Je dobré vážiť sa každý deň?

eli263
25. sep 2023
Používateľ eli263 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eli263.

Ahojte neviem či je tu taká téma alebo nie chcem sa spýtať je dobré sa vážiť každý deň na váhe? A sledovať svoju váhu? ďakujem za každú odpoveď

zuzinka888
25. sep 2023

Za mna skor nie. Vazila som sa kazdy den rano - a spustilo mi to riadne " depky". Bola som v redukcii a ked vaha ukszala o 100g viac ako den predtym - bolo po nalade, cely den som chodila zuriva, citila sa neschopna, ....... a aj napriek tomu ze o dva dni bolo 200g prec. Trener mi kazal vazit sa 2x do mesiaca, vzdy po ovulacii a po menstruacii. A hlavne sa merat a vnimat oblecenie a pocit. A pomohlo. Vaha pekne ubudala aj som to citila. Teraz sa uz nevazim- vaha su moje oblubene gate ktore mi hned povedia.🙉

isadoraisa
25. sep 2023

@eli263 toto je u teba uz zrejme psychicke, vyhladaj pomoc

dzulli1980
25. sep 2023

Ja sa vážim raz za týždeň ... ale ako píše kočka vyššie, na oblečení cítim, či som išla hore/dole ... a pred ms mávam bežne aj o 2 kg viac.
@eli263

eli263
autor
25. sep 2023
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od eli263.

@isadoraisa hlúpe komentáre si nechaj

eli263
autor
25. sep 2023

@zuzinka888 ja by som chcela pribrať a to že nejde hore mám depku

mamamasama
25. sep 2023

Naposledy som sa vážila na poradni, keď som bola tehotná. Stačí zrkadlo a oblečenie. Váha je o vode, svalstve, tuku. Pokiaľ nemáš 120kg, tak sú tie čísla tak skreslené. Stačí, že sa napiješ vody a večer zješ niečo slané. Ráno môžeš mať zadržanú vodu a ukáže ti to úplne iný údaj.

fion22
25. sep 2023

@eli263 ahoj, ja sa vážim takmer každý deň, ale skôr zo zvyku...ako sa prezliekam ráno v kúpeľni dám dole pyžamo, a je mi zima na nohy tak hop na váhu...a robím to aj teraz, keď váha nemá baterky 🤷‍♀️ ak chceš pribrať, odporúčam toastový chlieb na ráno- raz sme boli na dovolenke a teda obed a večera bola zložením podobná ako doma, ale na raňajky sme mali toasty, čo inak nemávame...za 10 dní +2,5 kg 😁 ale ako prišli tak aj odišli

rebrambora
25. sep 2023

Ak sa vazis kazdy den, vies si pekne vyratat priemer, ale naco?
Mozes vazit 50kg vyzerat a citit sa zle a mozes mat 65kg a byt svalnata, pevna a fit.

ropucha6
25. sep 2023

A naco? Vsak ak chces pribrat, vyrataj si, co zhruba mas zjest a odvaz sa po dvoch tyzdnoch.

beronsche
25. sep 2023

@eli263 je to dobre akurat tak na to, aby ti z toho preplo. Nerob to. Fakt to nerob.

ndrag
25. sep 2023

@eli263 ono je to fajn, ked vazis kazdy den napr kvoli sledovaniu cyklu. Vaha ti vie pekne ukazat, ked zacina PMS, prip ovulacia. Teda aspon ja to mam takto odsledovane. Ale vazit sa kazdy den kvoli chudnutiu nie. To je uplne zbytocne. Raz za tyzden je ok.

minenkak
25. sep 2023

@eli263 takže keď sa ráno riadne vyprázdnis máš dve kilá menej,cez deň sa naješ veľa piješ,máš menštruáciu a a jeb večer máš štyri kilá viac a potom čo robíš

eli263
autor
25. sep 2023

@ndrag ja nechcem schudnúť ale pribrať ale nedarí sa mi

minenkak
25. sep 2023

@eli263 silový šport a mäsko ,mlieko,pravidelná strava

eli263
autor
25. sep 2023

@minenkak šport nesportujem ale jem pravidelne ešte viac ako predtým a nič nikdy som nemala problém pribrať vždy som bola trošku pri tele od mája som pocítila že som schudla mala som dosť stresujúce obdobie a teraz to nechce ísť hore už som bola aj na krv všetko je v poriadku

