Dodržujem kaloricky deficit a cvičím s fitshakerom doma, čiže cca 3x silovejsie a 1x tabata 1x HIIIT. Je potrebné pridať aj kardio?
Na chudnutie ti úplne stačí kalorický deficit.
Ja som zase naopak kardiom schudla 5 kg za mesiac…Žiadne iné cviky…
Pre mna osobne je tabata a hiit je kardio. Ak cvicis novorocnu vyzvu, oni to uz maju spravne vyskladane.
HIIT a Tabata kardio su.
Neviem čo je Tabata ale ja som schudla len kardiom a kaloricky deficit som nikdy neriešila. Cvičila som 4x do týždňa kardio a jeden krát silové cvičenie potom som to po roku otočila
@ruzasipova
@96barbora viem, že to spadá pod kardio 🙂 asi som sa nesprávne vyjadrila, chcela som vedieť, ci okrem toho kardia treba ešte aj niečo ine
A áno výzvu cvicim
Chudne sa kalorickym deficitom (hlavne stylom "cica nezer")... Cvicenim sa spevnuje telo. Ista korelacia tam je, cvicenie pali viac kalorii, tak ak niekto nepriberal, len stagnoval a zacne cvicit, zakonite ma kaloricky deficit... Ale ak niekto zozerie 3000 kalorii denne a trosku zacvici (500 kalorii), tak kludne moze dalej priberat...
Potrebujes mat prijem mensi ako vydaj. V podstate iba toto potrebujes ked chces schudnut.
Kardiom sa ti zlepsuje kondicka, silovym treningom svalstvo.
Cela veda.
Za mna som z kardia nikdy neschudla. Myslim ze to je tym ze som si nevedela udrzat tep v priaznivom rozpati. Zapojila som sa do jesennej vyzvy a bola som prekvapena ake komplexne cviky su na fitshakeri. Posilovanie je dobre v tom, ze svaly spaluju aj po cviceni. Ak ti kardio nevyhovuje, nemusis ho davat