Čo je dôležitejšie pri chudnutí šport alebo strava?
strava
Kalórie.
strava
Pre zdravie? Oboje.
Pre chudnutie? Strava, resp.kalorický deficit.
Tiež si myslím, že najprv strava, potom cvičenie ako doplnok...
urcite strava a potom spravne cvicenie.
Podľa mňa šport. Ale myslím reálne naberanie svalovej hmoty. Ak sú svaly, tak je zdravie. Jasné, že to ide ruka v ruke so stravou. Ale ak ti ide len o zhodenie kíl, tak jasné, že strava
Za mňa fyzická aktivita.
Úpravou stravy schudnes a cvičením vyformujes postavu. Ak by si iba schudla diétou a necvicila, nebudeš mať pevne telo, nebude to ono. A ak by si iba športovala a neobmedzovali stravu, kilá by veľmi nešli dole.
@namornicka a čo mám také jesť cez deň?
@lucia851 ja netusim aku mas (a ci vobec mas) nadvahu. Ani ake mas stravovacie navyky, ani kolko rokov. Koncept na znizenie kalorii si musis nastavit sama, ci uz si to nastudujes, poradis sa s odbornikmi alebo pojdes na to intuitivne (mensie porcie, nesacharidove prilohy, nemaskrtit medzi jedlami). Je rozdiel zhodit 8 kil a napr. 25 kil. Ja som ti v predoslom prispevku iba odpovedala na otazku, ci staci iba dietovat alebo treba aj cvicit. Na ciste schudnutie staci dieta. Ten sport je na spevnenie (neviem ci sportujes) plus ma ine benefity ako relax, vycistenie hlavy, ziskas svaly a nebude ta vekom boliet povedzme chrbat a pod ….
@namornicka práveže ma už chrbát dosť bolieva a vážim veľa mám nadváhu schudla som už 5kg ale chrbát stále bolí a mám pocit že má viac boli keď športujem na bicykli alebo rýchla chodza
oboje je zaklad zdravia,
https://www.mizulifestyle.sk/ dievcata, staci sa prihlasit a v sekcii FREE m mate k dispozicii aj material na stiahnutie zadarmo, je tam vyzivovnik, kde su priamo zdrave potraviny, z ktorych si viete vyskladat nakupny zoznam, rozdelene do zakladnych skupin - bielkoviny, sacharidy a tuky. takze si len kombinujet. okrem toho su tam aj rozne tipy a napady, 30 dnova vyzva, velmi postupna, ziadna agresivny, krok za krokom ako menit svoj zivot k zdravsiemu
urcite najprv strava a potom cvicenie.