Je dobré brať pri chudnutí proteín alebo spalovač tukov?

diana0200
20. jan 2023

Viete mi poradiť či je dobré brať protein pri chutnutí alebo si raďsje kúpiť nejaký spaľovač tukov? A áno, tak aký.

stellarstar
20. jan 2023

@diana0200 cvičiť zmeniť stravovanie

diana0200
autor
20. jan 2023

cvičim aj stravovanie dodržujem no chcela by som ešte nejakú podporu k chudnutiu.

amelie2017
20. jan 2023

Pamatam si, ze kedysi bezala v telke nejaka kravina, kde hovorili- cica, nezer. A ano, to jedine plati. Ak sa stravujem dobre, chudbem. Ak zerem..tak cica nezer

viestta
20. jan 2023

@diana0200 mas k dispozicii XY prirodzenych zdrojov bielkovin, nemusis sa stopat praskami

elia9
20. jan 2023

@amelie2017 presne tak STRAVA je základ základov, cvičenie je len milý bonus, aby postava vyzerala lepšie a pevnejšie..vždy som schudla len úpravou stravy..skoro nikdy som necvičila..

nataly420
20. jan 2023

Vyhodené peniaze !! Ak necvicis s ťažkými vahami tak ani proteín nepotrebuješ a spaľuje tvoje telo same nepchaj do seba kraviny môže ti to len uškodiť keď si tvoje telo návykne tak budeš spaľovať menej bez toho. Mozes skusit napríklad kvalitný zeleny čaj 🙂

buberova
20. jan 2023

@nataly420 vieš čo je proteín, z čoho sa získava a na čo je potrebný?

nataly420
20. jan 2023

@buberova áno veľmi dobre viem co je proteín cvičím roky v posilke som každý deň :D bielkovíny sa dajú získať z mäsa ak necvici ťažké tréningy čo určite necvici inak by vedela základy stravovania a vedela by si poradiť sama tak proteín nepotrebuje .. s bielkovinami to netreba prehanat môžu aj uškodiť vo veľkom množstve !!!!

kittykat22
20. jan 2023

@amelie2017 tak nejedenim sa najskor palia svaly - co je zle. Treba cvicit a spravne sa stravovat aby sa chudlo - lebo urcite vies, ze chudnes prave zvysenou frekvenciou dychu. A spravna strava pre udrzovanie svalov. Nejedenim clovek chudne a straca svalovu hmotu a bude mat bolesti klbov pomerne rychlo.

amelie2017
20. jan 2023

@kittykat22 dakujem, toto vsetko viem. Ale clovek s nadvahou, obezitou proste neje, neje, ako ma. Ale zerie. Takze opakujem, cica nezer. A doplnim- cica, spravne sa stravuj.

liljana
20. jan 2023

Proteinove drinky ani nie su moc chutne. Nehovoriac o cene. Ked si das kuracie, morcacie kusky so zeleninou, ci tortillou, mas chutovo lepsie a bielkovinovo rovnako kvalitne jedlo.
Oproti beznemu jedlu ubrat sacharidy (pecivo), nahradit ho vlakninou a zeleninou, pridat k beznej porcii viac bielkovin (tuniak, kuracie,...). Nemat sedavu pracu, ani sedave konicky, vela sa hybat nalacno. Miesto elektricky chodit peso, na bajku, kolobezke. Ohladom stravy precitaj si nieco o dietovani fitnesiek na nete, da ti to zaklady. Pomozu aj postne dni. Skus ist niekam na celodennu turu, daj si vtedy postny, hladovkovy den. Vela tekutin, zopakovat par krat v mesiaci a pojde to postupne dole.

kittykat22
20. jan 2023

@amelie2017 ale ved ona pise ze chudne, stravuje sa a cvici. Tak preco jej pises, aby jedla este menej? Pises dookola nejake blbosti - ona sa pyta na protein alebo spalovac tuku ako je L=carnitin. Ked nevies odpovedat na otazku, preco sa zapajas do diskusie otrepanymi hlupostami?

liljana
20. jan 2023

https://kulturistika.ronnie.cz/c-7637-chrononut...
Co je to chrononutriční dieta?
Vytvořil ji Dr. Alain Delabos v roce 1986 a nejde vlastně o dietu v pravém slova smyslu. Cílem je vyvážit stravu a respektovat přitom biologické rytmy těla. Zeštíhlíte, aniž byste se omezovali.
Na rozdíl od většiny diet tedy můžete jíst vše, dokonce i potraviny v dietách obyčejně zakázané, jako bílé pečivo, sýr, čokoláda a další běžná jídla včetně smaženého masa. Nesmíte je však konzumovat, kdy Vás napadne - je třeba se držet doporučení této metody a změnit své stravovací návyky tak, abyste respektovali rytmus svého těla. Ráno jíte tučné, v poledne vydatné jídlo, odpoledne sladké a večer lehké jídlo. Takto docílíte zeštíhlení, nikoliv však vyhublého vzhledu.

liljana
20. jan 2023

https://www.svetfitness.cz/clanek/karnitin-pod-...
Proč spoustu lidí tvrdí, že karnitin nemá na spalování tuků žádný vliv?
Studie, které neprokázaly žádný přínos karnitinu, nedokázaly adekvátně zvýšit hladinu svalového karnitinu, ale to bylo zapříčiněno právě tím, že nebyl dodán ve správné době. Správné načasování je tedy vším.
Jak byste měli karnitin užívat?
Je nezbytné, abyste karnitin doplňovali v době, kdy konzumujete rychle stravitelné sacharidy (pokud neužíváte acetylovou formu), abyste zvýšili hladiny inzulínu, například po tréninku, to je z mé vlastní zkušenosti ten nejlepší čas, kdy karnitin užívat. Druhý nejlepší čas je ráno, tedy po nočním lačnění, kdy byste se měli pořádně najíst.
Standardní dávka L-karnitinu se pohybuje okolo 500mg až 2 000mg. Dávkování je zcela individuální záležitost, ale doporučuji se držet okolo té vyšší hranice, abyste získali všechny možné výhody, které karnitin nabízí.

diamondsspaces
21. jan 2023

A čo tak skúsiť prírodné spalovace tukov ? Chilli , škorica, zázvor, kurkuma , citrusy , zelený čaj a káva (bez cukru samozrejme ) , brokolica .... neviem koľko máš rokov , cm a kg ale najefektívnejšie chudnutie je pomalé chudnutie s trvalou zmenou životného štýlu. Ak si budeš chcieť váhu potom udržať, stále si budeš musieť počítať kalórie a živiny... inak zas priberieš ... proteín je ti na prd ak chceš len schudnúť a nenabrať svaly , tie bielkoviny vieš aj v strave získať, tie co telo nevyužije pôjdu do záchoda... spalovace tukov? Efektívne, len keď cvičíš v pravidelnom čase... skus to najprv prírodnou cestou ... aj telo sa ti odmení

domiklik
21. jan 2023

@diana0200 ako cvicis? Pokial robíš silový tréning - proteín, pokiaľ kardio (beh, bicykel, rýchla chôdza...) spaľovac... Ja užívam pred tréningom carnosine extra, proteín mi nechuti, max si ho primiešame do stravy.

talia6410
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamma_miaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz