zosvalovatiet :D cvicim 3x do tyzdna 45 minut (necvicim kazdy den, aby si svaly oddychli a nemala som nejake velke svaly na nohach potom) snazim sa aj jest zdravsie: celozrny chlieb (aj to cim menej), mäso so zeleninou a tak...je pravda, ze si dam niekedy nieco dobre, ale v malinkom mnozstve. neviete mi niekto poradit, ako zostihliet, aby to fakt ucinkovalo? nejake extra diety nechcem drzat kvoli jo-jo efektu. keby mi vedel niekto poradit, co s tym stepperom - ci cvicim dobre, dostatocne dlho a tak, bola by som velmi vdacna. este som zabudla, ze na stepperi mam vpredu koliesko, ktorym si nastavujem vysku zdvyhu...zataz je rovnaka (neviem, ci nie dost vysoka, lebo sa mi zda, ze ide tazsie) ale nastavila som si to na najnizsi zdvyh, aby som sliapala cim viac a cim rychlejsie. dakujem za rady
ja mám doma steper a spevním si stehná, zadok a brucho som spokojná 😉 😉
Ahoj, ja odporúčam orbitrack. Mala som aj stepper, ale z neho ma boleli kolena - mam ich trochu citlivé. Na orbitracku som problém nemala. Pokiaľ chceš precvičiť kardio - treba zapojiť aj ruky (uvoľnené vrchné páky). Pokiaľ chceš posilňovať nohy a spodnú časť - zadok, tak treba zablokovať páky a len šlapať. Keď by si orbitrack kupovala - hlavne si kup taký, na ktorom si vieš vybrať, či je vrchná časť (kde máš ruky) blokovaná alebo nie. A tiež aby mal možnosť šľapať aj dozadu (ale to asi majú všetky) - pri šľapaní dozadu vieš veľmi dobre posilniť zadok. Inak - ja mám úplne obyčajný, kúpila som ho v Exisporte niekedy pred 3rokmi za 80€ - spĺňa všetko to, čo som opísala a samozrejmosťou je computer na počítanie kalórii a pod., tiež nastavenie záťaže. papa
ako dlho a ako casto cvicite na orbitreku? potrebujem zhodit iba cca 5kg a hlavne spevnit zadok a brucho, len neviem ako na to,tak mato ani velmi nebavi :D
orbitrek je lepsi,lebo pracujes, aj vrchnou castou, a je setrnejsi pohym pre kolena, zase aj na stepery sa da hybat vrchnou castou, ale je to namahavejsie, a vyzaduje vac "vole" dat da na to, keby je to na mne, tak orbitrek, alebo beziaci pas, ale tiez na to nemam miesto v byte....