minenkak
25. sep 2023

@eli263 tak potom ak nemáš problém so zdravím nerieš a užívaj životba váhu schovaj pod posteľ a odvaz sa vždy prvého v mesiaci

sissy27
25. sep 2023

@eli263 ja sa vážim tak akurát na preventívke u dr., k čomu by mi bola táto informácia a ešte k tomu na dennej báze? veď stačí vypiť liter vody a máš o kg viac.
Mám zrkadlo, viem akú veľkosť oblečenia potrebujem, viem čo pre seba robím, ako sa cítim vo svojom tele, to mi stačí.

domkakvet
25. sep 2023

@eli263 pri diete sa vazim kazdy den, inak raz za tyzden.

eli263
autor
25. sep 2023

@minenkak len mám depku kedy sa odvážim raz mesiac čo ak budem mať menej čo ak .... to mi chodi hlavou ale keď je krv ok tak to nič nie je?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minenkak
25. sep 2023

@kittykat22 musíš označiť niekoho ineho

sovica
25. sep 2023

@eli263 Prečo to riešiš znovu a dookola? Máš 158 cm a 59 kg, ak si dobre pamätám. Nie si chudá, vôbec nepotrebuješ pribrať. Bola si už na všetkých vyšetreniach a všetko bolo v poriadku. Fyzicky si OK, ničí Ťa psychika. Stále myslíš len na tú váhu. Mala by si sa pozhovárať so psychologičkou, aby ste zistili, odkiaľ pramení Tvoj problém. Ale k Tvojej otázke, nie, nie je dobré sa vážiť každý deň. Skús trošku googliť a nájdeš kopu článkov.
Naozaj by si sa mala prestať vážiť každý deň
https://odzadu.startitup.sk/_vazne-by-sa-presta...
Kilá vám skáču hore a dole? Ako často sa vážiť a mať hmotnosť pod kontrolou
https://diva.aktuality.sk/clanok/RxOwlGZ/kila-v...
Kedy je dobré vážiť sa pri chudnutí a kedy radšej nie
https://feminity.zoznam.sk/c/903658/kedy-je-dob...

eli263
autor
25. sep 2023

@sovica bola som na krv a všetko v poriadku

tanyan
25. sep 2023

Najlepšie by v tvojom prípade asi bolo vyhodiť váhu a užívať si život. Každé váženie je iba stres a privoláva nervozitu a depresiu. Nikdy nebudeš absolútne spokojná s číslom na váhe - priveľa, primálo... nikdy akurát... Nebuď posadnutá číslom na displeji a nepodriaďuj tomu svoje šťastie. Ži s radosťou a jedz s radosťou.

elenajezova
25. sep 2023

Ja som sa dala na chudnutie takto pred rokom vo februári. A dala som dole cvičením a úpravou stravy zo 70 kg na 57 kg. A odvtedy akosi som si zvykla každý deň ráno sa postaviť zo zvedavosti na váhu. Dovtedy som sa vážila tak raz za pol roka... 😀

elenajezova
25. sep 2023

@eli263 tak tohoto som sa aj ja príšerne bála...odstránila som to týmto pravidelným vážením...

sense
25. sep 2023

Ja sa vážim každý deň ale depky z toho nemám, mávala som skôr nervy keď som sa odvážila raz za týždeň a zrovna som mala ovuláciu alebo pred MS a na váhe 2-3kg na viac

svokrinjazykmonika
25. sep 2023

@eli263 nie je to na nič dobré, úplne zbytočné.

melynda
25. sep 2023

Nie. Ja už napríklad váhu vôbec nevyťahujem, je pekne tam schovaná pod posteľou 😀 Predtým som mala potrebu vážiť sa neustále a keď ti mám pravdu povedať - vôbec to nerobilo dobrotu. Stresovalo ma to, teraz to už neriešim. Je to viac na škodu ako na osoh, to je pravda.

petricienka
25. sep 2023

podla mna kazdodenne vazenie k nicomu nevedie, len by som povedala, ze sa clovek pri nom zbytocne rozculi, kedze su rozne dni, clovek napriklad uz len inak pije niekedy viac inokedy menej a na tej vahe je zial vsetko vidiet. podla mna je idealne tak raz za tyzden pre pokoj na dusi